Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina

Hivatalos megnevezés: Bosznia és Hercegovina
Főváros: Sarajevo
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: római katolikus 15%, protestáns 4%, pravoszláv 31%, muszlim 40%
Hivatalos nyelv: szerb - horvát
Időeltérés: GMT + 1 óra (+ 2 óra nyáron)

Régiók

Bosznia-Hercegovina - már 30 655 Ft-tól

BOSZNIA-HERCEGOVINABosznia és Hercegovina, mint egység Európa egyik legkülönösebb és kultúrálisan legszínesebb régiói közé tartozik. Megtalálhatók itt a keresztény, a nyugati-katolikus, a keleti-pravoszláv, az iszlám és a zsidó-maur kultúrák jegyei. E kultúrák kölcsönös együttélése és a színes történelem okozta a helyi építészet, szobrászat, írásművészet és zene egyedülálló fejlődését.

Valamennyi történelmi kor Bosznia és Hercegovina területén lemoshatatlan nyomokat hagyott. A legrégibb műemlékek közé tatoznak a bodanji barlangfestmények nem messze Stolce-tól és a régészeti feltárás Butmir-ban, mely több mint 4000 éves. Továbbá több helyen fellelhetők az illér várromok, valamint olyan római kori építmények mint pl. Szarajevó fürdői. A szlávok érkeztével több száz éves kultúrális hanyatlás vette kezdetét, melyet később a középkori felvirágozás követett. A kor jellegzetességei közé tartoznak az egyedülálló sírkövek, melyeket az ország bármely részén megtalálunk. Elszórtan magtalálhatók a megörzőtt vallási és védelmi funciójú építmények. Ilyen kivételeket találunk Jajec és Bihač városokban.

A legnagyobb elismerést az Oszmán Birodalom fennhatósága alatti időszak nyerte el. A több száz éves kereskedelem nagy mértékben befolyásolta a helyi kultúra fejlődését, főként a török-muszlim hatás érvényesül. Megalapították Szarajevo, Mostar, Tuzla és egyébb városokat. Fejlődőtt az építészet. Felépítették a hidakat Visegrád, Mosztár és Žepe városokban. Új kereskedelmi útvonalak kiépülésével sűrűsödött a mecsetek és a fürdők hálózata. A városokban iskolák (elemi - mekteb, közép - medres) és könyvtárak létesültek.

A török hatalom meggyengülésével a Balkánon bekövetkezett a kultúrális hanyatlás Bosznia és Hercegovina területén, mely csupán az Osztrák-Magyar Monarchia általi bekebelezés után indult újra virágzásnak. A nagyobb városok nagy részében megjelentek az európai elemek és a jollét jelei. Megépítették a szarajevói városházát, a katedrálist, az Országos Múzeumot, a Nemzeti Színházat és sok mást.

A 20. század első fele Bosznia és Hercegovina számára sok jót nem hozott, csupán két világháborút, nagy emberveszteséget és a boszniai területek erőszakos szétosztásást más országok részére. A század második fele sem kecsegtetett sok jóval a bosnyákok számára.

A háború végezetével 1995-ben elkezdődött a kultúrális és történelmi műemlékek felújítása és az ezzel kapcsolatos ország rehabilitálása, melynek célja a turisták idevonzása Bosznia és Hercegovinába.

Bosznia-Hercegovina - már 30 655 Ft-tól

Legújabb értékelések Bosznia-Hercegovina

Összesen: 7,8 a kicsit szűk tengerparttól és az egy-két romos háztól eltekintve minden nagyon szép és jó volt

  • 7,5 Szállás
  • 8 Ellátás típusa
  • 7 Környék
  • 9 Alapár

Összegzés
a kicsit szűk tengerparttól és az egy-két romos háztól eltekintve minden nagyon szép és jó volt Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
tiszta,tágas

Ellátás
reggeli kicsit egyhangú,vacsora ,jó változatos

Hotel szolgáltatások
nem vettük igénybe

Tengerpart
tengerpart a szállodánál kicsit piszkos

Poczik Zoltán, 2014.09.02., Tartózkodás dátuma: 2014.08.23 - 08.30.
Régió: Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina, Neum, Hotel: Sunce

Hasznosnak találta az értékést? Igen (6) Nem (0)

2 fénykép

Összesen: A barátnőimmel már 6 éve készülünk egy szülők nélküli nyaralásra. Természetesen takarékossági okoknál fogva a Neum szállodát...

Bevezetés
A barátnőimmel már 6 éve készülünk egy szülők nélküli nyaralásra. Természetesen takarékossági okoknál fogva a Neum szállodát választottuk, nem sejthettük mi vár ránk... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egy mindentől nagyon távol eső apartmanban laktunk - messze volt a város, a strand,...Igaz, egy lakályos kis szállás volt, de inkább csak egy, nem pedig három személynek való. A konyhában is csak egy karcsú szakácsnő fért el. A berendezés majdnem új, de eléggé tönkrevan.

