Csehország Csehország

Hivatalos megnevezés: Cseh Köztársaság
Főváros: Prága
Állami irányítás: plurális köztársaság kétkamarás parlamenttel
Vallás: római katolikus 40%, protestáns 4%, ateista 40%
Hivatalos nyelv: cheh
Időeltérés:

Csehország - már 56 500 Ft-tól

CSEHORSZÁGRÓLCsehország Európa szívében fekszik, magába foglalja a történelmi Csehország, Morvaország és Szilézia területét.

Kirándulási és pihenési lehetőségek végtelen sorát nyújtja: múzeumok, zenei fesztiválok, klasszikus és modern zenéjű koncertek, orgona koncertek, rekreációs központok, fürdővárosok, történelmi műemlékek, gőzhajós kirándulás a Moldván, kerekpárutak százai, sielési lehetőség (Krkonoše, Šumava, Jizerské hory, Jeseníky, Krušné hory, Orlické hory, Beskydy) és mások.

A történelmi Prágán kívül érdemes megcsodálni a többi várost és a három nemzeti park legalább egyikét. A világon nagy hírnek örvend a cseh sör, melyet bűn lenne kihagyni.

Az utazási irodák sör és bor kirándulásokat is szerveznek Cseh- és Morvaországban.

Csehországban szinte az összes építészeti stílus képviselteti magát, megszámlálhatatlan várral, várrommal, kastéllyal, palotával, mesébeillő falvakkal. Néhol gyengén csörgedező, máshol fürdővárosokat ellátó gyógyvízforrások fejtik ki varázslatos gyógyhatásaikat. Chehország számtalan gyógyvízforrásának és a gyógyfürdői kezelések hagyományának köszönhetően (pl. a világhírű Karlove Vary-ban) Európa egyik vezető fürdőközpotjává vált. A természeti tájat patakok, folyók, tavacskák, vízduzzasztók, erdők, hegyek, barlangok és szakadékok teszik érdekessé.

A cseh kultúra világszerte ismert, irodalmi, drámai, zenei vagy kíváló szintű képzőművészeti alkotásairól és történelméről. Rengeteg az érdekesség, csupán rá kell találni.

Prága manapság elsősorban történelmi, kultúrális, társadalmi és politikai szerepet tölt be Európa szívében.A legismertebb nemzeti és állami kultúrális intézmények széles sorát találjuk, melyek egyenként sokéves tapasztalatot tudhatnak magukénak.

A város otthont ad hazai és nemzetközi politikai, kultúrális és tudományos eseményeknek, kongresszusoknak és fesztiváloknak. Az első helyen a "Prágai nyár" nevű zenei fesztivál áll.

Prága műemlékein kívül a leglátogatottabb helyszínek: a Prágai állatkert, Prágai Trója botanikus kert, a nagyvásár és a Petříny kilátó. Gazdag kutúrális programot kínálnak színházai, galériái, kultúrális központjai és a Nemzeti Opera. Prága továbbá színhelye számos sportrendezvénynek. Az éjszakai nyüzsgő élet, kaszínók, bárok, discók sokak számára csalogatók lehetnek.

Csehország - már 56 500 Ft-tól

Legújabb értékelések Csehország

Összesen: 9 A tartózkodás megfelelt az elvárásoknak. A szálloda személyzete barátságos volt, de nem tolakodó.

 • 10 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Szállás általános értékelése
A tartózkodás megfelelt az elvárásoknak. A szálloda személyzete barátságos volt, de nem tolakodó. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba szép, tiszta, csendes.

Ellátás
Jól enni. A levesek enyhén főtt zöldségeket tartalmaztak. A konyhán összességében lehetne kicsit javítani, de az ételek többsége teljesen rendben volt.

Szállás szolgáltatások
A szolgáltatások nagyon jók. A medence nyitva tartása a megszokottnál hosszabb, és ha elfelejtett volna néhány perccel tovább ott maradni, senki nem rúgta ki azonnal. Ami kicsit váratlan volt, az a szálloda bárjának nyitva tartása: este nyolckor bezárt ... ... de akkor még lehetett vásárolni a recepción különféle alkoholos és alkoholmentes italokat palackban vagy dobozban.

Tengerpart
Nem a tenger melletti szálloda volt, hanem Luhacovicsban. A Nicmene Luhacovicka gát nincs messze.

Vladimir M., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.27., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.14 - 09.18.
Régió: Csehország Csehország, Dél Morvaország, Szállás: Nivamare

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8 kellemes szálloda, segítőkész személyzet, hangsúly a tisztaságon

 • 7.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Szállás általános értékelése
kellemes szálloda, segítőkész személyzet, hangsúly a tisztaságon Teljes leírás

Elhelyezés
tisztaság, a berendezésből hiányzott a szobából a hűtőszekrény, a fürdőszobából és a wc részből pedig az elszívó ventilátor

Ellátás
A vacsora tökéletes volt, a reggeli lehetett volna változatosabb

Vladimíra V., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.27., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.20 - 09.24.
Régió: Csehország Csehország, Krkonoše, Szállás: Astra

