Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hurghada - a megunhatatlan klasszikus

Hurghada - a megunhatatlan klasszikus

Hurghada - a megunhatatlan klasszikus Shutterstock

Ha klasszikus tengerparti nyaralásra gondolok, akkor legelőször Egyiptom, azon belül is Hurghada képe jelenik meg lelki szemeim előtt. Ennek legfőbb oka a csodálatos tenger kínálta élményekben, a kiváló szolgáltatásokat nyújtószállodákban és a lenyűgöző történelmi múlt hagyatékaiban keresendő. És akkor a különleges ízvilágú egyiptomi konyháról és az ország atmoszférájáról még nem is beszéltem

A kékség csábítása

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Búvárkodás a Vörös-tengerben Shutterstock

Hurghada talán legjelentősebb vonzerejének titka Vörös-tenger menti fekvésében keresendő. A fenségesen kéklő víz hullámai számtalan programlehetőséget kínálnak, melyek az egyszerű part menti pihenéstől kezdve egészen a mélyvizi búvárkodásig terjed. Akik kevésbé szeretnének a nyílt tengerbe merészkedni, azok a hotelek tökéletesen kiépített partszakaszain minden kényelmet megtalálnak: az alapvetően aranylóan homokos, csak néhol kavicsos, nyugágyakkal, napernyőkkel és finom koktélokat kínáló bárokkal felszerelt tengerparton élvezhetik a napsütést és meg-megmártózhatnak a hűsítő habokban. A kedvenc könyvünkkel a kezünkben mi is lehetne ennél tökéletesebb időtöltés?

A nyár legjobb háttérzenéi: a TOP 5 európai fesztivál

Ez is érdekelhet:

A nyár legjobb háttérzenéi: a TOP 5 európai fesztivál

Az aktívabb kikapcsolódásra vágyók talán nem érik be egy koktéllal és egy jó olvasmánnyal, így számukra vízi sportok széles tárháza áll rendelkezésre. A klasszikus szörfözéstől kezdve, a windsurfingen át, egészen a vízi ejtőernyőzésig mindent ki lehet próbálni. A kristálytiszta tenger kékjében való snorkelezés mindenkinek kötelező egyiptomi program, de az elhivatottabbak számára természetesen búvárkodásra is bőven van lehetőség. A Vörös-tenger gazdag élővilága még a tenger nyíltságától ódzkodókat is garantáltan elvarázsolja!

A Vörös-tenger további gyöngyszemei

Giftun Island

Giftun Island Shutterstock

Ha már egyszer Hurghadán nyaralunk nem szabad megelégedni pusztán a szállodánk biztosította kényelemmel. Fedezzük fel a közelben található egyéb szépségeket is! Ezen csodák közül az abszolút kihagyhatatlan nem más, mint a fehér homokos Giftun Island. Hajós kirándulás keretében érhetjük el ezt az álomszép szigetet, ahol valóban fehér homok és azúrkék víz, vagyis valódi paradicsomi hangulat fogad.

Búvárkodás az egyiptomi Marsa Alam-nál

Ez is érdekelhet:

Búvárkodás az egyiptomi Marsa Alam-nál

Hurghada városától néhány tíz kilométer távolságra további lenyűgöző üdülőövezetekre lelhetünk, melyek közül Makady Bay és Soma Bay örvend népszerűségnek. Előnyük - gyönyörű fekvésükön túl -, hogy kissé csendesebb környezettel várják a pihenni vágyókat. Itt fontos megemlítenem, hogy Hurghadából hajóval Egyiptom másik jelentős nyaralóhelyére, Sharm El Sheikh-re is eljuthatunk.

Hurghada legfőbb látnivalóinak megismerése

Mecset Hurghadában

Mecset Hurghadában Shutterstock

Persze az üdülőváros legfőbb vonzereje a korábban említett Vörös-tengerhez köthető szépségekben rejlik, azonban az egykori halászfalu megannyi egyéb érdekességet is rejt. A bazárokat, luxuséttermeket, áhítatra intő mecseteket, és Kopt templomot is magában foglaló Dahar negyed a hurghadai látnivalók kötelezően felkeresendő eleme. Ne feledjük, itt a kulturális élményeken túl vásárlásra is bőven akad lehetőség, azonban arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a helyi fizetőeszközt, az egyiptomi fontot használjuk.

Út az ókori Egyiptom emlékeihez

Karnaki templom Luxorban

Karnaki templom Luxorban Shutterstock

Ahogy azt már említettem, Egyiptom nem csak tengerparttal, hanem hihetetlenül gazdag történelmi emlékekkel is büszkélkedhet, melyek legalább akkora csáberőt jelentenek, mint a Vörös-tenger. Ez az egykor tündöklő ókori Egyiptomi Birodalomnak köszönhető, hiszen számtalan építmény, templom és sírhely hirdeti a mai napig a letűnt civilizáció gazdagságát és nagyságát. Mivel a műemlékek sokasága az ország számos pontján megtalálhatók, ezért Hurghada fekvéséből adódóan kitűnő bázisul szolgál ezek felkeresésére.

A legjobb, ha fakultatív programok keretében vágunk neki az ókori kincsek felfedezésének. Az ilyen jellegű kirándulásokra akár itthon, előre is befizethetünk, de sok esetben lehetőség van a szállodánkban jelentkezni a vezetett utakra. Akárcsak a vízum beszerzése, azt is megválthatjuk itthon, de akár Egyiptomban, a repülőtéren is; mindenki maga döntheti el, melyik számára a kényelmesebb megoldás.

[BLOG_LINK_728

Legyünk akár spontának, vagy jóelőre tervezgetősek, Luxorba feltétlenül látogassunk el. Itt testközelből is megcsodálhatjuk a Luxori templomot, a Karnaki templomot, valamint az egykori uralkodók temetkezési helyét a Királyok és Királynék völgyét is.

A Hurghadától közel 450 km távolságra levő Kairó városa ugyancsak kihagyhatatlan egyiptomi program. Itt a Gízai fennsíkon található Gízai piramisok, a Nagy Szfinx, valamint a Tahrír téren álló Egyiptomi Régiségek Múzeuma ejti rabul a kíváncsi utazót.

2020.10.12. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.