Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hol élvezd ki a telet, ha nem Neked való a síelés

Shutterstock

A tél Európában tulajdonképpen egyet jelent a hóval és a különféle téli sportok űzésével. Ami azt illeti, a síelés és a snowboardozás szerelmeseinek ez az időszak maga a megtestesült álom. De mi van akkor, ha hozzám hasonlóan Te sem vagy oda ezen sportokért? Mégis, hogyan és hol lehet akkor kiélvezni a havas táj szépségeit? Nos, az alábbiakban erre a kérdésre igyekszem választ találni.

Ha a párod imád síelni…

Hótalpas séta a hegyekben

Hótalpas séta a hegyekben Shutterstock

Az bizony elég kellemetlen helyzet tud lenni, ha életünk párja rajong a síelésért, mi pedig egyáltalán nem. Én sajnos ebben a cipőben járok, és meg kell mondjam, emiatt minden évben enyhe gyomorgörccsel várom a téli időszak beköszöntét. Hiszen évről-évre ugyanaz játszódik le: Ő síelni akar, én inkább városnézésre vágyom. Így két választás marad: vagy elmegy a barátokkal nélkülem, vagy Vele tartok és egész nap várom, hogy kipirosodott, boldog arccal visszaérkezzen a szállásra.

Számomra egyik sem nyerő megoldás, pedig a hóval borított táj szépséges látványával egyszerűen nem tudok betelni. Teljesen megértem, miért imádják oly sokan a téli sportokat, hiszen távolról szemlélve nagyon szórakoztatónak és izgalmasnak tűnik. Szerencsére nem kell messzire utazni, ha valaki mégis csatlakozna kedveséhez és síelésre adná a fejét. A szomszédos országok - Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Szlovákia és Franciaország- síparadicsomai tárt karokkal várják az aktív, téli sportos kikapcsolódás kedvelőit és kísérőit.

Kirándulások Szlovéniában

Ez is érdekelhet:

Kirándulások Szlovéniában

Hogyan élvezd ki a hófödte tájat

Ausztria, relaxálás a hegyekben

Ausztria, relaxálás a hegyekben Shutterstock

Persze lehet, hogy egyikőtök sem rajong túlzottan a téli sportokért, ebben az esetben is erősen ajánlott a fent említett országok valamelyikébe, vagy akár mindegyikébe ellátogatni. Mind az öt ország lenyűgöző tájai, hóval borított hegyei közt nemcsak síparadicsomokat, hanem elsőrangú szállodákat és úgynevezett Chalet-eket ugyancsak találni. Ha csak kettesben élveznétek ki a hófödte táj ellenállhatatlan varázsát, akkor érdemes szállodába menni, ahol a szauna, masszázs és gőzfürdő mellett, a lehető legnagyobb kényelemben adhatjátok át magatokat a frissítő hegyi levegőnek és a pezsgős mámorban úszó romantikának.

Ha baráti társasággal indultok neki a havas tájnak, akkor a már említett, gyakran luxus minőségű Chalet-ek jelenthetik az ideális szálláshely-választást. A sokszor wellness lehetőséget és ellátást egyaránt kínáló kis faházak elosztásuknak köszönhetően akár nagyobb, 8-10 fős baráti társaságoknak is kényelmes elhelyezést tudnak nyújtani.

A legnépszerűbb téli úticélok: Te hol síelsz az idén?

Ez is érdekelhet:

A legnépszerűbb téli úticélok: Te hol síelsz az idén?

Tehát, teljesen rendben van, ha nem Te vagy a síelés bajnoka, sőt még a gondolatától is egy hatalmas ellenállás érzete keletkezik benned. A jó hír, hogy nem kell mindenáron lécre pattanni ahhoz, hogy gondtalanul élvezhesd a hegyvidék, a hófödte vakítóan fehér táj és a tél szépségeit. Számos más lehetőség közül választhatsz: szánkózás, wellnes, helyi falvak felfedezése, meditálás, kandallóban pattogó tűz mellett olvasás. De lehet elég csak egy vastag kabát, kényelmes bakancs és egy mindenre nyitott, kalandvágyó szív.

Lendülj formába a hosszú tél után!

Ez is érdekelhet:

Lendülj formába a hosszú tél után!

2020.01.28. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.