Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 5 ideális úticél áprilisra

Top 5 ideális úticél áprilisra

Top 5 ideális úticél áprilisra

Végre elérkezett április, rügyeznek a fák és a virágok is kezdik megmutatni szépségüket. A természet feléledésével bennünk is megváltozik valami, és gyakran megjelenik a wanderlust; egy megmagyarázhatatlannak tűnő érzés, hogy magunk mögött hagyjunk mindent, és felfedezzük a világot.

E csillapíthatatlannak látszó vágyat gyakran elnyomjuk, de az alábbi 5 úticél valamelyikét választva akár meg is élhetjük azt a felszabadító élményt, amikor engedünk ennek a hívásnak!

Az olasz csizma felfedezése

Itália tele van szépségekkel, megismerésre váró városokkal, csodálatos tengerpartokkal, mesés tavakkal és finomabbnál finomabb ételekkel. Habár az idő kissé még hűvös a strandoláshoz, így is bőven akad látnivaló az ország minden pontján.

Cinque Terre

Cinque Terre

Olaszország több ezer évre visszanyúló történelme közismert, csakúgy, mint kulturális gazdagsága. Ennek köszönhetően az Alpok szegélyezte északi határtól egészen a déli szigetekig mesés helyekre bukkanhatunk.

Az északi területeken festői hegyeket, és varázslatos tavakat találunk, melyek közül a két legismertebb a Comói-tó, illetve a Garda-tó. A zöldellő táj szépségeinek élvezetében elmerülhetünk csónakázás közben, az aktív programok kedvelői pedig kerékpárra pattanva fedezhetik fel a vidék kincseit.

Comói-tó

Comói-tó

A települések közül az északi régió nem hivatalos fővárosát, Milánót feltétlenül érdemes bebarangolni, hiszen olyan pompás épületeket találunk itt, mint a Milánói dóm, vagy a Teatro alla Scala.

Milánó

Milánó

Dél felé haladva álljunk meg a csatornáiról elhíresült Velencében. A lenyűgöző, vízre épült városban klasszikus épületekben gyönyörködhetünk, valamint gondolázhatunk a Canal Grande-n, és átadhatjuk magunkat a hely romantikus varázsának.

Velence

Velence

A következő méltán híres, felfedezésre váró hely nem más mint Firenze, amely egykor a Medici-család és a reneszánsz otthonául is szolgált. A várost átszelő Arno folyó partján sétálva érezhetjük a múlt kitörölhetetlen hagyatékát.

Firenze

Firenze

A folyót követve a közeli Pisa városába érhetünk, ahol a világhírű Pisai ferde tornyot feltétlenül szemügyre kell vennünk. Ezen kívül olyan épületeket találhatunk itt, mint a Dóm vagy a Baptisterium.

Pisa

Pisa

A történelemittas híres városok mellett Toszkána régiójának képeslapokra illő tájain is érdemes végighaladni. Ha tehetjük, álljunk meg egy kedves helyi borászatnál és kóstoljuk meg az itteni borokat. A finom ízek és a természet szépségei garantáltan nyomot hagynak a lelkünkben.

Toszkána

Toszkána

Természetesen az ország déli régiója is tartogat varázslatos helyeket. Ez annál is inkább igaz, mivel évezredek óta itt áll Olaszország fővárosa, Róma. Az egykori Római Birodalom szíve igazi bakancslistás helynek számít. Az itt található Vatikán csak egy ok a sok közül, amiért érdemes a várost alaposan körbejárni. Ezen kívül persze láthatjuk még a Colosseumot, a Pantheont, a Spanyol lépcsőt, a mesés éttermekről és persze a semmihez sem fogható hangulatról már nem is beszélve.

Róma

Róma

A déli vidék csodáiból is akad bőven, hiszen az Amalfi-part tavasszal is tökéletes választás. Habár a víz még hideg az úszáshoz, de az itt található citromfa ligetekkel szegélyezett városok oly hangulatosak, hogy érdemes az egész partvidéket maradéktalanul felfedezni.

Amalfi-part

Amalfi-part

Málta szépségei

A Földközi-tengeren található szigetcsoport kitűnő fekvésének hála, áprilisban már remek idő fogadja az ide látogatókat. Málta szigetének központja Valetta, mely egyben annak fővárosa is. Itt rengeteg történelmi emléket kereshetünk fel, melyek közül a legnépszerűbbek közé a Szent János- társkatedrális (Málta legnagyobb és legismertebb temploma) és a Casa Rocca Piccola palota tartoznak.

Valetta

Valetta

A sziget másik jelentős települése Mdina, mely a középkorban Málta fővárosának szerepét töltötte be. Jelenleg igen kedvelt a turisták körében, ami elsősorban várfalának, hangulatos szűk utcáinak és barokk stílusú építészeti remekeinek köszönhető. Épületei közül érdemes felkeresni például a Szent Pál társkatedrálist, a Gótikus palotát és a Karmelita kolostort is. Mdina meglehetősen csendes hely, ami annak köszönhető, hogy csak az itt lakók hajthatnak be autóval a városba.

Mdina

Mdina

A település egykori külvárosát, Rabatot is érdemes bebarangolni, hiszen olyan jelentős látnivalók találhatóak itt, mint a Szent Ágota- és Szent Pál-katakomba.

