Csehország - Jeseníky Csehország

 • Leírás

  A Jeseníky – hegység Morvaország északi részén található. A legdélibb kiugrások Šternberk és Olomouc városáig, a legészakibbak pedig Lengyelországig nyúlnak. A Kralický Sněžník dombvidékre, Hrubý és Nízký Jeseník – re és ennek előhegységeire osztható. A legmagasabb jeseníky - i hegycsúcsok a tengerszint fölé 1400 m magasságig emelkednek, melyeknek felszínét 1300 – 1350 m magasságtól hegyi mezők borítnak. A hegyhátak meredeken lejtenek a hegyi folyócskák irányába. Az erdő felső határán sűrű bozót nő, melyet mesterségesen telepítettek ide, ennek köszönhető, hogy itt egyedülálló helyszínek jöttek létre (pl. A Nagy – katlan növényvilága mintegy 450 fajt számlál, mely Csehország leggazdagabb botanikus kertjévé teszi). Nem számít különlegességnek itt a boróka, az áfonya és a vadrózsa sem. Alacsonyabban a tűlevelű erdők az elterjedtek. Az erdőkben nagy számú vadászható vadállatot találunk, melyek közül a szarvas és az őz a legelterjedtebb. Továbbá róka, borz, nyest, menyét, zerge, farkas és hiúz él itt. A ragadozó madarak közül az egerésző ölyv, a sólyom, a karvaly valamint bagoly él itt. Az előhegység domborzatát tarka völgyek és alföld felé lejtő katlanok alkotják.

  A térség a Balti- és a Fekete – tenger vízgyűjtő területéhez tartozik. Kivételt képez a Klepý – hegy a Králické Sněžník – nál, ahol a Tichá Orlice – folyó ered, amely az Elbába és ezáltal az Északi – tengerbe torkollik. A Kralický Sněžník – csúcsa alatt ered a lehosszabb morva folyó a Morava.

  A klimatikus viszonyok közül a hideg és az enyhén meleg égöv képviselteti magát. A hideg térségben a hőmérséklet júniusban nem haladja meg a 15 °C – ot, mely a Jeseník legmagasabb pontjait érinti, ezek Csehország leghidegebb pontjai közé tertoznak. A többi terület enyhén meleg éghajlatú. A hőmérséklet itt átlagban 0,6 °C – ot csökken 100 méterenként.

  Az éghajlati viszonyok és a természeti források az okai annak, hogy itt olyan fürdővárosok épültek ki, mint Jeseník, Lipové-lázně, Karlove Studánky és Velké Losiny.

  A számos geomorfológiai jelenség, a barlangok, vízesések, a kaskádok, a hatalmas sziklák szép kilátással, a tarka növényzet és a gazdag állatvilág kerültek a hazai és külföldi turisták érdeklődési körébe.

Legújabb értékelések Csehország - Jeseníky

Összesen: 3 Ezt a szállást csak erős dohányosoknak ajánlom és azoknak a vendégeknek, akik igénytelenek a tisztaság tekintetében.

 • 3,1 Szállás
 • 2,6 Ellátás
 • 3,8 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Ezt a szállást csak erős dohányosoknak ajánlom és azoknak a vendégeknek, akik igénytelenek a tisztaság tekintetében. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda minden helyiségében dohányoznak - csak az étkezés alatt nem dohányoztak az egyik helyiségben, de az ajtók tárva-nyítva vannak, így választása nincs. Az ajtók rosszul záródnak és beszivárgott alattuk a füst a szobára, még a szekrényben lévő ruhákat is át kellett mosnunk, holott nem is volt rajtunk. Ez a szálloda inkább egy turistaszálló, ahol a fegyelmezetlen vendégek éjszaka 2-ig zajonganak.

Ellátás
Ha fél órával a vacsora vége előtt megy étkezni, ne számítson rá, hogy az étlap szerinti ételt kapja. Alig volt választék, csak egyféle ételt kínáltak, ami a ma nmár szinte hallatlan.

Hotel szolgáltatások
Milyen?

Összegzés
Egyáltalán nem felelt meg, pedig nem vagyunk szokva a standardon felüli színvonalhoz.

Slováčková Milena, 2008.01.07., Tartózkodás időpontja: 2008.01.01 - 2007.12.27.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Stará pošta

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: Mindenkit üdvözlök az új esztendőben. Nem tartozom a recenzió írók közé, de a 2007-es szilveszter a Morávka üdülőhelyen egy olyan falat...

Bevezetés
Mindenkit üdvözlök az új esztendőben. Nem tartozom a recenzió írók közé, de a 2007-es szilveszter a Morávka üdülőhelyen egy olyan falat volt, amiről írnom kell. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon rossz, de ha visz magával zuhanyozáshoz papucsot, megfelel. A szilveszter félpanzióval egy éjszakával 360 koronába jött, ezért csodákra nem számíthattunk.

Ellátás
A reggeli elég szerény és nem voltak hajlandóak még a vajat, stb. sem pótolni. A szervírozott vacsora kitűnő volt.

Hotel szolgáltatások
Alig volt valami, de a környéken szórakozhat.

