Dominikai Köztársaság - Juan Dolio Dominikai Köztársaság

 • Repülési menetidő

  12:15

 • Leírás

  A Juan Dolio üdülőközpont a kiváló búváriskoláiról ismert. A Boca Chica üdülőközponttól keletre, a fővárostól Santo Domingo – tól nem egész 50 percnyi autóútra található. A Juan Doliu strand hosszú és keskeny, helyenként előforduló nagyobb sziklákkal. A vízben gyakran találkozunk vizisünnel és korallokkal, ezért tanácsos a vízbe cipőt viselni. Közel Juan Dolia –tól gokart versenypályát találunk. Juan Dolio ideális kiindulópont, a sziget és a helyi lakosok megismeréséhez. Kókuszpálmákkal körülvett szállodákat, trópusi növényzetet és szép homokkal borított magánstrandokat találunk itt.

Legújabb értékelések Dominikai Köztársaság - Juan Dolio

Összesen: A dominikai nyaralás megfelelt a várakozásnak, gyönyörű a tenger, szuper volt az időjárás, volt elég étel, ital.

Bevezetés
A dominikai nyaralás megfelelt a várakozásnak, gyönyörű a tenger, szuper volt az időjárás, volt elég étel, ital. Teljes leírás

Elhelyezés
Ez egy terjedelmes, néhány épületből álló szállodakomplexum, közvetlenül a tengernél fekszik. Erkélyes, megfelelő nagyságú szobánk volt, 2 hatalmas ággyal, hűtőszekrénnyel, TV-vel, volt kávéfőző, a fürdőszobában hajszárító és kád. A berendezés már pár éves, de ez lényegtelen, a környező természet, a pálmák és a gondozott kertek mindenért kárpótoltak.

Ellátás
Az étkezés 2 nagy ebédlőben zajlott, ami a tengerre nézett, tökéletes volt? Volt elég étel, gyakorlatilag az egész nap folyamán - gyümölcs, zöldség, különféle húsok, hal, köretek, átláthatatlan mennyiségű kitűnő sütemény és este fagylalt. Napközben a strandon is voltak italok, üdítő, alkohol, kóstolja meg a koktélokat , a Mojitót, a Pina Colada elég édes volt.

Hotel szolgáltatások
A személyzet készséges, a szobákat naponta takarítják, cserélnek törölközőt, fürdőlepedőt. A hűtőszekrénybe mindig kaptunk vizet és Colát, kaptunk kávét is. Hoztak a fürdőszobába sampont, tusfürdőt és szappant. Az ebédlőben szinte azonnal az asztalhoz jönnek és készséges a kiszolgálás. A szabadban lévő pódiumon minden este programok zajlottak, napközben volt aerobic és tánc a medence mellett. Ingyen kölcsönözhető kajak, ajánlom. Ingyenes a medencében a búvárkodás, felszerelést is kaphat, de a tengerben való búvárkodás 100 dollárba kerül. A helyi fitness egy kis házból áll, a berendezés régi és veszélyes, voltak súlyzók is. A minigolf nem működött, de ennek oka talán az volt, hogy szezon vége volt. Az internet sem működött, de az utcán túl, a szállodával szemben egy órára 3 dollárba kerül.

Tengerpart
A strandra csak a kerten keresztül jutni, ami gondozott, megszokja az ott futkározó apró gyíkokat is. A strand homokos, minden reggel takarítják, a parton sétálva kagylót, csigákat találni. Volt elég nyugágy, fekhet közvetlenül a tengernél vagy a pálmák alatt is, voltak strandra való fürdőlepedők is. Mindig enyhe szellő fújdogált és a tengerben közepesek a hullámok. Ha elered az eső, csak 5 percig tart és újra kiderül.

Összegzés
A szálloda kellemes szállást kínál, közepesen igényes vendégeknek. Különben a szálloda közelében nincs semmi, messzebb új szállodák épülnek. Előnye, hogy gyönyörű, tiszta a tenger, biztosított a szép idő, csak a levegő kicsit nedvesebb a szokottnál. Jó ha részt vesz valamilyen kiránduláson, pl. a fővárosba, Santo Domingóba, vagy a Catalina szigetre, ahol a helybeli élettel is megismerkedhet. A helybeliek szegények, rendetlenek, a lakóhelyük egy nagy raktárhoz hasonlít. Egy német utazási irodával utaztunk, amit ajánlok, részben mert így olcsóbba kerül, személyenként 10 ezer koronával és jobb szobákat ajánlanak.

