Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Bécsi indulás: miért és kinek éri meg?

Amikor utazásról van szó, minden egyes részlet számít. Nemcsak a cél, hanem az oda vezető út is meghatározó eleme a nyaralásnak. Ezért nagyon fontos, hogy körültekintően tervezzünk, hiszen az üdülés már a repülőtérre való megérkezéskor kezdetét veszi.
És itt el is érkeztünk az első fontos kérdéshez: Melyik légikikötőt válasszuk az utazáshoz?

Nyaralás bécsi indulássalVerhetetlen ár-értékTop úticélok BécsbőlMegközelíthetőségParkolásÖsszegzés

A bécsi repülőtér, mint indulási pont, számos előnnyel bír, amelyek első pillantásra talán nem is oly nyilvánvalóak, mint amilyen jelentősek. Ennek apropóján körbejártuk, miért érdemes fontolóra venni a bécsi indulást következő nyaralásod alkalmával.

Nyaralás bécsi indulással

A bécsi repülőtér (Flughafen Wien) nemcsak a közelben lakó osztrákok számára kínál kényelmes és gazdaságos utazási lehetőségeket, hanem nekünk, magyaroknak is. Ezeket a pozitívumokat érdemes számba venni és mérlegelni a nyaralás megtervezésénél.
De miért is választják egyre többen a Budapesti Nemzetközi Repülőtér helyett a bécsi indulást, amikor üdülni indulnak? Nos, ez rendkívül összetett, amit érdemes több szempontból is megvizsgálni.
Az vitathatatlan tény, hogy a bécsi indulásnak számos előnye van, amelyek között szerepel a költséghatékonyság, a szélesebb úti cél választék és a közvetlen járatkínálat.
Bécs könnyű megközelíthetősége és kiváló légi közlekedése okán ideális kiindulópont számos olyan népszerű desztináció felé, mint például a Kanári-szigetek.
A bécsi repülőtér, amely a régió egyik legmodernebb és legjobban felszerelt légikikötője, megannyi közvetlen járatot kínál olyan csodás üdülőhelyekre, amelyek Budapestről csak átszállással érhetők el. Ez a közvetlen összeköttetés nemcsak időt takarít meg, hanem a hosszú átszállásokkal járó fáradalmakat is csökkenti. Eme sajátosság különösen fontos a távolabbi úti célok, például az olyan egzotikus utak esetében, mint Kuba vagy Bali.

Verhetetlen ár-érték

Ár-érték arány szempontjából a bécsi indulás egyértelműen kiemelkedik, különösen, ha távolabbi országba tervezzük a nyaralást. Sok esetben a jegyárak jelentősen alacsonyabbak lehetnek a magyarországiaknál, igaz ez a diszkont légitársaságok esetében is.
Az olcsóbb jegyárak legfőbb oka az árverseny, ugyanis az osztrákoknál több a konkurens cég, mint hazánkban, ezért az utazók kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá a repülőjegyekhez. Ez a konkurenciaharc a nyaraláshoz köthető további szolgáltatások minőségére is pozitív hatást gyakorol.
Az alacsonyabb árak mellett a charter és a menetrendszerinti járatok nagyobb sűrűsége szintén a bécsi indulás mellett szól.
Fontos megjegyezni, hogy a jutányosabb jegyek mivolta nem jelent nagyobb kényelmetlenséget, hiszen a bécsi repülőtér könnyen megközelíthető, és a szolgáltatásai nemzetközi viszonylatban is kiválóak.

Mi történik a reptéren? Rövid útmutató kezdőknek

Ez is érdekelhet:

Mi történik a reptéren? Rövid útmutató kezdőknek

Top úticélok bécsi indulással, ha nyaralást tervezel

A bécsi repülőtérről való indulás már érintőlegesen említett másik fő előnye, hogy számos olyan országhoz biztosít közvetlen összeköttetést, amelyek Budapestről nem, vagy csak korlátozottan érhetők el. Ezáltal a magyar utazók szélesebb desztinációs választékot kapnak, legyen szó városi kiruccanásról, tengerparti üdülésről vagy egzotikus nyaralásról.

Irány a Kanári-szigetek! – De melyik tagját válasszuk a tökéletes nyaraláshoz?

Ez is érdekelhet:

Irány a Kanári-szigetek! – De melyik tagját válasszuk a tökéletes nyaraláshoz?

A járatkínálat Bécsből tényleg lenyűgöző, de van 5 olyan úti cél, amelyek kiemelkedő népszerűségnek örvendenek:

• A Kanári-szigetek abszolút favorit. Egész évben kellemes időjárással csábítja a nyaralásra vágyókat. Legfőbb szigeteihez van Bécsből közvetlen elérés, így érdemes innen indulni.