A szigeten nem csak építészeti alkotásokat, hanem olyan mesés természeti képződményt is megcsodálhatunk, mint például a Blue Grotto. A barlangot csónakkal közelebbről is megtekinthetjük a saját szemünkkel, miközben a kék színekben pompázó víz körül ölel bennünket, de a közeli sziklák és azók flórája és  faunája is tökéletesen alkalmasok arra, hogy teljesen kiszakítsanak minket a hétköznapokból.

A Blue Grotto (a kék barlang)

A Blue Grotto (a kék barlang)

Feltöltődés Cipruson

A Földközi-tengeren fekvő sziget tavasszal is tökéletes úticél, hiszen már most kellemesen meleg, 25 Celsius fok körüli a hőmérséklet. A viharos történelmi múlttal rendelkező Ciprust jelenleg is megosztottság jellemzi, hiszen az északi részét a törökök, míg a déli területeket a görögök tudhatják magukénak. Ennek ellenére a sziget mindkét felén találunk izgalmas és elbűvölő helyeket.

A görög területen Ayai Napa városát érdemes felkeresni, ahol a bulizni vágyók épp úgy megtalálják számításukat, mint a szörfözés és vízisízés kedvelői. Ezen kívül Larnaka is igen népszerű a turisták körében, ami elsősorban gyönyörű tengerpartjának és olyan, lenyűgöző épületeinek köszönhető, mint a Tengerparti erőd vagy a Szent Lázár templom.

Larnaka

Larnaka

A sziget ezen felén érdemes még felkeresni Limassol és Páfosz városait. Utóbbi olyan csodás építészeti alkotásokkal rendelkezik, mint a Középkori erőd és a Kato Páfoszi Régészeti Park, ahol római kori leleteket láthatunk.

Ciprus fővárosába, Nicoziába is megéri ellátogatni, melynek legfőbb érdekessége, hogy egyik fele görög, míg a másik török fennhatóság alá tartozik. Észak-Cipruson is akad bőven látnivaló, ami miatt érdemes átkelni a határon. Nevezetességei közül a Salamis ősi városának maradványai és a Karpaz-félszigeten található Nemzeti Park a leglátogatottabb. További érdekesség, hogy a sziget ezen része rengeteg cserepes és zöld teknősnek ad otthont.

Salamis

Salamis

Luxus nyaralás Dubaiban

Az Egyesült Arab Emírségek egyik legjelentősebb városa, igazi modern metropolisz, ahol felhőkarcolókat, luxuséttermeket és bárokat, óriás bevásárlóközpontokat és kellemes tengerpartot egyaránt találunk. Április tökéletes választás egy Dubai utazáshoz, hiszen itt már kellemesen meleg, nyári időjárás van, így a tengerparti fürdőzés kedvelői élvezhetik a homokot, a kéklő vizet és a napsütést.

Dubai

Dubai

A városban, egy helyen fellelhető szinte minden, így látnivalókban sem szenvedhetünk hiányt. A világ legmagasabb épületébe, a Burdzs Kalifa-ba feltétlenül érdemes elmenni, csakúgy, mint a világ első hét csillagos szállodájába a Burdzs al-Arab-ba. Ezen kívül ajánlott felkeresni a kisebb helyi piacokat (ahol hagyományos arab ízeket kóstolhatunk), na és persze az űrből is jól látható mesterséges szigetet, a Dzsumeira Pálma-t. Dubai tökéletes hely a vásárlásra, a kényelmes pihenésre és a luxusnyaralásra.

Burdzs al-Arab

Burdzs al-Arab

Barangolás Kínában

Kína hatalmas országa több ezer éves történelmi múltra tekint vissza, ugyanakkor jelene is igen sokszínű. A metropoliszokban rengeteg toronyházat és modern épületeket találunk, ugyanakkor a vidéki Kínában még érezhető a tradíció és a múlt.

Nagyságának köszönhetően sok szép hellyel büszkélkedhet, melyeket érdemes személyesen is felkeresni. Kétségkívül legismertebb nevezetessége a Kínai Nagy Fal, ami a Ming-korban épült és az akkori országot volt hivatott megvédeni a portyázó, nomád népek támadásaitól.

A Kínai Nagy Fal

A Kínai Nagy Fal

Az ókori csoda mellett a természet szépségeit is tanácsos kiélvezni. Ennek az egyik legjobb módja, ha a Jangce folyón hajóra szállunk, hogy a körülötte elterülő tájat legteljesebb valójában csodálhassuk meg.

A Tibeti-fennsík határán létezik egy völgy, mely mesébe illő látványával garantáltan megigézi az ide látogatót. Ez a hely nem más, mint a Jiuzhaigou-völgy, mely az UNESCO világörökségi listájára is felkerült, természetesen nem véletlenül. A völgyben található tavak tiszta türkizkék vize és a körülötte elterülő hegyek látványa valóban szemet gyönyörködtető.

A Jiuzhaigou-völgy

A Jiuzhaigou-völgy

A vidéki Kína további lenyűgöző helyei közé tartozik például a Szecsuan tartományban található Leshani óriás Buddha-szobor, a Danxia hegyek, valamint a Tianmen Nemzeti Park, ahol a sziklákhoz illesztett üveghídon sétálhatunk. A kínai fennhatóság alá tartozó Tibetet a buddhizmus hatja át, ugyanakkor a hitbéli tudáson kívül olyan csodás épületet is rejt, mint a Potala palota.

Az ország városait sem szabad figyelmen kívül hagyni, melyek közül Pekinget és Shanghait mindenképpen célszerű felkeresni.

2018.04.04. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.