Kaštánková Radka, 2008.05.19., Tartózkodás időpontja: 2008.04.24 - 05.05.
Régió: Dominikai Köztársaság Dominikai Köztársaság, Juan Dolio, Szállás: Barceló Capella Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: Ebben az országban nagyon szép és érdekes a természet. Ez a kellemes szálloda trópusi környezetben fekszik.

Bevezetés
Ebben az országban nagyon szép és érdekes a természet. Ez a kellemes szálloda trópusi környezetben fekszik. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda gyönyörű helyen fekszik, tele van a környék fákkal, medencékkel, tavakkal , flamingókkal, teknősökkel és halakkal. A szobák berendezése is jó, csak a fürdőszoba volt régebbi. Ez egy nagy szállodakomplexum, ahol jók a szolgáltatások, esti programok...

Ellátás
Ételből nagy volt a választék, kitűnő a konyhájuk, bármikor is voltunk éhesek , mindig volt édesség, fagylalt, trópusi gyümölcsök és főleg különféle ingyenes italok, a hűtőszekrényben is volt ital. Még a diszkóban is ingyenes az ital.

Hotel szolgáltatások
A takarítás alaposabb is lehetett volna, különben jó volt. Sportolási lehetőség nem volt.

Tengerpart
Nagyon szép, fehér a homok, néha a tenger hínáros, de tisztították. Ami kellemetlen, hogy a helybeliek mindig kínáltak valamit. Márciusban kitűnő az időjárás, kb. 30 fok volt, nincs mitől tartania.

Összegzés
A benyomásom nagyon pozitív, gyönyörű a környezet, csodálatosak a strandok és jók voltak a fakultatív kirándulások.

Névtelen, 2008.03.31., Tartózkodás időpontja: 2008.03.18 - 03.29.
Régió: Dominikai Köztársaság Dominikai Köztársaság, Juan Dolio, Szállás: Emotions by Hodelpa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 8,1 Elégedettek voltunk, kedvesek az emberek, a szállodakomplexum jó, de kívüle nagy a nyomor...ha nem láttam volna, el se hiszem.

 • 7,4 Szállás
 • 9,2 Ellátás
 • 7,5 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Elégedettek voltunk, kedvesek az emberek, a szállodakomplexum jó, de kívüle nagy a nyomor...ha nem láttam volna, el se hiszem. Teljes leírás

Elhelyezés
Tágas, világos szobánk volt, ami a tengerre nézett, de nedves volt.

Ellátás
Az étel kitűnő ízű, csak ismétlődik.

Hotel szolgáltatások
A személyzet egyszerűen csodálatos, készséges, mindig mosolyognak.

Tengerpart
A strandot minden reggel szépen rendbe tették, tiszta volt. mindenkinek jutott nyugágy és a strand bárja nagyszerűen ellátott.

Összegzés
A szállodakomplexum nagyon tetszett, ahogy az esti programok is.

Valentová Zdenka, 2008.01.27., Tartózkodás időpontja: 2008.01.26 - 01.15.
Régió: Dominikai Köztársaság Dominikai Köztársaság, Juan Dolio, Szállás: Emotions by Hodelpa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 6 Szervezés: Rossz információkat kaptunk és Punta Canán leszálltunk a gépről és várnunk kellett az idegenvezetőre. A repülőgép Santo...

 • 4,2 Szállás
 • 9,5 Ellátás
 • 6 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Szervezés:
Rossz információkat kaptunk és Punta Canán leszálltunk a gépről és várnunk kellett az idegenvezetőre. A repülőgép Santo Domingoba folytatta az útját. Nem maradt más hátra, mint a repülőjegyekre és az iratainkra hagyatkozni, amin Santo Domingo útvonal-szálloda állt. Teljes leírás

Elhelyezés
A földszinten laktunk, a szoba keleti fekvésű volt , az ablakunk a kertre nézett. Állandóan nedves volt a levegő, semmi sem száradt meg, a szekrényben penészesek voltak a holmik. Előnye, hogy közel volt a strand. Min. első emeleti szobát ajánlok.
A személyzet átkutatta a nejem kozmetikumait és elvették a rúzst.