Ellátás
Egyénileg étkeztünk, amit főztünk, azt ettük.

Hotel szolgáltatások
Szolgáltatások nem voltak, de az utazási iroda szerint igénybe vehettük a Neum szálloda szolgáltatásait. Nem mintha sokfélét nyújtottak volna, sőt. Az árak pedig olyan magasak mint a Hiltonban.

Tengerpart
Szóra sem érdemes, miután megtettünk néhány száz lépcsőfokot, rájöttünk, hogy a strand élvezhetetlen, piszkos, bűzös, egy fürdés nélküli nyaralásunk volt. A központi strand a zsúfoltság miatt szintén piszkos volt.

Összegzés
Soha többé‼‼‼

Valerie Mikešová, 2009.01.25.
Régió: Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Hasznosnak találta az értékést? Igen (10) Nem (2)

Összesen: Újonnan nyitott, a strand mellett fekvő szálloda.

Bevezetés
Újonnan nyitott, a strand mellett fekvő szálloda. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Gyönyörű, új szobáik vannak, hűtőszekrénnyel, LCD TV-vel erkéllyel, zuhannyal és WC-vel.

Ellátás
Svédasztalos reggelink volt - a választék nem túl nagy, az üdítők nagyon mesterségesek. Este 3 féle étel közül választhattunk, többnyire halat, marhahúst és vagdalthúst kínáltak. 2x volt csirke és 1x gulyás. A levesek kitűnőek voltak, mindig volt erőleves és hozzá pl.. paradicsomleves, zöldségleves,...

Hotel szolgáltatások
Volt medence, egy szabadtéri terasz , ahol felszolgáltak és minden este volt élő zene. Naponta kitakarították a szobát és 2x cseréltek törölközőt.

Tengerpart
Köves, de néhol sok volt a szikla.

Összegzés
A szállodának nagyon örültem- kivéve az ételt, de az árhoz képest az is jó volt. A szállodában kedves, készséges a személyzet. A medencét és környékét minden reggel takarították. A szálloda Gradac végében fekszik, 3 épületből áll, mindegyik tengerre néző. Csak talán 4-5 szobán nem volt erkély és azok a hegyekre néztek. A szálloda mögött volt egy élelmiszerüzlet. Gradacban kevés üzlet van, de sok az étterem, bár és volt 2 cukrászda is. Gradacból egy szép tengerparti sétával eljuthat a Gradac és Brist között fekvő diszkóba. Szép nyaralás volt.

Névtelen, 2008.08.28., Tartózkodás dátuma: 2008.08.16 - 08.23.
Régió: Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina, Neum, Hotel: Sunce

Hasznosnak találta az értékést? Igen (15) Nem (0)

Összesen: A szobákat takarították, elég tiszta volt.

Elhelyezés
A szobákat takarították, elég tiszta volt. Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
Az étel borzalmas, ha néha valahol nem étkeztünk volna, éhezünk.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokkal nem nagyon voltam megelégedve, a személyzet nem túl készséges.

Tengerpart
A legrosszabb strand, amit valaha is láttam, piszkos, elhanyagolt a környék. Ha jobb strandot szerettünk volna, kb. 3 km-t kellett gyalogolni. Még most is előttem van, ahogy egy nő a strandon tetveket szedett ki a gyerek hajából- borzalom.

Összegzés
Ebbe a szállodába és Neumba többé nem mennék, ez volt életem legrosszabb nyaralása.

X. X., 2008.08.21.
Régió: Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: Szokatlanul tágas szobáik vannak, a légkondícionálás az árban van, de központilag irányított. Van internet kapcsolat, egy kis TV, a...

