Csehország - Šumava Csehország

  • Leírás

    Šumava a Cseh Köztársaság délnyugati részén a német és osztrák határon található. A hossza a Chodské Úhlavy völgytől a Vyšebrodský szakadékig 120 km, a Šumava maximális szélessége 45 km. A Šumava hegygerincén húzódik az európai válaszvonal a Fekete-tenger és az Északi-tenger között. A bajor és az osztrák részen a hegyek lejtése meredekebb, mint a cseh oldalon. A terjedelmes fennsíkokból kiemelkednek a fő csúcsok. A Šumava legmagasabb csúcsa a Velký Javor (1456m), melyet a határ bajor oldalán találunk. A cseh oldal legmagasabb csúcsa a Plechý (1378 m). A Šumava hat részegységből tevődik össze: Železnorudská hornatina, Šumavské pláně, Boubínská hornatina, Trojmezná hornatina, Želnavská hornatina és a Vltavická brázda.

    A Šumava a nyári és a téli pihenés pihenés számos formáját kínálja. A legjelentősebb üdülőközpontok közé tartoznak: a Špičácké sedlo, a Zadov és Churáňov, Antýgl, Srní, Modrava vagy a Lipenská víztározó.

Legújabb értékelések Csehország - Šumava

Összesen: 4,3 Az utazási iroda részéről minden 100 %-os volt. Gond csak a szálloda vezetőjével és a recepcióval volt. Mindent kérnünk kellett, nem volt...

  • 3,6 Szállás
  • 4,6 Ellátás
  • 5,5 Környék
  • 1 Alapár

Bevezetés
Az utazási iroda részéről minden 100 %-os volt. Gond csak a szálloda vezetőjével és a recepcióval volt. Mindent kérnünk kellett, nem volt kifüggesztve, hol a társalgó, tornaterem, biliárd, masszázsok. Az italok , szolgáltatásk, stb, árjegyzékét sem láttuk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás az egész üdülésre rányomta a bélyegét. Az első napon a fürdőszobában nem melegített a radiátor, ami elég kellemetlen volt, másnap, amikor állítólag megjavították, a szobán sem működött, a harmadik nap után is ugyanez volt a helyzet, csak a fürdőszobai radiátor volt langyos. Végül elment a kedvem az egésztől, hisz tapintásra is észlelhető volt, hogy nem működik. December 31-én reggel hazautaztam.

Ellátás
Szerintünk az étel jó volt, csak a reggeli nem felelt meg. 8 és 9 óra között zajlott. 8.10-kor már nem volt meleg a virsli, nem hoztak kiflit, kenyeret és a pincér kijelentette, hogy a főnök elfelejtett virslit, stb. rendelni. A legnagyobb hátrányt az jelentette, hogy egész idő alatt hideg volt az étteremben, alig bírtuk megenni az ételt, mint egy iskolai étkezdében. Este nem volt ülőhely és a hidegben nem is volt kényelmes üldögélni. A személyzet elégedett volt, mert este 8-kor már üres volt az ebédlő, mindenki felment inkább a szobára.

Hotel szolgáltatások
Az étkezésen kívül másról nem tudok.

Pályák minősége
A szálloda jó fekvésű, az időjárás is jó volt, kitűnő a környék, elérhetők a sípályák.

Összegzés
Ez egy szerény szálloda, ahol még nem vették észre, hogy 1989-ban zajlott a bársonyos forradalom, nem ismerik a fogalmat mint konkurrencia, szolgáltatások, vendég, stb. Egyetlen igyekvő alkalmazott a pincér volt, de ez 100 vendégre kevés, ráadásul ha valami gond adódott, mindenre egyedül maradt, ő magyarázta el pl. miért nincs virsli, kifli, meleg, stb.

Hladík Jaroslav, 2008.01.05., Tartózkodás időpontja: 2008.01.02 - 2007.12.27.
Régió: Csehország Csehország, Šumava, Szállás: Stavbař

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Régóta tervezzük a családdal, hogy a havas Sumavába megyünk. A Modrava szállodát ajánlották. Kellemes meglepetést okozott a szállás, a...

Bevezetés
Régóta tervezzük a családdal, hogy a havas Sumavába megyünk. A Modrava szállodát ajánlották. Kellemes meglepetést okozott a szállás, a kiszolgálás és a környező természet. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák standard színvonalúak, SAT TV, telefon, lakályos, illatos szobánk volt. Nagyon kellemes, hogy van szauna, biliárd és lehet sífelszerelést kölcsönözni.

Ellátás
Az ételről mást nem mondhatok, csak azt, hogy kitűnő volt, a készételek és a rendelések is. Nagyon kellemes volt a svédasztalos reggeli, ahol mindenki ízlésének megfeleően választhatott.

Hotel szolgáltatások
A személyzet nagyon készséges és kellemes. Láthatólag sok függ az új igazgatónőtől is, Eva Kolínovától. A viselkedése nagyon előzékeny és látszik, hogy fontos számára a szálloda tökéletes működése.

Összegzés
Mindenkinek melegen ajánlom, aki egy romantikus szabadságot szeretne eltölteni egy kellemes környezetben, ahol tökéletesek a szolgáltatások. Tervezem, hogy a családdal együtt , idén télen újra elmegyek.