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9 Összefoglalva egy szóval, nagyon jó volt

 • 8 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Szállás általános értékelése
Összefoglalva egy szóval, nagyon jó volt Teljes leírás

Elhelyezés

Ellátás
Kiváló

Szállás szolgáltatások
Kiváló

Tengerpart
szuper

Kamil K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.26., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.10 - 09.16.
Régió: Csehország Csehország, Észak - Csehország, Szállás: Bezděz

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Egy új szálloda, kilátással az egész Frýdlantra és a kastélyra. Ebben a szállodában mindent 1*-re értékelek. Legyen szó...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Egy új szálloda, kilátással az egész Frýdlantra és a kastélyra. Ebben a szállodában mindent 1*-re értékelek. Legyen szó szolgáltatásokról, étkezésről, szobafelszerelésről, wellnessről, külön szeretném kiemelni a masszőr munkáját. Teljes leírás

Elhelyezés
Tágas szoba kültéri redőnnyel. Tea és kávé felszolgálás, minibár minden nap feltöltése. Napi takarítás.

Ellátás
Az étel teljesen elképesztő. Mindenkinek rá kell jönnie. Rengeteg gyümölcs, zöldség, zöldségsaláta, válogatott sajtok és szalámik. Reggelire friss gyümölcslé készíthető. 1* megint. A szolgáltatás különösen dicséretet érdemel.

Szállás szolgáltatások
Wellness, masszázs. A szálloda saját promóciós szórólappal rendelkezik, amely 10 km-es körzetben tartalmazza a város nevezetességeit.

Jarmila P., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.26., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.19 - 09.23.
Régió: Csehország Csehország, Jizerské hory, Szállás: Antonie (Frýdlant)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.6 A szálloda összességében szép, a szobák felújítottak és tiszták. A részletesen leírt hiányosságok egyesek számára apróságok, de a...

 • 7 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
A szálloda összességében szép, a szobák felújítottak és tiszták. A részletesen leírt hiányosságok egyesek számára apróságok, de a szálloda nem kelti bennünk azt a benyomást, hogy szívesen visszatérnénk és újra megszállnánk. A szállodát ésszerűen választott szálláslehetőségnek tartanám, de nem lep meg magasabb minőséggel. A szobában nem találsz olyan apróságokat, mint az öntapadó kanal vagy a cipőkefe. A személyzet kedves és segítőkész. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák felújítottak, ízlésesen berendezettek. Tiszta és rendezett volt, minden nap volt olyan alaptakarítás, mint például a szemetes kiürítése. A kétágyas szoba elég nagy és tágas, sok tárolóhellyel, amit nem is használtunk. Érkezéskor kellemetlen hulladékszag áradt a fürdőszobából, vagy a szállodának kell gyakrabban takarítania, vagy a felújítás során válasszon más megoldást, hogy ez ne forduljon elő. A matracok elég kemények, nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek. A hűtőre több gondot fordíthatna, fagyott és koszos volt. Ugyanígy a tévé távirányítója sem jutott sokáig eszébe takarítás közben. A takarón lévő lepedőkön 4 lyuk volt, valószínűleg a mosókonyhától, de ennek nem szabadna megtörténnie egy 4*-os szállodában. Eredetileg a főépületben szerettünk volna elhelyezkedni, de az általunk kért szoba nem állt rendelkezésre, ezért a melléképületet foglaltuk le, ami a főépülettől kb. 100 méterre van. Érkezéskor kellemesen meglepődtünk, hogy a szálloda még mindig adott nekünk egy szobát a főépületben. Ez egy szép plusz.

Ellátás
A reggeli és a vacsora is finom volt, ha nyugodtabban akartuk elfogyasztani a reggelit, mindenképp érdemesebb kora reggeli időpontot választani, amikor kevesebben tartózkodtak az étteremben. A vacsorákat csak a főépületben szolgálták fel, a főépületből és a melléképületből is érkeztek vendégek. Körülbelül 20 percig sorban állni egy forró büfére nem volt kellemes. A svédasztalos vacsorák minden nap más témájúak voltak, ill egyébként fókuszált, pl. cseh, nemzetközi, olasz konyha. Az étkezések váltogatva voltak, és nem ismételték meg. Aki szereti az édes főételt, annak minden nap lehetősége volt egy ilyen ételt elfogyasztani. Vacsora közben hideg büfé és desszertek közül is lehetett választani. Kellemesen meglepődtünk, hogy a vacsora italai normál áron voltak, és nem túl drágák. A víz mindig szabadon elérhető volt.

Szállás szolgáltatások
Rengeteg parkolóhely van a szállodában, a melléképületben kényelmesebb és többnyire ingyenes a parkolás. A melléképületnél sorompó van, az autó rendszáma működik, így nem probléma például kirándulni, és bármikor visszajönni. A parkolási díj napi 50 CZK a szállásdíjon felül. A díj ésszerű, de szokatlan, hogy a szoba ára nem tartalmazza, és azt is a megszálló vendégek fizetik.

Petr F., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.25., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.16 - 09.20.
Régió: Csehország Csehország, Šumava, Szállás: Srní

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Csehország