Elhelyezés
Szokatlanul tágas szobáik vannak, a légkondícionálás az árban van, de központilag irányított. Van internet kapcsolat, egy kis TV, a fürdőszobában hajszárító, a tágas erkélyen bor vagy kávé mellett üldögélhet esténként. Naponta takarították a szobát, mindenütt nagy volt a tisztaság . Közvetlenül a szállodában van cukrászda, pizzéria, bárok, ajándékboltok, stb. A szállodai liftettel közvetlenül a strandra juthat. Nagyon kényelmes. Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
Klasszikus volt a reggeli - svédasztalos. A választék nem túl gazdag, de étkezésre megfelel. Volt pár fajta szalámi, sajtok, virsli, 2 féleképpen elkészített tojás, joghurt és gabonapehely, továbbá kávé, dzsúsz és tea. A szállodában dícséretet érdemel, hogy sokféle kitűnő teát kínálnak, főleg növényi teákat. Talán 10 fajta új teát kóstoltam meg, ami nagyszerű volt. Könnyű ebédeket kínálnak, volt pár fajta fogás. Az éttermekben olyan előnyös árak vannak, hogy megéri, ha félpanziót fizet elő. A vacsoránál a menüből választhat. Számomra szokatlan, de kellemes étkezési forma volt. 5 féle komplett fogásból választhattunk, ehhez kínáltak salátát és süteményt. Innivaló is volt. Nagyon jó volt a dzsúsz, sör ill. a bor. Nagyon finoman főznek, csak kevésbé sóznak, talán, hogy mindenkinek megfeleljen. Aki akarja, utána sózhatja az ételt. Az egyhetes nyaralás árához képest, nagyon sokféle finomságot kínáltak a szállodában. Néha polipot, stb. is , pedig ez nem olcsó mulatság.

Hotel szolgáltatások
Szeptember végén nyaraltunk, a szezon végén, volt ami már nem működött. Szezon idején talán programok is vannak a szállodában, de most már nem volt semmi. Nekünk ez megfelelt, az ember úgysem sok időt tölt a szállodában, mivel a környéken akad bőven látnivaló. Különben a személyzet nagyon készséges és kellemes . Csak az étterem pincéreivel és a recepciósokkal találkoztunk. Mindkét esetben elégedettek voltunk. A személyzet nagyon szolgálatkész, nem tolakodó, alig láttuk őket.
A szállodába autóval érkeztünk, ezért tartottam a parkolási lehetőségtől., de előre megnyugtattak, hogy a szállodának van saját parkolója. Még nagyobb meglepetéssel szolgált, hogy a parkoló ráadásul ingyenes. , még ennél is nagyobb meglepetéssel szolgált, hogy garázsaik is vannak, ahová beparkolhattunk‼Az is ingyenes. A szomszéd szálloda parkolójában napi 6 eurót kellett fizetni.

Tengerpart
A szállodának saját strandja van, ahová a szobáról lifttel kényelmesen lejuthat. Ez nagyon kellemes megoldás, főleg ha előnyben részesíti valaki a strandot és nem akar máshová járni. A strand köves, kellemes, ha nem akar a köveken feküdni, nyugágyat is bérelhet. Közvetlenül a szálloda kijáratánál betonlapok vannak, innen azonnal a vízbe ugorhat, nem kell fokozatosan gázolva a mélyebb vízbe jutni. Volt ott egy móló is, ahonnan nyáron nyilván a vízbe lehet ugrálni. A vízbe lépcsők is vezetnek, aki nem akar, nem kell a vízbe ugornia. A közelben bár is volt, cukrászda, pizzéria, így az egész napot a strandot töltheti, anélkül, hogy el kéne hagynia. A strand csak a szállodához tartozik, nem fordulhat elő, hogy ne találna rajta szabad helyet . Kölcsönözhet szkútert, vizibiciklit, stb. Mivel egész Neum egy öbölben fekszik, hullámok nincsenek, a tenger kellemes , meleg és főleg tiszta‼ A víz gyönyörű, áttetsző.

Összegzés
Mindenképpen ajánlom ezt a helyet, ez itt háborús övezet volt, de itt sokkal előzékenyebbek mint Horvátországban, amit a csehek látogatnak....Az árak itt sokkal alacsonyabbak. Egyszerűen szuper‼
A szálloda hivatalosan 3 csillagos kategóriájú, de a fekvésével és a felszereltségével a magasabb kategóriájú szállodáknak is konkurenciát jelenthet. Közvetlenül a tengerparton fekszik, ahová kényelmesen lejuthat a lifttel, nem kell a hegyeken, dombokon gyalogolnia, melyek Neum városát körülveszik. Mindenütt vidám zene szól, a személyzet kedves, mosolygós. A szállodát mindenképpen ajánlom, alkalmas egy nyugodt pihenésre és gyermekes családoknak is. Nem tudom, hogy a fekvését és a nyugalmat a fiatalok mennyire értékelnék, főleg ha este szeretnek diszkóba járni. Itt diszkók nincsenek, de sok kis bár és kávéház van, ahol a finom mokon, vagy kávén kívül valami különleges helyi , grillezett specialitást is megkóstolhatnak.

Kiliánová Valérie, 2007.10.01.
Régió: Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina, Neum, Hotel: apartmány Sunce

Hasznosnak találta az értékést? Igen (10) Nem (2)

összes ajánlás Bosznia-Hercegovina

Az Ön értékesítője:

H-K: 9-20 | Sze-P: 9-19 | Szo: 9-14:30 | V: 10-15:30 +36 1 501 5600 +40 316 300 926