Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Finnország Finnország

 • Utazási iratok

 • Vízum

  Hosszabb időtartamú - 90 napot meghaladó - tartózkodás

  A finn Parlament 2004. április 23-án fogadta el az új Idegenrendészeti Törvényt és az új EU tagállamok állampolgárainak finnországi munkavállalását szabályozó un. Átmeneti Törvényt, melyek 2004. május 1-jén léptek hatályba.

  A beutazást követő 90 nap lejárta előtt a többi EU/EGT tagállam polgáraihoz hasonlóan a magyar állampolgároknak is regisztráltatniuk kell magukat a lakóhely szerinti rendőrségen, a regisztrálás a tartózkodásra való jogosultság bizonyítéka, nem engedély. A regisztráláshoz érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány), a megélhetéshez szükséges anyagi fedezet igazolása, büntetlen előélet, és érvényes betegbiztosítás szükséges.

  A regisztrálás a finnországi tartózkodás idejére érvényes.

 • Vám- és devizaelőírások

  Magyar állampolgárok 2008. december 31-éig csak 200 db cigarettát hozhatnak be vámmentesen, ha ennél nagyobb mennyiséget hoznak, igazolni kell, hogy azt olyan tagállamban vásárolták, amelyre nem vonatkoznak mennyiségi korlátozások.
  Szeszesitalok behozatala életkortól függően:
  20 éven felüliek - erős, 22 %-nál több alkoholt tart. szeszesitalok
  18 éven felüliek - max. 22 %, vagy kevesebb alkoholt tart. szeszesitalok (aperitifek, bor, sör)
  Szeszesitalok saját használatra, nem kereskedelmi célra az Uniós szabályoknak megfelelően korlátozás nélkül behozhatók (10 liter töményszesz, 20 liter sherry-típusú bor, 90 liter bor/ebből max. 60 liter habzóbor/, 110 liter sör).

Az Ön értékesítője:

Sze-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600