Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Blog az utazásról, álmodozástól megérkezésig!

Hurghada - a megunhatatlan klasszikus

Hurghada - a megunhatatlan klasszikus

Hurghada - a megunhatatlan klasszikus Shutterstock

Ha klasszikus tengerparti nyaralásra gondolok, akkor legelőször Egyiptom, azon belül is Hurghada képe jelenik meg lelki szemeim előtt. Ennek legfőbb oka a csodálatos tenger kínáltaélményekben, a kiválószolgáltatásokat nyújtószállodákbanés a lenyűgözőtörténelmi múlt hagyatékaiban keresendő. És akkor a különlegesízvilágúegyiptomi konyhárólés az ország atmoszférájáról még nem is beszéltem

A kékség csábítása

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Búvárkodás a Vörös-tengerben Shutterstock

Hurghada talán legjelentősebb vonzerejének titka Vörös-tenger menti fekvésében keresendő. A fenségesen kéklővíz hullámai számtalan programlehetőséget kínálnak, melyek az egyszerűpart menti pihenéstől kezdve egészen a mélyvizi búvárkodásig terjed.Akik kevésbészeretnének a nyílt tengerbe merészkedni, azok a hotelek tökéletesen kiépített partszakaszain minden kényelmet megtalálnak: az alapvetően aranylóan homokos, csak néhol kavicsos, nyugágyakkal, napernyőkkelés finom koktélokat kínálóbárokkal felszerelt tengerparton élvezhetik a napsütéstés meg-megmártózhatnak a hűsítőhabokban. A kedvenc könyvünkkel a kezünkben mi is lehetne ennél tökéletesebb időtöltés?

A nyár legjobb háttérzenéi: a TOP 5 európai fesztivál

Ez is érdekelhet:

A nyár legjobb háttérzenéi: a TOP 5 európai fesztivál

Az aktívabb kikapcsolódásra vágyók talán nem érik be egy koktéllal és egy jóolvasmánnyal,így számukra vízi sportok széles tárházaáll rendelkezésre. A klasszikus szörfözéstől kezdve, a windsurfingen át, egészen a vízi ejtőernyőzésig mindent ki lehet próbálni.A kristálytiszta tenger kékjében valósnorkelezés mindenkinek kötelezőegyiptomi program, de az elhivatottabbak számára természetesen búvárkodásra is bőven van lehetőség. A Vörös-tenger gazdag élővilága még a tenger nyíltságátólódzkodókat is garantáltan elvarázsolja!

A Vörös-tenger további gyöngyszemei

Giftun Island

Giftun Island Shutterstock

Ha már egyszer Hurghadán nyaralunk nem szabad megelégedni pusztán a szállodánk biztosította kényelemmel.Fedezzük fel a közelben találhatóegyéb szépségeket is! Ezen csodák közül az abszolút kihagyhatatlan nem más, mint a fehér homokos Giftun Island. Hajós kirándulás keretében érhetjük el ezt az álomszép szigetet, ahol valóban fehér homok és azúrkék víz, vagyis valódi paradicsomi hangulat fogad.

Digitális detox: időtöltés letöltések nélkül

Ez is érdekelhet:

Digitális detox: időtöltés letöltések nélkül

Hurghada városától néhány tíz kilométer távolságra további lenyűgözőüdülőövezetekre lelhetünk, melyek közül Makady Bay és Soma Bay örvend népszerűségnek. Előnyük - gyönyörűfekvésükön túl -, hogy kissécsendesebb környezettel várják a pihenni vágyókat. Itt fontos megemlítenem, hogy Hurghadából hajóval Egyiptom másik jelentős nyaralóhelyére, Sharm El Sheikh-re is eljuthatunk.

Hurghada legfőbb látnivalóinak megismerése

Mecset Hurghadában

Mecset Hurghadában Shutterstock

Persze az üdülőváros legfőbb vonzereje a korábban említett Vörös-tengerhez köthetőszépségekben rejlik, azonban az egykori halászfalu megannyi egyéb érdekességet is rejt. A bazárokat, luxuséttermeket, áhítatra intőmecseteket,és Kopt templomot is magában foglalóDahar negyed a hurghadai látnivalók kötelezően felkeresendőeleme. Ne feledjük, itt a kulturálisélményeken túl vásárlásra is bőven akad lehetőség, azonban arra mindenképpenügyeljünk, hogy a helyi fizetőeszközt, az egyiptomi fontot használjuk. 

Út az ókori Egyiptom emlékeihez

Karnaki templom Luxorban

Karnaki templom Luxorban Shutterstock

Ahogy azt már említettem, Egyiptom nem csak tengerparttal, hanem hihetetlenül gazdag történelmi emlékekkel is büszkélkedhet, melyek legalább akkora csáberőt jelentenek, mint a Vörös-tenger. Ez az egykor tündöklőókori Egyiptomi Birodalomnak köszönhető, hiszen számtalan építmény, templom és sírhely hirdeti a mai napig a letűnt civilizációgazdagságátés nagyságát.Mivel a műemlékek sokasága az ország számos pontján megtalálhatók, ezért Hurghada fekvéséből adódóan kitűnőbázisul szolgál ezek felkeresésére.

A legjobb, ha fakultatív programok keretében vágunk neki az ókori kincsek felfedezésének. Az ilyen jellegűkirándulásokra akár itthon, előre is befizethetünk, de sok esetben lehetőség van a szállodánkban jelentkezni a vezetett utakra. Akárcsak a vízum beszerzése, azt is megválthatjuk itthon, de akár Egyiptomban, a repülőtéren is; mindenki maga döntheti el, melyik számára a kényelmesebb megoldás.

Fel a felhők közé! A világ 10 legjobb reptere 2019-ben

Ez is érdekelhet:

Fel a felhők közé! A világ 10 legjobb reptere 2019-ben

Legyünk akár spontának, vagy jóelőre tervezgetősek, Luxorba feltétlenül látogassunk el. Itt testközelből is megcsodálhatjuk a Luxori templomot, a Karnaki templomot, valamint az egykori uralkodók temetkezési helyét a Királyok és Királynék völgyét is.

A Hurghadától közel 450 km távolságra levőKairóvárosa ugyancsak kihagyhatatlan egyiptomi program. Itt a Gízai fennsíkon találhatóGízai piramisok, a Nagy Szfinx, valamint a Tahrír téren állóEgyiptomi Régiségek Múzeuma ejti rabul a kíváncsi utazót.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.