Csehország - Dél Morvaország Csehország

 • Leírás

  A Dél – Morvaország Megye túlzás nélkül Európa kereszteződését alkotja.

  Réges rég óta a területén metszették egymást a nyugati, északi és déli kereskedelmi útvonalak. A megye ma is vonzza látógatóit, a Cseh Köztársaság délkeleti részén, nem csupán a határmenti fekvésével, de számtalan történelmi műemlékével és természeti jelenségeivel is, melyek közül számos az UNESCO védelme alatt ál. Egyéb ok, amiért érdemes meglátogatni a Dél – Morvaországi Megyét, azok a szivélyes és vendégszerető lakosai, akik büszkék arra, hogy pont ebben a megyében laknak. A büszkeségük jogos, de ezt döntse el Ön, miután ideérkezett.

  A megye megtekintését metropoliszával, Brünnel (Brno) érdemes kezdeni, mely egyben a köztársaság második legnagyobb városa. A város a történelem, kultúra és az ipar központja, mely a Svratka és a Svitavy folyók összefolyásánál található, Dél – Morvaország vízgyüjtő területének a központja is egyben. Brünnben számtalan érdekességet találunk, de sajnos a honlapunkra minden nem fér rá. Látogassa meg pl. az egyedülálló őstörténeti múzeumot az Anthropos pavilonban, ahol akár egy kitömött mamutot is megtekinthetünk. Többek közt a morva fővárosban évente körülbelül 50 nemzetközi kiállítás és nagyvásár kerül megrendezésre. Az összes motorbicikli rajongó számára jól ismert Brünn versenypályája a híres Masarykův okruh -Automotodrom Brno. És ha a nagyvárosban fürdésre, műemlékek megtekintésére vagy rekreációra támad kedve, meglátogathatja a Brünni víztározót vagy a Špilberk – várat.

  A város számos szórakozó központnak, boltnak, sportpályának, színháznak, klubnak és discónak ad otthont. Nem hagyhatjuk ki az építészeti gyöngyszemeket sem Brünn környékén: a reneszánsz kastélyt Bučovicében, a barokk kastélyt Slavkov u Brna városkában és a gótikus kolostort az egyedülálló gótikus bejárattal Předklášteří u Tišnova településen. A következő út a megyében a Morva - karsztba és annak környékére vezet. Találunk itt titokzatos barlangokat és mély völgyeket, melyeket sziklás masszívumok vesznek körül, melyekben a vízforrások egyszer csak eltűnnek. A magaslatokat elbűvölő erdők borítják, melyek közül a várak tornyai vagy a zarándokhelyek kupolái villannak ki. A legmélyebb szakadéknak a Macocha - nak az alján járva, vagy a föld alatti folyón csónakázva egyedülálló érzésben lehet része.

  A Dél – Morvaoszági Megyében további négy az UNESCO által védett helyet tekinthetünk meg: a Lednico – valtický areál – t, a Tugendhat villát Brünn városában, a Pálava természetvédelmi területet és a Fehér – Kárpátok természetvédelmi területet, mindannyiuk helye a listán joggal kiérdemelt, egyikük megtekintését sem bánja meg senki. Részletesen egyenként tárgyalni őket felsleges lenne, ragyogásukat és fennségüket szavakkal leírni lehetetlenség. Ha tényleg meg szeretné ismerni Dél – Morvaországot, lakosait és áttérezni igazán az itteni légkört, nem marad más hátra, mint személyesen ellátogatni a varázslatos bor és borospincék vidékére. A bor uralja a térséget, a Dél – Morvaországból származó borokat nem csupán Csehországban, de az egész világ borszakértői ismerik . Ha azonban nem csupán italozni jött ide, sportolási lehetőségből is akad jó pár. Próbálja ki a számos bicikliutak egyikét, melyek az egész megye területén sűrű hálózatot képeznek.

  A borvidék légköréről már sok szó esett, de ha saját bőrén nem tapasztalja, Morvaországot nem ismeri meg igazán.

