Csehország - Cseh-Morva-dombság Csehország

  • Leírás

    Chehmorvai - hegység egy kiterjedt hegység, mely egyben természetes határ is volt egykoron Csehország és Morvaország között. Ez az országrész gyönyörű és egyszerűen természetes. Öt területre van felosztva, dél-csehországi halastavaktól egészen Hané határáig. Domborzatos felszín jellemző erre a területre, elvétve néhány magasabb hegy 700 m felettiek és még ritkábban elérik a 800 m magasságot is. A hegység egyes részei, például a Křemešník (765m) alkalmasak a téli sportokra. A területen átfolyik az egyik oldalon a Doubrava, Sázava, Želivka folyó, míg másik oldalán a Svratka, Oslava, Jihlava, Rokytna és a Dyjí folyók.

    Žďári hegyek a Csehmorva hegység keleti részén terülnek el, körülhatárolnak több nagyvárost is - Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Hlinsko, Polička és Bystřice nad Pernštejnem. Csehország egyik legkeresettebb üdülőrésze. Tájvédelmi területté 1970-ben nyilvánították. Fő központja a Žďár nad Sázavou nevű város, melynek nagyon nagy jelentősége van a közlekedésben és rengeteg történelmi emlékmű található itt. Devět Skal, Tisůvka, Čtyři Palice és egyéb sziklafalak nagyon vonzóak a hegymászók számára. Található itt egy halastó ,Velké Dářko, mely alkalmas fürdőzésre is. Žďári hegyekben nagyon kedvezőek a feltételek a sífutás kedvelőinek (mindenekelőtt Nové Město környékén).

    Železné-i hegyek Csehország közepén találhatók. Chvaletická domb északnyugaton találkozik a Týnce nad Labem völggyel, északnyugaton beleesik a Čáslavské és északon a Chrudimské táblába. Déli részén vannak a Žďári - csúcsok, délkeleten a Hornosázavská-i - dombok. Túlnyomórészt lucfenyő erdők vannak itt, de vegyes erdők is találhatók itt. 1991-ben nyilvánították tájvédelmi területté. Železné-i hegyek legmagasabb csúcsa – Pešava (697m), Hlinskotól keletre található.

    Ezt az országrészt, Vysočina-nak is szokták hívni. Ökológiailag a Cseh Köztársaság legjelentősebb része, gyakran „Zöld szív”-nek is nevezik. Ideális feltételekkel rendelkezik a túrázni vágyók számára.

Legújabb értékelések Csehország - Cseh-Morva-dombság

Összesen: Havlickov Brodban gyönyörű a szálloda és a panzió is.

Bevezetés
Havlickov Brodban gyönyörű a szálloda és a panzió is. Teljes leírás

Elhelyezés
Mi egy panzióban, nem pedig szállodában laktunk, de gyönyörű szállásunk volt. Ha lehetett volna, ott maradok.

Ellátás
Jó áron rendeltünk reggelit, ami kitűnő volt.

Hotel szolgáltatások
Csak egy éjszakát töltöttünk ott, így a szolgáltatásokat nem nagyon vettem igénybe.

Tengerpart
Nem volt.

Összegzés
Nagyon színvonalas.

Samcová Martina, 2006.08.14.
Régió: Csehország Csehország, Cseh-Morva-dombság, : Brixen

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 2005 márciusában töltöttünk egy hetet az U lípy Panzióban, Rovecnában, ami kb. 13 km-re fekszik Bystrice nad Perstejn-től. Gyönyörű volt.

Bevezetés
2005 márciusában töltöttünk egy hetet az U lípy Panzióban, Rovecnában, ami kb. 13 km-re fekszik Bystrice nad Perstejn-től. Gyönyörű volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás igazán nagyszerű, egy családi panzióról van szó. Az 5 tagú családunk egy apartmant kapott, ahol volt egy háló duplaággyal, nappali 2 ággyal és a konyha 1 ággyal. Az apartmanban új Ikea bútor volt, tökéletesen felszerelt és tiszta a konyha, konyhapulttal ellátva és gyönyörű a fürdőszoba. A panzióban volt még egy apartman, ezen kívül szobáik vannak, melyek a tavasz, nyár, ősz és a tél színeiben pompáznak, a kis templomra és a temetőre nézett a kilátás.

Ellátás
Volt egy kis éttrem és borozó, kandallóval. Félpanziónk volt, előre megegyezhettünk a szakáccsal, mit főzzön. Az étel kitűnő volt, mintha a vidéki nagyanyánknák reggeliztünk volna...

Hotel szolgáltatások
Nagyon kedves és készséges a személyzet, semmi sem jelentett problémát, mindent szívesen és mosolyogva végeztek. Mi télen voltunk a szállodában, ezért kerékpárt nem kölcsönöztünk, de jártunk Nové Mesto na Morave városkába a Harusák sípályára, ami gyerekeknek és kezdőknek untig elég . A szállodának szép weboldalai vannak.

Összegzés
Lenyűgöző volt. Ha valaki előnyben részesíti a gyönyörű kis panziókat, ahol készséges és szimpatikus a személyzet, látogasson el az U lípy Panzióba, számára ez lesz az igazi.

Nováková Pavla, 2006.05.31.
Régió: Csehország Csehország, Cseh-Morva-dombság, : Pension U Lípy (Rovečné)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (2)

4 fénykép

összes ajánlás Csehország - Cseh-Morva-dombság