Összegzés
Nagy "köszönet" jár a személyzetnek, tulajdonosnak, talán csak Volny úrt kivéve, akinek ott szava nem volt. Szilveszter este 11 órakor kidobtak bennünket, olyan jól érezték magukat, hogy vendégre nem volt szükségük. Nagyon ostobán és ízléstelenül viselkedtek. Talán ha gyermekes családról lett volna szó, akik a vacsora után felmennek a szobára, ez nem történik meg, úgy nem zavartuk volna őket, nem kellett volna kiszolgálniuk és a pénzünket sem költöttük volna.

Smrčková Michaela, 2008.01.04., Tartózkodás időpontja: 2007.12.28 - 2008.01.01.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Morávka

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 7,4 Elég jól felszerelt szálloda, készséges személyzettel. Csak apróbb kifogásaim voltak.

 • 7,4 Szállás
 • 9,2 Ellátás
 • 5 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Elég jól felszerelt szálloda, készséges személyzettel. Csak apróbb kifogásaim voltak. Teljes leírás

Elhelyezés
A fürdőszoba és a WC nagyon szép, tiszta, de nem tetszett, hogy a szobában nedves foltok voltak a falon és 4 személy részére elég szűkös volt a hely.

Ellátás
A reggeli nagyon jó és megfelelő mennyiségű, jó a választék. Sajnos az első napon kínált vacsora - rántott halfilé és mákos fánk nekem nem tűnt megfelelőnek, de később minden jó volt.

Hotel szolgáltatások
Nagyon jó.

Pályák minősége
A Vrbnában lévő sípálya inkább kezdőknek való, a többi pálya nem működött - kevés volt a hó.

Összegzés
Rendes.

Štenglová Jana, 2008.01.02., Tartózkodás időpontja: 2008.01.01 - 2007.12.30.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Penzion Schaumannův Dvůr

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 9,3 Gyönyörű, nagyszerű szabadság volt.

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék

Bevezetés
Gyönyörű, nagyszerű szabadság volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Problémamentes, kevésbé igényes vendégeknek való, akiknek nem számít , hogy maguknak kell fával fűteni a kályhában.

Ellátás
Egyedül főztünk magunknak, volt egy konyha elektromos tűzhellyel és egy fafűtésű tűzhely sütővel, mi ezt részesítettük előnyben.

Hotel szolgáltatások
A nappaliban - étkezőben - nincs TV.

Összegzés
Nagyon elégedettek voltunk, szerencsére a férfiak tudnak fát vágni és befűtöttek. A közvetlenül a kunyhóban lévő szauna is szuper volt. A sípályák pár m-re voltak a kunyhótól, tökéletes volt.

Votrubová Jana, 2006.12.06., Tartózkodás időpontja: 2007.02.10 - 02.03.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: chalupa Kunčice

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: A szállodáról valótlanok az információk. Az utazási iroda és a szállodai katalógus sem a valós helyzetet mutatja.

Bevezetés
A szállodáról valótlanok az információk. Az utazási iroda és a szállodai katalógus sem a valós helyzetet mutatja. Teljes leírás

Elhelyezés
A megérkezést követően észrevettük, hogy a bútor rossz állapotban van, ha használtuk, szó szerint szétesett. A szőnyeg foltos és elég kopott volt. Rosszul ágyaztak be - az ágyon volt egy pléd, azon volt egy terítő, ami olyan kicsi volt, hogy nem lehetett rendesen a matrac alá tűrni. Minden reggel arra ébredtünk, hogy a takarókba voltunk tekeredve.

Ellátás
A büfé formájú étkezés 7 és 10 óra között zajlott, de ha tovább aludtunk és 9.15-kor mentünk reggelizni, majdnem üresek voltak az asztalok és kérnünk kellett reggelit. Amikor 8-ra jártunk reggelizni, a meleg ételek már akkorra elfogytak. A vacsorát úgy szolgálták fel és finom volt.

Hotel szolgáltatások
A szobáról csak a szemétkosarat vitték ki, egész héten nem porszívóztak és nem törölték fel a fürdőszobát - arról nem is beszélve, hogy az erkélyt egyszer sem mosták fel. A katalógusban bár és ebédlő szerepelt. A valóságban ez egyetlen helyiségben volt és nem lehetett a bárban üldögélni. Ismeretlen okoknál fogva a női személyzet távolságtartó volt, néha 15 percet is várnunk kellett amíg kiszolgáltak, pedig nem volt más munkájuk. Suché Rodnén más étterem, vagy kocsma nem volt. A szállodai fitness 5 súlyzóból, egy nem működő rotopedből és félig széttört gépekből áll, melyek egy nedves helyiségben vannak. A szaunát pár ezerért vásárolhatták valahol a Tescóban...A pezsgőfürdős kádra inkább nem is voltunk kíváncsiak - egy műanyaggal volt letakarva. Látszott, hogy a tulajdonos nem nagyon gyarapít semmit a szállodán.

Összegzés
Annak ellenére, hogy egésznapos programokat szerveztünk, a reggeli után kimentünk a környékre és csak este tértünk haza, megbántuk, hogy ezt a szállodát választottuk? Ezért mindenkinek azt ajánlom, nyaralásra válasszon inkább egy másik szállodát.

P.S.: Fotóink sajnos nincsenek, csak videofelvétel...

Holovská Pavlína, 2006.08.26.
Régió: Csehország Csehország, Jeseníky, Szállás: Paramon

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (10) Nem (1)

összes ajánlás Csehország - Jeseníky