Legújabb értékelések Csehország - Dél Morvaország

Összesen: 9,2 Nagyon szép hely, nagyon kedvesek, készségesek az emberek.

 • 9,3 Szállás
 • 9,2 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Nagyon szép hely, nagyon kedvesek, készségesek az emberek. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállodát talán részben felújították, egy panelház típusú szállásunk volt, ami nem a vízduzzasztóra nézett - este nyugalom, csend volt, a diszkó is alig hallatszott. A fürdőszobában kád van‼ Minden tiszta, karbantartott.

Ellátás
Svédasztalos reggelink volt. Fantasztikus salátákat kínáltak, volt kitűnő lazacos kenő. Kicsit magasabb áron, de nagyon színvonalas étkezés volt.

Hotel szolgáltatások
A volt sósvizes medence most a wellness része. A szauna, medence, erőgépek most 2 órára 150 koronába kerülnek. Nagyon jó.

Tengerpart
??? A Brünni vízduzzasztó még zöldebb mint pár évvel ezelőtt. A méteres mederben már nincs is víz.

Összegzés
A vízduzzastó vizét kivéve, szuper volt. Jó hely, rendes a szálloda, kedves a személyzet, szinte minden kölcsönözhető - kerékpár,...Erdők vannak, állatkert, szép sétákat tehet, kipihenheti magát és ezt mind észszerű áron kínálják. Brünn központja villamossal 25 percnyire van. Hajókirándulást is tehet.

Civáň Pavol, 2008.08.07., Tartózkodás időpontja: 2008.08.04 - 08.01.
Régió: Csehország Csehország, Dél Morvaország, Szállás: OREA HOTEL Santon

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: 8,1 Nyári és téli kirándulásra is alkalmas hely.

 • 8,9 Szállás
 • 9,6 Ellátás
 • 5 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Nyári és téli kirándulásra is alkalmas hely. Teljes leírás

Elhelyezés
A várakozásnak megfelelő. A szállodát most újítják fel és gondolom, utána többtagú családnak is megfelel. Most csak kétágyas szobákat kínálnak pótággyal. Két nagy gyerekkel nem éppen ideális.

Ellátás
Csodálatos‼ Kitűnő, finom, változatos és nagyok az adagok.

Hotel szolgáltatások
Megfelelő. Hiányzott a sportolási lehetőség - a konditermet most újítják fel.

Pályák minősége
Mivel nem volt hó, nem tudom megítélni, nagyon jónak tűnt kezdő síelők, gyerekek részére, de a síelési stílus tökéletesítésre is megfelel.

Összegzés
Kitűnő. Biztosan elmegyünk még ide.

Kopecká Petra, 2008.02.11., Tartózkodás időpontja: 2008.02.09 - 02.02.
Régió: Csehország Csehország, Dél Morvaország, Szállás: Parkhotel Všemina

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen: Nagyot csalódtam, főleg a tulajdonosnő kapzsisága miatt. Ettől a panziótól egy standardon felüli szállást vártam, mivel az ára is...

Bevezetés
Nagyot csalódtam, főleg a tulajdonosnő kapzsisága miatt. Ettől a panziótól egy standardon felüli szállást vártam, mivel az ára is standardon felüli. Ezzel szemben kaptam egy standard színvonalú szállást standardon felüli árért. A panziót nem ajánlom? Teljes leírás

