Guadeloupe Guadeloupe

Hivatalos megnevezés: Departement Guadalupe
Főváros: Basse - Terre
Állami irányítás: francia tengeri terület
Vallás: római katolikus
Hivatalos nyelv: francia, kreol
Időeltérés: - 5 óra

Guadeloupe - már 696 380 Ft-tól

GUADALUPEA gyönyörű sziget, formájával egy pillangóra emlékeztet. Ezáltal két részből áll, melyeket szoros köt össze. Mintha nem is egymás mellett feküdnének annyira külömbözőek. A sziget keleti részének a Grande-Terrének felszíne enyhén dombos, cukornádültatvények tucatjait találjuk itt. A hotelok nagy része is itt található.A fehér homokú kristálytiszta vizű öblök a gazdag növényvilággal egyetemben idillikus paradicsom képét sugallják. E francia tengeri terület fővárosa Pointe-Pitre. A sziget nyugati részén a Basse-Terrén a dombok és a hegyek az uralkodóak, melyeket sűrű áthatolhatatlan növényzetű esőerdők borítanak. A szűk és mély völgyekben a melegvizű források és hatalmas vízesések vize folydogál.Basse Terre jelentős része nemzeti parkká nyilvánított, ahol a sziget legmagasabb pontja a La Surfi (1467 t.sz.f.m.) működő tűzhányó található, mely a turisták gyakori célpontjává vált. Találunk itt egy kijelölt búvárterületet, mely a híres kutatóról Jacques Cousteau-ról kapta a nevét, aki a helyet az egyik legmegfelelőbb búvárterületté nyilvánította. A sziget az exotikus világot kedvelők valódi paradicsoma. Különböző pálma fajtákat, oleandereket, ibiszkuszokat vagy gyönyörű magnóliákat találunk itt. Az itt található virágok a helyi export jelentős részét képezik, a turisták által vásárolt virágokat speciális posta szállítja a lakóhelyükre. Guadeloupe közelében öt kisebb sziget található, ahova turisták ezrei érkeznek, hogy megismerjék a karib térség igazgyöngyét és a körülötte elterülő világot.

Guadeloupe - már 696 380 Ft-tól

Szállásértékelések - Guadeloupe

Összesen: 9.3 Mindennel elégedettek voltunk

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Mindennel elégedettek voltunk Teljes leírás

Zoltán M., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2024.04.10., Tartózkodás időpontja:: 2024.03.30 - 04.06.
Régió: Guadeloupe Guadeloupe, Gosier, Szállás: La Creole Beach

Összesen: 9.5 csodálatos nyaralás

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
csodálatos nyaralás Teljes leírás

Elhelyezés
teljesen nagyszerű

Ellátás
a szállodában a reggeli nagyszerű, a vacsora pedig még jobb. A szállodán kívül van egy kis probléma az étkezéssel, a legtöbb étterem zárva van, azok pedig, amelyek működnek, a tulajdonosok bezárnak, ahogy akarnak, pl a 4 órás étkezés gond volt, pedig a gyorsétterem dolgozik :-D

Szállás szolgáltatások
Nagy

Tengerpart
Nem tudom honnan jött az információ, hogy Guadeloupe-on vannak a legszebb strandok :-D A strandok borzalmasak voltak, pedig a tenger meleg volt és elég tiszta. De nekünk mindegy, akciónak vettük ezt a nyaralást, így nem sokat voltam strandon, pedig szinte mindegyiket körbejártuk megnézni a szépséget :-D

Lucie H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2022.05.27., Tartózkodás időpontja:: 2022.05.11 - 05.24.
Régió: Guadeloupe Guadeloupe, Basse Terre, Szállás: Le Jardin Malanga

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.7 Egy exotikus, de nyugodt helyen szerettünk volna nyaralni, ami sikerült is. A szállodatulajdonosnak, a csodálatos országnak, a meleg...

 • 10 Elhelyezés
 • 9.6 Ellátás
 • 9.3 Környék
 • 10 Részvételi díj

Bevezetés
Egy exotikus, de nyugodt helyen szerettünk volna nyaralni, ami sikerült is. A szállodatulajdonosnak, a csodálatos országnak, a meleg tengernek és a kellemes időjárásnak köszönhetően, cegy szép nyaralásunk volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásuk minden szempontból nagyszerű volt - tiszta, célszerűen berendezett, tágas, légkondícionált szobánk volt. Gyönyörű kilátás nyílt a tengerre, a medence 20 m-re volt.

Ellátás
A szállodában csak reggelit kínáltak - ami megfelelő minőségű és mennyiségű volt. A helyszínen volt 3 étterem és 2 üzlet, ahol ételt, italt vásárolhattunk.

Szállás szolgáltatások
A tulajdonos autót is segített bérelni és készségesen adott tanácsot, hová érdemes kirándulni, hol vannak a legjobb strandok, stb.

Tengerpart
A homokos strand a szállodától kb. 150 m-re volt, többnyire csak pár ember volt rajta, nyugalom volt és meleg volt a tenger.

Szállás általános értékelése
A férjemmel már sok helyen nyaraltunk, de Guadeloupe egy rendkívüli hely. Nagyon tetszett. Ha valaki nem beszél franciául, ez egy kis gondot jelenthet, mivel angolul nem beszélnek.

Milatová Dagmar, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2007.08.20., Tartózkodás időpontja:: 2007.08.09 - 07.27.
Régió: Guadeloupe Guadeloupe, Basse Terre, Szállás: La Sucrerie du Comte

3 fénykép

Összes szállásértékelés Guadeloupe