Csehországi utazás - ajánlatok és tippek

Csehország a művészetek, a történelem és a gasztronómia fantasztikus hármasától válik igazi gyöngyszemmé az utazók körében.

Csehországban varázslatos időutazásban lehet része az odalátogatóknak. Több száz középkori vár, mesebeli kastély vesz le minket a lábunkról, legyen az egy égbe törő gótikus építészeti csoda, vagy egy díszes barokk palota. Magával ragadó, hangulatos kisvárosokban, régi fürdővárosokban barangolhatunk a művészeteknek és a gasztronómiai élményeknek hódolva. Sétálni a száztornyú Prága girbe-gurba utcáin, ahol egykoron IV: Károly, Kepler és Kafka járt-kelt, belepillantani a nyüzsgő városka életébe, megcsodálni a Károly-híd kőszentjeit majd inni egy cseh sört a folyóparton maradandó élményt jelent.

Legjobb értékelést kapott szállodák Csehországban

Csehország ideális feltételeket biztosít az egész család pihenéséhez télen-nyáron. Tökéletes célpont a kultúra iránt érdeklődők, a kirándulók vagy éppen a téli sportok szerelmeseinek egyaránt. Európa ékszeres doboza nem csak történelmi és fürdővárosokkal, természeti látnivalókkal büszkélkedhet,de magas minőségű szálláshelyek és kiemelkedő gasztronómia is jellemzi az országot. Elfogyasztani egy hideg, cseh sört egy nyári nap végén tökéletes lezárása a programokkal dús városnézésnek.

Térségek és városok a környéken

Összes térség és város

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-V: 8-20.

+36 1 501 5640

Térkép

Időjárás Csehországban

Az időjárás Csehországban mérsékelt kontinentális, ami egyet jelent a meleg, napos nyarakkal, felhős, hideg telekkel. Az ország minden évszakban gyönyörű. Télen igazán egyedi élményt nyújtanak havas tájak, az ígéretes síparadicsomok. Amennyiben kirándulni, várost nézni szeretnénk a legkellemesebb utazási időpont március és október közé esik. Ilyenkor az idő meleg, felhőtlen, azonban nyáron záporokra, és akár 35°C fok köré emelkedő hőmérsékletre is számíthatunk. Érdemes esernyővel készülni, ami nem csak a futó nyári záporok, de a tűző napsütés ellen is véd majd a városokban barangolva.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kitűnő
 • Ideális
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből