Csehország - Broumov környéke Csehország

  • Leírás

    "Broumov környéke festői tájakkal, hegyekkel és völgyekkel, sziklákkal, erdős tájakkal, mezőkkel, legelőkkel és termőföldekkel várja az ideérkezőket. Mélyen a Policka-medence felszíne alatt a legtisztább víz csörgedez. Lakott tájról van szó, melyet több száz éve megművel a lakosság. A táj gazdag történelméről számos helyszín tanúskodik. A térségre a természeti gazdagsága és sokszínűsége a jellemző."

    A Broumov környékének nem mindennapi természeti világát évszázadokon keresztül megművelték és műemlékekkel tették gazdagabbá a bencés rend szerzetesei. A kiegyensúlyozott mezőgazdaság és a kiváló építészet eredményeként keletkezett az egyedülálló, harmonikus és esztétikailag szépséges táj. Az egyensúly a természet és az ember közt az utóbbi időkben bomlott fel. Azonban még a második világháború utáni változások és az erőltetett vidékfejlesztés a szocializmusban sem tudták tönkretenni a vidék szellemét, melyben az egyedülálló természeti táj a megfontolt emberi tevékenységgel párosul.

    Broumov környéke elsősorban a természeti szépségéről ismert. Itt találjuk az Adršpašsko-teplické-i sziklákat, ahol Közép-Európa legnagyobb sziklavárosára lelünk 18 km2 területtel , és a Broumov-i falat. Mindkét természeti rezervátumnak különleges reliéfje és klimatikus rendszere van, melyek által figyelemreméltó növény- és állatfajoknak adnak otthont. További kisterületű védett területek közé tartoznak az Ostaš és a Kereszt út rezervátumok, továbbá a Borek és a Macska sziklák. További 300 registrált helyszínt találunk itt, ahol védett növény- és állatfajokat valamint az élettelen természet csodáit figyelhetjük meg.

    A Broumov környék felettébb gazdag a kultúrális műemlékekben is. Két városi műemlék zónát találunk itt, Broumovot és Police nad Metují-t, melyek a következő érdekességekkel szolgálnak: falusi műemlék rezervátum – Křinice, két bencés templom, kilenc vidéki barokk templom érdekes csoportja, a legöregebb fából készült templom Csehországban, szkanzen-falumúzeum a broumovi stílusban, számtalan kápolna, kereszt utak és több száz mészkőből készült felbecsülhetetlen értékű szobor és kereszt a kösségekben és a szabad természetben egyaránt. A broumovi kolostor, templomok és a vidéki porták az építészetben ismertek. A kultúrális műemlékek a természeti kincsek mellett háttérbe szorulnak, melyről az aggasztó állapotuk és a kisebb érdeklődés is tanuskodik

Legújabb értékelések Csehország - Broumov környéke

összes ajánlás Csehország - Broumov környéke