Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Ezek lesznek 2020 legkedveltebb úticéljai

2020 legkedveltebb úticéljai

2020 legkedveltebb úticéljai Shutterstock

Látogass el velünk az új évben a legkedveltebb nyári úticélokra, melyek mindig meg tudnak lepni valamivel – ismerd meg az Invia tippjeit a legjobb, 2020-ban Rád váró nem mindennapi helyekről és élményekről.

Hajózás a Níluson Egyiptomban

Nílusi hajózás, Egyiptom

Nílusi hajózás, Egyiptom Shutterstock

Egyiptomban nem csak a gízai piramisok és a Szfinx található. Itt van például a varázslatosan kék Nílus-folyó is, amely többek közt érdekes hajóutakat is kínál - Luxor és Asszuán között. Kóstolj bele a gazdag történelem útjába egy luxushajó felszínén. Végülis ez a legjobb módja annak, hogy megtekintsük az évezredek óta a folyó partján álló ókori Egyiptom romjait.

Vitorlázz át a Níluson Egyiptom történelmébe!

Amalfi és Pompei védett falvai

Pompei és a Vezúv Olaszországban

Pompei és a Vezúv Olaszországban Shutterstock

Miért érdemes meglátogatni Amalfi-tengerpartját? A kanyargós tengerparti utak mentén elbűvölő kisvárosokba, festői strandokra, gyönyörű, kertes villákhoz juthattok el. Tervezz be egy megállót a romantikus Atrani kis falvába is. A színes sziklaszirtjeivel, előkelő templomaival és tereivel egy híresebb tengerparti olasz városra emlékeztet, amely általában turistákkal van tele. Szintén figyelemfelkeltő a mesés Amalfi a Szent András katedrálissal, vagy a csodás Capri szigete.

Az Amalfi-part, Dél-Olaszország lenyűgöző látványossága

Ez is érdekelhet:

Az Amalfi-part, Dél-Olaszország lenyűgöző látványossága

Olaszországban való ott tartózkodásod alatt hagyj egy kis időt Pompei városának megtekintésére, ahol számos érdekességet láthatsz, beleértve a figyelemre méltó, máig fennmaradt freskókat és a legrégebbről fennmaradt római amfiteátrumot.

Itt találod a legjobb olaszországi utazásokat

Cuevas del Drach barlangjai Mallorcán

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach Shutterstock

A földalatti Cuevas del Drach barlangrendszerek Mallorca keleti partján találhatók, pontosabban Porto Cristo városában, és a sziget egyik fő turisztikai látványosságai közé tartoznak. Már azzal is figyelemre méltóak, hogy a rendszer a Martel-tavat rejti magában - ez az egyik legnagyobb földalatti tavak egyike.

Fedezd fel Mallorca elrejtett kincseit!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel Mallorca elrejtett kincseit!

A szörfösök paradicsoma a bulgáriai Silistar

Silistar, Fekete-tenger, Bulgária

Silistar, Fekete-tenger, Bulgária Shutterstock

A Silistar Beach a legszebb bolgár strandok közé tartozik. Tekintettel arra, hogy nem egy nagy üdülőváros mentén helyezkedik el, a nyári szezonban sem tolonganak itt a turisták. Nem csupán a lassan mélyülő, puha homokos tengerpartjával kecsegtet, hanem a gyönyörűen tiszta kék tengerrel is. Ugyan kicsit távolabb helyezkedik el a nyüzsgő üdülőhelyektől, számos éttermet, bárt, kellemes kempinget és tisztességes, szörfözésre alkalmas hullámokat kínál.

Most megéri újra felfedezni Bulgáriát!

Az Antik Myra és a Patara Beach Törökországban

A török Myra városának varázsa

A török Myra városának varázsa Shutterstock

Myra óvárosa a történelmi Lykia partvidékén feküdt, a mai Demre helyén. Népszerű kirándulóhely lehet egy egynapos kiruccanásra Antályából. A helyi történelem leghíresebb alakja Szent Miklós. Eredeti síremléke a Bazilikában található. Figyelemre méltó azonban a római színház is, eredeti lépcsőivel és díszes színpadával.

A 10 legszebb török tengerpart

Ez is érdekelhet:

A 10 legszebb török tengerpart

Lykia másik vonzó célpontja közé tartozik még Patara városa, és a hasonló elnevezésű strandja is, mely az ország egyik legnagyobbika. A itt található finom homok, a sekély tenger és a tojásaikat itt letévő teknősök miatt egy védett területről van szó, ráadásul a filmkészítők egyik kedvenc háttere is.

Fedezd fel a Törökországban rád váró kincseket!

Kaland a tunéziai szaharában

Kevesen tudják, hogy a Szahara sivatag egy része Tunézia területére is kiterjed. A legszebb homokdűnéket a Ksar Ghilane tunéziai oázisa körül láthatod. Északi irányban a sztyeppék mentén kiszáradt, sós tavak húzódnak. A legnagyobbnál, Chott el-Djerid-nél akár még délibábot is láthatsz. Sivatagi túrának jó kiindulópont lehet Djerba, Nefta és Tozeur is. A létező összes méretű, színű és formájú sivatagi homokdűnék lenyűgöző világa, minden kalandvágyó lélekre inspiráló hatással bír.

A Szaharát a saját bőrödön kell megtapasztalnod

Fujairah, a zöld emirátus

Fujairah emirátus és az Indiai óceán

Fujairah emirátus és az Indiai óceán Shutterstock

Fujairah emírség azonos nevű fővárosa, nagyszerű kiindulópont a Hajar-hegységek és számos történelmi emlékmű és épület, mint például az Al-Bidyah mecset felfedezéséhez. Fujairah emlékművét az Egyesült Arab Emirátusok legrégebbjének tekintik, melynek környezetében ma is megcsodálhatóak a régi házak, betekintést lehet nyerni a tradicionális életbe és a földeken használt öntözőrendszert is bemutatják. Innen délre található egy bronz- és vaskorból származó tárgyak gyűjteményét bemutató múzeum is.

Felejtsd el Dubajt és repülj Fujairah-ba

Santorini, a tökéletes görög-sziget

A görög-sziget, Santorini

A görög-sziget, Santorini Shutterstock

Santorini egyre nagyobb népszerűségnek örvend, híres fehér épületeinek, fekete strandjainak, elképesztő kilátásának és egyedülálló naplementéinek köszönhetően. Nem csoda, hogy főleg friss házasok látogatnak el ide. Az árban kedvező szálláshelyek azonban a diákokra is gondolnak.

Szantorini - az elveszett Atlantisz?

Ez is érdekelhet:

Szantorini - az elveszett Atlantisz?

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.