Ellátás
Nagy volt a választék és minőséges az étel.

Hotel szolgáltatások
Nagyon rendszertelenül takarítottak, több fázisban. Reggel összeszedték a törölközőket és a fürdőlepedőket, délután hoztak tisztát. Ha nem lett volna a strandra való fürdőlepedőnk, amit a szobáról vittünk ki, nem tudtunk volna megtörölközni.

Tengerpart
Jó. A pálmák alatti árnyékban voltak a nyugágyak, kényelmes volt. A strand biztonságos. Kellemes.

Összegzés
Nagyon jó.
Jól szervezettek a kirándulások.
Jó lenne megszervezni az idegenvezetővel a kontaktust, eredetileg állítólag a faliújságon keresztül kommunikált a vendégekkel. A mobilon keresztül tartott kontaktus rosszul működik és feleslegesen drága is.

Roháček, Ing. František, 2007.12.28., Tartózkodás időpontja: 2007.12.21 - 12.05.
Régió: Dominikai Köztársaság Dominikai Köztársaság, Juan Dolio, Szállás: Barceló Capella Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 7,5 A nyaralás az elképzeléseinknek megfelelt. A szálloda és a város is jó volt, a kirándulások szempontjából is jó a fekvése. Az...

 • 4 Szállás
 • 9,6 Ellátás
 • 9,3 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A nyaralás az elképzeléseinknek megfelelt. A szálloda és a város is jó volt, a kirándulások szempontjából is jó a fekvése. Az idegenvezetők nagyon kedvesek , csak néha elérhetetlenek voltak. A legfontosabbakat azonban bebiztosították. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy szép szobánk volt - a fürdőszoba már nem annyira - az épületben nyugalom volt, a szállodához közel volt az étterem. Látszott, hogy ez nem egy legújabb szálloda, de a kert gyönyörű, és a szép környezet kárpótolt az apróbb hiányosságokért. A szobánk légkondícionált volt, európai ember itt anélkül nem bírná. Elég zajos volt, ami gyakran zavart bennünket, főleg éjszaka. A szobalány naponta takarított, cserélt törölközőt és fürdőlepedőt, de az ágyneműt csak egyetlen alkalommal cserélték ki.

Ellátás
Az étel nagyon ízlett, mindig ízlésünknek megfelelően választhattunk. Nagyobb választékra számítottunk pl. tenger gyümölcseiből - 3 naponként kaptunk halat - csak egyfélét - ezt keveselltük. Kitűnő volt a gyümölcs. Az innivalót felszolgálták - üdítő, sör, víz, kávé...

Hotel szolgáltatások
A recepción nem voltak készségesek, ez csalódást okozott, és ez többször is előfordult. Pl. amikor új telefontöltőt kerestünk, a pénzváltásnál sem készségesek. Ha nam adtunk borravalót, nem volt semmi.
A szállodai programok kellemesek, vidámak voltak, ez kellemesen meglepett. A szállodai üzlet drágább, mint a városka parkjában lévő üzletek.
A szálloda fürdői masszázsokat is kínáltak, de ezt nem vettük igénybe.
2x meglátogathattuk az éttermet is, amiért fizetni kellett.

Tengerpart
Szép, de pár m-re a parttól sok a hínár - jobb ha vízbe való lábbelije van. A víz nem túl mély, egy felnőtt még a parttól 100 m-re is felállhat a vízben. Reggel, ha időben keltünk, nagyon szép kagylókat találtunk, de a parton napközben is találhat kagylókat.

Összegzés
Ahány ház, annyi szokás. 3 nap után az ember megszokja. Különben egy szuper nyaralás volt, amit melegen ajánlok?

Čech Richard, 2007.08.18., Tartózkodás időpontja: 2007.08.03 - 07.21.
Régió: Dominikai Köztársaság Dominikai Köztársaság, Juan Dolio, Szállás: Emotions by Hodelpa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

összes ajánlás Dominikai Köztársaság - Juan Dolio