Csehország - Jeseníky Csehország

 • Leírás

  A Jeseníky – hegység Morvaország északi részén található. A legdélibb kiugrások Šternberk és Olomouc városáig, a legészakibbak pedig Lengyelországig nyúlnak. A Kralický Sněžník dombvidékre, Hrubý és Nízký Jeseník – re és ennek előhegységeire osztható. A legmagasabb jeseníky - i hegycsúcsok a tengerszint fölé 1400 m magasságig emelkednek, melyeknek felszínét 1300 – 1350 m magasságtól hegyi mezők borítnak. A hegyhátak meredeken lejtenek a hegyi folyócskák irányába. Az erdő felső határán sűrű bozót nő, melyet mesterségesen telepítettek ide, ennek köszönhető, hogy itt egyedülálló helyszínek jöttek létre (pl. A Nagy – katlan növényvilága mintegy 450 fajt számlál, mely Csehország leggazdagabb botanikus kertjévé teszi). Nem számít különlegességnek itt a boróka, az áfonya és a vadrózsa sem. Alacsonyabban a tűlevelű erdők az elterjedtek. Az erdőkben nagy számú vadászható vadállatot találunk, melyek közül a szarvas és az őz a legelterjedtebb. Továbbá róka, borz, nyest, menyét, zerge, farkas és hiúz él itt. A ragadozó madarak közül az egerésző ölyv, a sólyom, a karvaly valamint bagoly él itt. Az előhegység domborzatát tarka völgyek és alföld felé lejtő katlanok alkotják.

  A térség a Balti- és a Fekete – tenger vízgyűjtő területéhez tartozik. Kivételt képez a Klepý – hegy a Králické Sněžník – nál, ahol a Tichá Orlice – folyó ered, amely az Elbába és ezáltal az Északi – tengerbe torkollik. A Kralický Sněžník – csúcsa alatt ered a lehosszabb morva folyó a Morava.

  A klimatikus viszonyok közül a hideg és az enyhén meleg égöv képviselteti magát. A hideg térségben a hőmérséklet júniusban nem haladja meg a 15 °C – ot, mely a Jeseník legmagasabb pontjait érinti, ezek Csehország leghidegebb pontjai közé tertoznak. A többi terület enyhén meleg éghajlatú. A hőmérséklet itt átlagban 0,6 °C – ot csökken 100 méterenként.

  Az éghajlati viszonyok és a természeti források az okai annak, hogy itt olyan fürdővárosok épültek ki, mint Jeseník, Lipové-lázně, Karlove Studánky és Velké Losiny.

  A számos geomorfológiai jelenség, a barlangok, vízesések, a kaskádok, a hatalmas sziklák szép kilátással, a tarka növényzet és a gazdag állatvilág kerültek a hazai és külföldi turisták érdeklődési körébe.

Szállásértékelések - Csehország - Jeseníky

Összesen: 8.6 Tetszett a tartózkodásunk

 • 8.5 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Tetszett a tartózkodásunk Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba tiszta volt, minden rendben volt, csak elég szűknek éreztem, mert volt egy pótágyunk. Ottlétünk alatt meleg volt, kár, hogy nem volt ventilátor a szobában.

Ellátás
Reggeli rendben, folyamatosan feltöltve. A vacsora nagyon jó, de nem a legjobb választás gyerekeknek. Az is előfordult, hogy a kisasszony pincérnő hozott nekem egy levest, amiben 2 légy úszott. Bocsánatot vártam volna, de egy újat hoztak nekem azzal a szavakkal: hát itt a normális.

Szállás szolgáltatások
Közvetlenül a szálloda mellett van egy nagyszerű játszótér, kedvesek voltak a recepción, összességében pozitívan értékeljük.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.07.15., Tartózkodás időpontja:: 2024.07.08 - 07.12.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Areál Skiland

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.5 a személyzet kedves, segítőkész, mosolygós

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 5 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
a személyzet kedves, segítőkész, mosolygós Teljes leírás

Elhelyezés
tiszta és ez fontos

Ellátás
kiváló reggeli és vacsora

Szállás szolgáltatások
a bizalom alapú szolgáltatások érdekes koncepciója

Margita P., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.07.05., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.28 - 07.02.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Horský hotel Vidly

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 4.3 Összességében zavarba ejtő benyomás. A Jeseníky szívében, csodálatos környezetben elhelyezkedő wellness szálloda egy tisztességes...