Elhelyezés
Maga a panzió lakályos benyomást kelt, de rendesen ki kéne takarítani. A szobákhoz tartozó néhány pezsgőfürdős kád rendkívül keskeny, ha valakinek egy kis súlyfeleslege van, nem fér a kádba. Nekünk ilyen problémánk nincs, de a kádat így sem használtuk, mivel az egész apartman - ahogy azt a tulajdonosnő nevezi, holott csak klasszikus szállodai szobálról van szó - elhanyagolt állapotban van. Vigyázat az 5-ös számú szobával? A tulajdonosnő standardon felülinek tartja és eszerint szabja meg az árat is. Piszkos, poros, mindenüttszázéves pókhaló és pókok , a szoba sötét, a fürdőszoba penészes. A kilátás a dombra néz, ami az ablak közvetlen közelében van, ezért a szobán sötét van, egész nap világítani kell. A szoba ráadásul átjárható, ezzel zavarni fogja a lakótársait ha a fürdőszobába vagy a toalattre szeretne menni. Mivel a panzióban nincs személyzet, egyedül vittük ki a szemetet, természetesen tiszta törölközőt sem kaptunk, ami ma már standard színvonalú szolgáltatásnak számít, másnap vásárolnunk kellett toalattpapírt? A web-en közzétett információkban a tulajdonosnő SAT TV-t ígér, de csak 2 program fogható, a többit a vendégnek kell beállítania? Fürdő és városi díjat szednek, ami 20 korona személyenként, holott a hivatalos előírások szerint a megérkezés napját kivéve, csak személyenként napi 15 koronát kéne szedni? A tulajdonosnő becsapott...

Ellátás
Csak reggeli volt, amit kínáltak, azt fogyasztottuk. Választási lehetőség nincs, holott ma már szinte természetes a svédasztalos étkezés, de ezt ott nem ismerik? Mi nem vagyunk igényesek, ezért ez nekünk nem számított, de vannak igényesebb vendégek is, vagy pl. akik diétáznak. Félpanziót ill. teljes panziót is kínálnak, de vigyázat? Nekünk félpanziónk volt, vásárolhattunk ebédjegyet, ami 80 koronát ért, de 110 koronát fizettünk érte? A szemközti étteremben étkeztünk. A +30 korona a tulajdonosnőhöz vándorolt, ezt a vendégek megkárosításának tartom. Én bolond, a család részére vásároltam 15 jegyet és így 450 koronát veszítettem?

Hotel szolgáltatások
Személyzet tulajdonképpen nem volt, csak egy hölgy a recepción, aki a tulajdonosnőnek segít és csak reggel tartózkodik ott. Csak kiadja a kulcsokat, áthúzza az ágyneműt és elkészíti a reggelit. A tulajdonosnőnek a pénz a legfontos, ilyen módon is takarékoskodik.

Összegzés
A szállás és Kosková asszony viselkedése nem tetszett. Fél órát vitatkoztam vele, mert alacsonyabb árat kértem a szállásért, de a tulajdonosnő ragaszkodott az eredeti árhoz, mivel szerinte egy standardon felüli apartmant kaptam. Végül megtudtam, hogy hazug vagyok és elriasztom a vendégeket. A hölgy a panziót a távolból - Osztraváról - irányítja, ennek megfelelően néz is ki. Azok közé a vállalkozók közé tartozik, akiknek fontosabb a pénz, mint a vendég elégedettsége. Luhacovice egy gyönyörű , pihenésre alkalmas hely, de a tulajdonosnő viselkedése elrontotta a nyaralásunk.

Steinhauserová Edita, 2007.08.20., Tartózkodás időpontja: 2007.08.14 - 08.17.
Régió: Csehország Csehország, Dél Morvaország, Szállás: Penzion Jany (Luhačovice)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (1)

2 fénykép

Összesen: Nagyon csalódott voltam. Örültem Luhacovicének, a pénzt sem sajnáltam érte. Az édesanyámmal és a két kislányommal utaztam. Egy luxus...

Bevezetés
Nagyon csalódott voltam. Örültem Luhacovicének, a pénzt sem sajnáltam érte. Az édesanyámmal és a két kislányommal utaztam. Egy luxus színvonalú szállást kerestem. A web-oldal információi alapján választottam a Jany Panziót. Idézem: egy standardon felüli esküvői lakosztály... Teljes leírás

