Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Páros élmények Valentin-napra

Hévízi wellnessIsztambuli kalandokAlpesi síelésRómai romantikaTélből a nyárbaAjándékutalvány

A közelgő Valentin-nap egy remek alkalom lehet arra, hogy életreszóló élményekkel lepjük meg magunkat és/vagy szeretteinket - összegyűjtöttük a legjobb páros, februári utazós élményeket, ahol garantált a felejthetetlen kikapcsolódás és töltődés. Ha pedig esetleg még nem most utaznátok, de már tervezitek a következő közös kalandot, az Invia 2 évig szabadon felhasználható, egyszerűen, kényelmesen, online, sorbanállás nélkül is beszerezhető ajándékutalványa is egy kiváló Valentin-napi ajándék lehet!

Belföldi töltődés: hévízi wellness

Hévízi-tó

Hévízi-tó Shutterstock

A 38,5 méter mélyről feltörő, kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrásvíz a téli hidegben is 22-24°C meleg. Ez azt jelenti, hogy a (jó esetben) hóba borult erdő szegélyezte tó közepén úszkálva még hideg időben is élvezhetjük a meleg víz kényeztető, testet-lelket gyógyító hatását. A Hévízi-tó ideális választás egy kellemes hétvégi pihenéshez, klasszikus feltöltődéshez: a fürdőzés mellett a Hévíz környékén található látnivalókat is érdemes felkeresni, mint Zalaszántón a Béke Sztúpa, Gyenesdiáson a Darnay Pince, Keszthelyen a Festetics Kastély és a hozzá tartozó múzeumok.

A legjobb magyar gyógyvíz-lelőhelyek nyomában

Ez is érdekelhet:

A legjobb magyar gyógyvíz-lelőhelyek nyomában

 

Kulturális kalandozások: isztambuli felfedezések

Tradicionális török reggeli

Tradicionális török reggeli Shutterstock

Isztambul hatalmas, igazi metropolisz, melyet a Boszporusz tengerszoros választ ketté: a város egyik fele így Európához, míg a másik már Ázsiához tartozik. Nevezetességei közül mára számos ikonikus, széles körben ismert jelképpé vált, és a UNESCO világörökségi listáján is szerepel. De a „klasszikus” látnivalókon túl is tele van hétköznapi csodákkal, gyönyörű, vízparti panorámával, ízletes konyhával, kedves helyiekkel, fűszeres, illatos teázókkal, ha pedig mindez nem lenne elég, a rendszeres hajójáratokkal a környék egyéb szépségeit, szigeteit is felfedezhetjük.

Isztambul varázslatos látnivalói

Ez is érdekelhet:

Isztambul varázslatos látnivalói

 

Sportos pároknak: alpesi síelés

Dachstein, Ausztria, síelés

Dachstein, Ausztria, síelés Shutterstock

Az ismert ausztriai síparadicsomok gondozott, havas pályákat és a szikrázó napsütést kínálnak: Magyarországtól csupán egy kőhajításnyira 440 síparadicsom és 7200 kilométernyi sípálya vár Rátok. Az Alpok lenyűgöző hegyvonulatai, az osztrákokra oly jellemző rend, az itt elérhető, magas színvonalú szolgáltatások és a pazar természeti szépségek csak néhány a számos ok közül, amiért nyugati szomszédunk hegyei tökéletes úticélt jelenthetnek egy hétvégi, páros kikapcsolódáshoz.

A legjobb osztrák síterepek

Ez is érdekelhet:

A legjobb osztrák síterepek

 

Európai hosszú hétvége: római romantika

Trevi kút

Trevi kút Shutterstock

Az örök városba nem lehet elégszer visszatérni, de legalább egyszer mindenkinek fel kell keresnie, egy romantikus hétvégére pedig egyértelműen a TOP úticélok között tartjuk számon. Kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik a közel 2000 éves Colosseum és a Forum Romanum, az ókori Róma fő köztere. Érdemes megcsodálni a Trevi-kút barokk szoborcsoportját is, és a szépségének egy pillanatra hátat fordítva három pénzérmét belehajítani: az első „elintézi”, hogy visszatérjünk Rómába, a második az örök szerelem megtalálását segíti, a harmadik pedig a házasságban játszhat szerepet.

Minden út Rómába vezet! - Élménybeszámoló

Ez is érdekelhet:

Minden út Rómába vezet! - Élménybeszámoló

 

Télből a nyárba: Srí Lanka csodái

Shutterstock

Az Indiai-óceán álomszép szigetén a táj éppen olyan sokoldalú, mint a programlehetőségek. Lenyűgöző nemzeti parkjaiban egzotikus állatfajokat figyelhetünk meg a természetes élőhelyükön, miközben színes korallszirtekkel körülvett, kristálytiszta vizű strandokon pihenhetünk. Bár több, mint tíz óra a repülőút, a végén egy csodálatos, másik világban találjuk magunkat - ezért bőven megéri! Akár aktív pihenésre, természetjárásra, egész napos napfürdőzésre vagy közös bulizásra vágyunk, Srí Lanka minden esetben ideális úticél.

Fedezd fel az egyedülálló UNESCO örökséget, Srí Lankát

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel az egyedülálló UNESCO örökséget, Srí Lankát

 

Bonus: Invia ajándékutalvány

Mi lehetne jobb ajándék, mint egy utazás életre szóló élménye? Hamarosan itt a Valentin-nap, addig még egyszerűen, kényelmesen és sorbanállás nélkül beszerezheted az Invia tetszőleges értékben kérhető, 2 évig, szabadon felhasználható ajándékutalványát!

Élményt adok ajándékba: Invia utazási utalvány

2024.01.23. Viktoria Nagy

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.