Törökország különböző pontjaira Bécsből szintén jobbak a lehetőségek, mint itthonról. Utazzunk akár a tengerparti térségbe, Kappadókiába vagy az olyan nagyvárosokba, mint Isztambul.

• Természetesen az egzotikus utazások alkalmával ugyancsak jobbak a lehetőségek az osztrák fővárosból indulva. Így a Maldív-szigetek, Mauritius és Mexikó is ott szerepel a top 5 desztináció között.

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

Ez is érdekelhet:

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

 

A bécsi repülőtér gyakori járatsűrűsége lehetővé teszi, hogy a számunkra legkedvezőbb időpontra tervezhessük a nyaralást. Ennek pozitív hozadéka, hogy több elérhető szállás közül tudunk válogatni.

Shutterstock
 

Legnépszerűbb nyaralási helyszínek bécsi indulással:· 

Gran Canaria

Gran Canaria Shutterstock

Kényelmes és könnyű megközelíthetőség

Bécs közel van a nyugati országhatárunkhoz, és viszonylag Budapesthez is, továbbá könnyen megközelíthető autóval, busszal vagy vonattal.
A bécsi repülőtérhez vezető magas színvonalú infrastrukturális hálózatnak köszönhetően a nyugati országrészben lakóknak vonzóbb lehet, mint Budapest. Sokaknak rövidebb idő alatt elérhető.
A bécsi repülőtér megközelíthetősége egyszerű, ezért a Bécsből való utazással időt és energiát takaríthatunk meg, ami már a nyaralás elején kellemesebbé teszi az élményt.
Ezen felül egyre több budapesti, illetve az ország távolabbi pontjain élő magyar számára is kezd vonzóbb lenni a bécsi indulás, a már korábban említett szempontok miatt.

Bécs és Budapest távolsága elsőre nagynak tűnhet, de a két város közötti közlekedés rendkívül egyszerű és gyors. Számos buszjárat és vonat áll rendelkezésre, amelyek gyorsan és kényelmesen eljuttatják a nyaralásra indulókat a bécsi repülőtérre. Természetesen az autóval érkezőknek sincs nehéz dolga, ugyanis jól kiépített autópálya-hálózat vezet az osztrák fővárosig.

Shutterstock

Parkolási lehetőségek a kényelmes utazáshoz

A bécsi repülőtér közelében kiválóak a parkolási lehetőségek, amely kedvez az autósoknak. Az itt található parkolók, parkolóházak biztonságosak és kényelmesek. A termináltól távolabb eső, jobb árakat kínáló parkolóházak egyénre szabott transzferszolgáltatást is nyújtanak. Vagyis a parkolóházak portfóliójában szerepel, hogy az adott parkolót igénybe vevő utasokat közvetlenül átszállítják az indulási terminálhoz.

Választott üdüléséhez ráadásul az Inivánál bécsi parkolásodat is megrendelheted, utazási szakértőd örömmel segít a foglalásban és ügyintézésben, így bátran és nyugodtan indulhatsz útnak, tudva, hogy utazásod alatt autód is biztonságban lesz.

A budapesti és a bécsi repülőtérről való utazás összehasonlítása

Természetesen Budapest is számos előnnyel rendelkezik, mint kiindulási pont. A magyar fővárosnak megvan a maga varázsa, és sok nemzetközi járat indul innen. Azonban a bécsi repülőtér nagyobb járatválasztéka és a kedvezőbb árak gyakran vonzóbbak, ha nyaralásról van szó. Továbbá a két város közelsége és a kiváló közlekedési kapcsolatok lehetővé teszik, hogy a magyar utazók könnyen élvezhessék mindkét város előnyeit.



Természetesen a bécsi indulásnak van néhány kevésbé pozitív vonzata, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. A legfőbb hátrány, hogy a nyaralási helyszínen (például az egzotikus országok üdülőhelyein) kevesebb magyar fakultatív programlehetőség, magyar idegenvezetés áll rendelkezésre. A Kanári-szigetek esetében ez a hátrány nem fenyeget, ott ugyanis van magyar fakultatív programkínálat.
Ha a nyaralás alatt fontos, a magyar nyelvű támogatás, akkor érdemes kellően tájékozódni ezen a téren is.

Egzotikus nyaralás: a legszebb élmények itt várnak!

Ez is érdekelhet:

Egzotikus nyaralás: a legszebb élmények itt várnak!



Az előnyök és hátrányok mérlegelésével el tudjuk dönteni, hogy a hazai vagy a bécsi indulás a kedvezőbb számunkra. Mindenesetre a következő nyaralás megtervezésénél érdemes megfontolni a bécsi repülőtéri indulást, mint kényelmes és praktikus alternatívát.

2024.01.03. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.