Guadeloupe Guadeloupe

Hivatalos megnevezés: Departement Guadalupe
Főváros: Basse - Terre
Állami irányítás: francia tengeri terület
Vallás: római katolikus
Hivatalos nyelv: francia, kreol
Időeltérés: - 5 óra

Guadeloupe - már 214 511 Ft-tól

GUADALUPEA gyönyörű sziget, formájával egy pillangóra emlékeztet. Ezáltal két részből áll, melyeket szoros köt össze. Mintha nem is egymás mellett feküdnének annyira külömbözőek. A sziget keleti részének a Grande-Terrének felszíne enyhén dombos, cukornádültatvények tucatjait találjuk itt. A hotelok nagy része is itt található.A fehér homokú kristálytiszta vizű öblök a gazdag növényvilággal egyetemben idillikus paradicsom képét sugallják. E francia tengeri terület fővárosa Pointe-Pitre. A sziget nyugati részén a Basse-Terrén a dombok és a hegyek az uralkodóak, melyeket sűrű áthatolhatatlan növényzetű esőerdők borítanak. A szűk és mély völgyekben a melegvizű források és hatalmas vízesések vize folydogál.Basse Terre jelentős része nemzeti parkká nyilvánított, ahol a sziget legmagasabb pontja a La Surfi (1467 t.sz.f.m.) működő tűzhányó található, mely a turisták gyakori célpontjává vált. Találunk itt egy kijelölt búvárterületet, mely a híres kutatóról Jacques Cousteau-ról kapta a nevét, aki a helyet az egyik legmegfelelőbb búvárterületté nyilvánította. A sziget az exotikus világot kedvelők valódi paradicsoma. Különböző pálma fajtákat, oleandereket, ibiszkuszokat vagy gyönyörű magnóliákat találunk itt. Az itt található virágok a helyi export jelentős részét képezik, a turisták által vásárolt virágokat speciális posta szállítja a lakóhelyükre. Guadeloupe közelében öt kisebb sziget található, ahova turisták ezrei érkeznek, hogy megismerjék a karib térség igazgyöngyét és a körülötte elterülő világot.

Guadeloupe - már 214 511 Ft-tól

Legújabb értékelések Guadeloupe

Összesen: 9.7 Egy exotikus, de nyugodt helyen szerettünk volna nyaralni, ami sikerült is. A szállodatulajdonosnak, a csodálatos országnak, a meleg...

  • 10 Elhelyezés
  • 9.6 Ellátás
  • 9.3 Környék
  • 10 Alapár

Bevezetés
Egy exotikus, de nyugodt helyen szerettünk volna nyaralni, ami sikerült is. A szállodatulajdonosnak, a csodálatos országnak, a meleg tengernek és a kellemes időjárásnak köszönhetően, cegy szép nyaralásunk volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásuk minden szempontból nagyszerű volt - tiszta, célszerűen berendezett, tágas, légkondícionált szobánk volt. Gyönyörű kilátás nyílt a tengerre, a medence 20 m-re volt.

Ellátás
A szállodában csak reggelit kínáltak - ami megfelelő minőségű és mennyiségű volt. A helyszínen volt 3 étterem és 2 üzlet, ahol ételt, italt vásárolhattunk.

Hotel szolgáltatások
A tulajdonos autót is segített bérelni és készségesen adott tanácsot, hová érdemes kirándulni, hol vannak a legjobb strandok, stb.

Tengerpart
A homokos strand a szállodától kb. 150 m-re volt, többnyire csak pár ember volt rajta, nyugalom volt és meleg volt a tenger.

Összegzés
A férjemmel már sok helyen nyaraltunk, de Guadeloupe egy rendkívüli hely. Nagyon tetszett. Ha valaki nem beszél franciául, ez egy kis gondot jelenthet, mivel angolul nem beszélnek.

Milatová Dagmar, 2007.08.20., Tartózkodás időpontja: 2007.08.08 - 07.26.
Régió: Guadeloupe Guadeloupe, Basse Terre, Szállás: La Sucrerie du Comte

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (15) Nem (5)

3 fénykép

összes ajánlás Guadeloupe