Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Bakancslistánk és újévi fogadalmaink – 1. rész Új utakon szépkorúként

Boldog pár a repülőn

Boldog pár a repülőn Shutterstock

Az utazás tulajdonképpen kortalan tevékenység, de az igaz, hogy minden életszakaszban kicsit másképp történik. Ha az ember már bizonyos dolgokon túljutott és a nyugdíjas évek közelebb vannak, mint a tinikor, vagy már el is érkeztek, akkor sem kell lemondani az élet szépségeiről. Sőt! Érdemes kihasználni a szabadidőt, felkerekedni és bejárni a világot.

Szépkorúként sincsen lehetetlen úticél, ugyanakkor vannak olyan országok, amelyek kifejezetten a nyugodtabb utazásra vágyók számára lehetnek ideálisak. Ilyen például Svájc és Dubai!

Dubai

 Burj al-Arab

Burj al-Arab Shutterstock

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és legismertebb városa miért lehet a szépkorúak kedvelt úticélja? Erre megannyi válasz létezik. Az ősztől tavaszig tartó időszakban kellemes, nyári meleg van, jó a közbiztonság, minden a kényelemről szól és rengeteg érdekes, modern látnivaló van. A nyugodt városlátogatás mellett az Emírség történelmébe is bepillantást lehet nyerni, de a tengerparton pihenve szintén el lehet tölteni a napot. Gasztronómia tekintetében klasszikus arab ételeket és nemzetközi fogásokat egyaránt találni. A shoppingolásra pedig lehetőségek végtelen tárháza áll az ember rendelkezésére. A kényelmes, jó és extra magas színvonalú szállodák kínálata egymást éri, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának leginkább megfelelőt.

A fényűző Dubai kincsei

Ez is érdekelhet:

A fényűző Dubai kincsei

Dubai

Dubai Shutterstock

Látnivalók tekintetében a város számos bakancslistás hellyel büszkélkedhet. Nem hiába nevezik Dubait a legek városának, ugyanis a világ legmagasabb felhőkarcolója (Burj Khalifa), a legnagyobb óriáskereke (Ain Dubai) és a leghosszabb automatizált metróhálózata itt található. Ezen felül megannyi más, páratlan nevezetességgel is büszkélkedhet, így például a The Dubai Mall szökőkút-rendszerrel, a Burj al-Arab 7 csillagos szállodával, a mesterségesen létrehozott szigettel, a Palm Jumeirah-val, a letűnt korok emlékeit őrző Al Fahidi erőddel, vagy a sétálásra inspiráló Dubai Marina városrésszel. Azoknak, akik egy kicsit szeretnék felturbózni az adrenalinszintjüket, érdemes a sivatagi programokat is számításba venniük. Így a quad túra vagy a tevegelés remek szórakozási lehetőségekkel kecsegtet. A hajózás szerelmesei pedig hosszabb-rövideb jacht túrákra is befizethetnek.

Fedezd fel az idei szezon legjobb utazásait Dubaiba!

Svájc

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen Shutterstock

Míg Dubai a távoli egzotikum hangulatával hívogat, addig az Európa szívében található Svájc klasszikus városnézéssel, hegyi levegővel és a békés jólét nyugalmával várja az utazókat. Az út menti földeken legelésző tehenek, a tökéletesen rendben tartott vidéki gazdaságok, a sokszor nyáron is hófödte hegycsúcsok és kristálytiszta folyóvizek látványa békével tölti el az embert. A svájci kisvárosok páratlanul bájosak, a nagyvárosokban pedig izgalmas történelem és jól működő országkép köszön vissza.

Svájc érdekessége, hogy 3 nagyobb egységre oszlik, ennek megfelelően egyes részein eltérő atmoszféra érződik. A német vidéken a svájci-német precizitás, a francia régióban a romantika, míg a déli, olasz részen temperamentumosság figyelhető meg. Ebből adódóan az ország minden szegletében találni hívogató nevezetességet, ugyanakkor van néhány város, amelyeket a többi előtt érdemes felkeresni.

Luzern

Luzern Shutterstock

Az egyik ilyen Luzern, ahol a Vierwaldstatti-tó és a több évszázados házak határozzák meg a békés atmoszférát. Az ország fővárosában, Bernben az UNESCO világörökség részét képező óvárosi központ, míg Zürichben a Zürichi-tó és a nagyvárosi lüktetés ejt rabul. Klasszikus svájci vidéki hangulatért, mesés vízesésekért Lauterbrunnen vidékét javaslom. Luxus életérzésért, csodás tóért, hegyekért Luganot kell felkeresni. Míg a Genfi-tavat és környékét a vizek, termálvizek és borok határozzák meg.

Varázslatos Svájc

Ez is érdekelhet:

Varázslatos Svájc

A svájci gasztronómia nem oly jellegzetes, mint az arab konyhaművészet, de finom ételekben, ismerős európai ízvilágban garantáltan nincs hiány.

Svájcot repülő mellett autóval és vonattal is kényelmesen fel lehet keresni, de az országban akár egy hosszabb körutazást is ajánlott tenni. Csalódni biztosan nem fogunk!

Fedezd fel az idei szezon legjobb városlátogatásait!

Dubai és Svájc egyaránt kitűnő választás a nyugodt, de érdekes látnivalókkal és

2022.01.24. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.