Elhelyezés
Vigyázat az 5-ös számú szobával? A tulajdonosnő a legmagasabb kategóriába sorolja, drága, pedig csak standard színvonalúak a szobák. Más, hasonló árú szobákat is módunkban állt látni, ami összehasonlíthatatlan volt? Százéves pókháló, pókok, a fürdőszobában penész? A dombra nézett a kilátás, ami nagyon közel volt az ablakhoz, így a szobában sötét volt. Napközben is világítani kellett? Az egyik szoba átjárható, így zavarni fogja a lakótársait? A tulajdonosnőnek igyekeztünk elmagyarázni, hogy ezt a két szobát, amit ő apartmannak nevezett, nem sorolhatja a standardon felüli kategóriába, mivel csak átlagos színvonalú. Nem értette, vagy nem akarta megérteni. Végül megtudtam, azt állította, hogy hazug vagyok és eltanácsoltam a kliensét. Én csak azt szerettem volna, ha a szobát standard áron adja, de azzal reagált, hogy letámadott. Ennél nagyobb arroganciával még nem találkoztam?

Ellátás
Csak reggelit kínálnak, mégpedig olyan formában, hogy amit kínálunk, edd meg - ez azt jelenti, hogy nem volt választék - ma, amikor általában mindenütt svédasztalos reggeliket kínálnak. Bennünket ez nem zavart, de vannak kényesebb ízlésű vendégek is, akik egy standardon felüli panzióban - ahogy azt a tulajdonos állítja - szívesen vették volna, ha nagyobb a választék, főleg az olyanok, akik a gyerekeknek nem szívesen adnak virslit. Vigyázat az ún, félpanzióval. Ebédjegyet kínálnak, amivel a szemközti étteremben étkezhet - ami inkább egy büfének felelt meg. A jegy 80 koronát ér, de Kosková asszonynak , a tulajdonosnak 110 koronát kell érte fizetni. Én bolond, 4 személy részére vásároltam 15 jegyet és így 450 korona veszteségem volt? Természetesen ez a pénz is Kosková asszonyhoz vándorolt.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások a nullával egyenlőek - az első éjszakát követően, miután panaszt tettünk, a recepción lévő hölgy kiporszívozott. A recepciós csak reggel volt ott, különben csak telefonon érhető el, más személyzet a panzióban nincs - bizonyára takarékossági okok miatt. Törölközőt nem cserélnek, a szemétkosarat az első nap kivételével, egyszer sem vitték ki, amikor elfogyott a toalettpapír, nekünk kellett vásárolnunk. A web-n közzétett információk szerint, a tulajdonosnő a szobákon SAT TV-t ígér - de csak 2 program fogható ,a többit talán a vendégeknek kell beállítaniuk... Ezért fizettem napi 3096 koronát + az ebédjegyek?

Összegzés
Luhacovice gyönyörű, de a háziasszonynak köszönhetően, a nyaralás elromlott?

Steinhauserová Edita, 2007.08.17., Tartózkodás időpontja: 2007.08.14 - 08.17.
Régió: Csehország Csehország, Dél Morvaország, Szállás: Penzion Jany (Luhačovice)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: 10 Kétágyas szobánk volt TV-vel, szociális helyiséggel és egy kis hűtőszekrénnyel. A szoba kellemesen berendezett, lakályos hatást kelt....

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék

Elhelyezés
Kétágyas szobánk volt TV-vel, szociális helyiséggel és egy kis hűtőszekrénnyel. A szoba kellemesen berendezett, lakályos hatást kelt. Volt elég rakodóhely. Nagyon elégedett voltam. Teljes leírás

Ellátás
Csak reggelit rendeltünk. Volt elég étel és egy kellemes helyen étkeztünk. A környéken volt elég étterem és üzlet.

Hotel szolgáltatások
Naponta takarítottak és a fürdőszobában cseréltek törölközőt. Szuper volt.

Összegzés
Nagyon elégedett voltam, a környezet nagyon kellemes, mindenkinek ajánlom , akik szeretnék megismerni a mi csodálatos hazánkat. A közelben kerékpárkölcsönző is volt, amit közvetlenül a panzióban zárhattunk le.

Pillerová Eva, 2006.11.30., Tartózkodás időpontja: 2006.08.26 - 08.19.
Régió: Csehország Csehország, Dél Morvaország, Szállás: Zámecký penzion Rotunda

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

összes ajánlás Csehország - Dél Morvaország