 • 4 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 4 Részvételi díj
 • 5 Sípálya minőség

Szállás általános értékelése
Összességében zavarba ejtő benyomás. A Jeseníky szívében, csodálatos környezetben elhelyezkedő wellness szálloda egy tisztességes üdülőhely benyomását kelti minőségi szolgáltatásokkal, de a valóság nagyot csalódott. A választásnál az utazási iroda 25%-os kedvezményt közölt a honlapján, sajnos a szálloda iránti érdeklődésnél ez a kedvezmény az árajánlatban nem került figyelembevételre. Érdeklődésemre azt mondták, hogy a nagy kereslet hatására az árak emelkedhetnek. Az Invia értékesítési szakemberével egyeztetve végre megkaptuk a kedvezményt, ez egy 2 fős standard kétágyas szoba volt reggelivel. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás minősége óriási csalódás volt számunkra. A szállodába érkezéskor (+ a következő 3 nap) a szálloda teljes kapacitásából mindössze 2 szobát foglaltak el gyermekes családok. A kétágyas szobánk (101-es) volt, merem állítani, talán a legkisebb és legrosszabb a szállodában, a földszinten, közvetlenül a takarítószoba mögött, és egy ablakkal közvetlenül a lift felett, a szálloda konyhájának ellátására. A franciaágy mérete 1,5 ágynak felelt meg (párna kb. 40x60 cm). Amikor az egyik a mosdóba, a másik pl a gardróbba akart menni, nem tudtuk kikerülni a szobát (egyikünk sem túlsúlyos). Minden reggel 6 órakor kéretlen ébresztő - közvetlenül az ablakunk elé érkezett egy pék kisteherautóval, friss kenyérrel, és mivel jól nevelt, mindig hangos hangon üdvözölte a konyhai dolgozókat és tudtán kívül is minket." Jó reggelt” (a nyitott ablak/szellőztető szükséges volt a túléléshez a légkondicionálás nélküli szobákban nyári hőmérsékleten). A további zöldségellátásról, hordós italokról nem is nyilatkozom. Az egész idő alatt a törölközőket egyszer sem cserélték, pedig a wellness szállodát és a törölközőket vittük a medencébe.

Ellátás
Valószínűleg a szálloda alacsony kihasználtsága miatt volt igazán gyenge a reggeli kínálat, az utolsó napon javult, amikor több vendég érkezett a hosszú hétvégére.

Szállás szolgáltatások
A wellness (pezsgőfürdő, medence, szauna) nagyon szép volt, és valójában a legjobb az egész szállodában.

Pályák
Június végén voltunk a szállodában, így nem használtuk.

Markéta T., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.06.25., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.18 - 06.22.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Horský Hotel Kopřivná

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

2 fénykép

Összesen: 8 A vendégház Dolní Údolíban található, ahol sok érdekes látnivaló található. Közel Lengyelországhoz.

 • 8 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A vendégház Dolní Údolíban található, ahol sok érdekes látnivaló található. Közel Lengyelországhoz. Teljes leírás

Elhelyezés
Panzióban szállás, minden tiszta és szép, kis medence, kert, pavilon grillezővel. Kicsi, tiszta szoba 4 fő részére. Nincs vízforraló, hűtő.

Ellátás
Félpanzió, reggeli és vacsora ízletes és szerény.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.06.24., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.17 - 06.21.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: V Gruntě

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 kiváló

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
kiváló Teljes leírás

Elhelyezés
kiváló

Ellátás
kiváló

Szállás szolgáltatások
kiváló

Dana K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.06.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.12 - 06.16.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: V Gruntě

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Csehország - Jeseníky