Táborská Monika, 2007.11.25., Tartózkodás időpontja: 2007.10.20 - 10.24.
Régió: Csehország Csehország, Šumava, Szállás: Modrava

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: A Modrava szállodában egy gyönyörű hétvégét töltöttem a családommal együtt, egy megismételhetetlen élményben volt részünk, ami főleg a...

Bevezetés
A Modrava szállodában egy gyönyörű hétvégét töltöttem a családommal együtt, egy megismételhetetlen élményben volt részünk, ami főleg a szálloda családias légkörének köszönhető. Természetesen ehhez hozzájárult a tökéletes téli időjárás és a környező, gyönyörű természet. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda lakályos, a szobák szépen berendezettek és a berendezés nagyon jó. Szeretném kiemelni a tulajdonosnő kitűnő hozzáállását is, aki minden vendégről gondoskodik, a vendégek megelégedésére biztosítja a kényelmet.

Ellátás
A szállodai étterem lenyűgöző, az étel kitűnő, a személyzet készséges és nagy választék volt ételből, italból.

Hotel szolgáltatások
A szálloda nagy előnye, hogy sífelszerelést is kölcsönöznek, de más szolgáltatásokat is nyújtanak, mint pl. biliárd, szauna, darts.

Összegzés
A hely atmoszférája nagy hatást gyakorolt rám. Gyönyörű élményekben volt részem és remélem miharabb visszatérek.

Topinková Petra, 2007.11.19.
Régió: Csehország Csehország, Šumava, Szállás: Modrava

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: Ez a színvonalas szálloda elfogadható áron kínál nagyon színvonalas szállást, jó ételeket, szaunát, volt biliárd, kölcsönöztek hegyi...

Bevezetés
Ez a színvonalas szálloda elfogadható áron kínál nagyon színvonalas szállást, jó ételeket, szaunát, volt biliárd, kölcsönöztek hegyi kerékpárt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák felújítottak, standardon felüli a berendezés - SAT TV, telefon , kifogástalan.

Ellátás
A légkondícionált étteremben készételek is vannak és rendelésre is készítenek ételt. Kellemes a kiszolgálás és annak ellenére, hogy szombat este teltház volt, alig találtunk szabad helyet, gyors volt a kiszolgálás. Desszertként a forró vaníliaöntettel tálalt málnát ajánlom...ha rágondolok, összefut a számban a nyál.

Hotel szolgáltatások
Szerintem a szolgáltatások profi színvonalúak. Pozitívra értékelem a recepciós hölgy munkáját, a kellemes kiszolgálást és a gondoskodó tulajdonosnőt.

Összegzés
Ami a Sumava-i szállásokat illeti, nincs nagy összahasonlítási alapom, de a Modrava szállodával nagyon elégedett voltam. Azon is gondolkodom, hogy még az idén elmegyek egyszer, és ott töltjük a szilvesztert.

Jedlička Michal, 2007.11.08., Tartózkodás időpontja: 2007.10.27 - 10.28.
Régió: Csehország Csehország, Šumava, Szállás: Modrava

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

7 fénykép

Összesen: 2007.9.1-étől a szállodának új tulajdonosa van. E. Kolínová, aki talán sosem dolgozott ilyen szolgáltatási szférában. 1260 koronát...

Bevezetés
2007.9.1-étől a szállodának új tulajdonosa van. E. Kolínová, aki talán sosem dolgozott ilyen szolgáltatási szférában. 1260 koronát fizettünk egy kétágyas szobáért reggelivel. Aludni nem nagyon lehetett. A tulajdonosnő a barátaival buja, hajnali 3-ig tartó estéket rendezett. Teljes leírás

Elhelyezés
A 3. emeleti , vagy magasabban fekvő szobákat ajánlom...Semmi esetre se válasszon egy első ill. második emeleti szobát.

Ellátás
Az étteremben nem győzték a kiszolgálást. A tulajdonosnő csak a kutyájával produkálta magát, a kutya még a konyhába is bemehetett. A megérkezés után kb. 40 perccel szolgáltak csak ki bennünket. Először egyenként kihozták a főfogást, majd kb. 20 perccel azután a levest. Az italok felszolgálása említést sem érdemel. Az adagok kicsik, az árnak nem felelnek meg.

Hotel szolgáltatások
A takarításhoz nincs hozzáfűznivalóm.

Összegzés
Az előző tulajdonos idejében - 2007. augusztusáig - a Hotel Modrava híres volt a jó konyhájáról, a hatalmas választékról, ahová mindig szívesen jártunk. Egy alkalommal 3 éjszakát is eltöltöttünk a szállodában, amivel nagyon elégedettek voltunk. Sajnos jelenleg a helyzet teljesen más. Inkább másutt étkezzen, pl. Na Korytku - Filipova Hut -, Hotel Antygl, vagy menjen el Kvild-be, ahol sok jó étterem található és inkább keressen egy másik szállást.

Linhart Bertík, 2007.10.15., Tartózkodás időpontja: 2007.10.11 - 10.15.
Régió: Csehország Csehország, Šumava, Szállás: Modrava

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

összes ajánlás Csehország - Šumava