Utazás megnevezése:

1000 ART - A Szecesszió Gustav Klimt szemével

Értékelés: 0/5

Ausztria, Bécs és környéke

Megosztás
Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

1000 ART - A Szecesszió Gustav Klimt szemével

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  Leopold Múzeum,
  Belvedere Múzeum és Klimt villa
  (előre fizetendő)
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

  EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű
  csoporkísérőt
 • a magyar nyelvű
  művészettörténész kísérőt

Idegenvezető, videó, térkép

Az út idegenvezetője

Ludmann Mihály

Ludmann Mihály festőművész, művészettörténész, tanár már több évtizede tart művészettörténeti előadásokat. Az ELTE BTK filozófia szakán és a Képzőművészeti Főiskolán tanult, majd 30 éven át rajzot és művészettörténetet tanított. Festményei, grafikái a nyolcvanas évek második felétől szerepelnek csoportos és egyéni kiállításokon. Könyveket is illusztrált, főleg szépirodalmi műveket, de szakíróként is ismert. A magyar építészet mestereiről szóló összefoglaló munkája két kötetben jelent meg, de írt könyvet Lechner Ödön életéről, vagy az első világháborúban alkotó művészekről. Fotóművészként is ismert, a budapesti 1956-os emlékművekről 2017 júniusában rendezett kiállítást a Várnegyed Galériában.


Ismerje meg Bécset és Klimtet!

Programleírás

Júniustól szeptember végéig tartó időszakunk kezdőprogramja a Leopold Múzeum helyett egy bővebb, több, köztük Klimt alkotásokat magába foglaló Szecessziós időszaki kiállítás lesz a Wien Múzeumban.

Indulás Budapestről autóbusszal, 06:00-kor a BOK csarnok elől (Dózsa György út 1., Stadionok metrómegállónál). Utastalálkozó fél órával az indulás előtt. Indulás Bécs felé, útközben egy kis felfrissülésre egy benzinkútnál megállunk. Forgalom függvényében érkezés Bécsbe kb. 10 órakor. Érkezést követően idegenvezetőnk tárlatvezetésével megkezdjük programunkat a Leopold Múzeumban, a Belvedere Múzeumban, majd a Klimt villában.

Klimt önmagát így jellemezte: „Tudok festeni és rajzolni, legalábbis én így gondolom, és mondogatják még néhányan. De nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy igaz.” A szecesszió megalapítója sok szállal kapcsolódott Bécshez, a művészeti tanulmányait is ott kezdte, és már az első megrendelését is a bécsi Sturany-palotában kapta. Képei kapcsán sok kritika érte, mivel megbotránkoztatónak találták azokat, perverz túlzással és pornográfiával vádolták. Elsősorban nőket ábrázolt, akik a képeken igazi, „Végzet Asszonyai”-ként pózolnak.

Wien Museum időszaki kiállítása 2024.05.23-10.13.:

Gustav Klimt, Franz von Stuck és Max Liebermann.

A múzeum időszakos kiállításán láthatjuk a müncheni szecesszió vezető mesterének Franz von Stuck alkotásait, aki meghatározó szereplője volt az első európai szecessziós művészközösségnek. Alkotásai mellett Gustav Klimt, a bécsi szecesszió vezetőjének a művei is szerepelnek, és így egymás mellett jól láthatóvá teszik a két városban kialakult művészetmegújító csoport mestereinek törekvéseinek hasonlóságát és a különbségeket is. Az ő alkotásait egészítik ki a berlini szecesszió képviselőjének alkotásai.

A Felső- Belvederében pedig Klimt legismertebb, életművében meghatározó, több korszakot átfogó festményeit nézhetjük meg.

A Belvedere Múzeum méltán büszke arra, hogy náluk található a világ legnagyobb Klimt gyűjteménye, amelyből a legismertebbek, A csók és a Judith is itt tekinthető meg. A Leopold Múzeumban pedig többek között a Csendes tó vagy a Halál és Élet alkotásait láthatók. A Klimt villa helyén egy kis épület állt, amelyet Klimt műteremként használt, és ahol életének utolsó éveiben alkotott. Ezen a helyen „született meg” a Hölgy legyezővel című festménye, mely valószínűleg az utolsó, befejezett alkotása volt. Programunk során bepillantunk a kulisszák mögé, mivel Klimt szemszögéből kutatjuk fel Bécs városának emlékeit.

A múzeumlátogatásokat követően kb. 17:30-kor visszaindulás Budapestre. Útközben egy kis felfrissülésre egy benzinkútnál megállunk. Várható hazaérkezés 21:30-kor.

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Egész napos, csoportos autóbuszos kirándulás, melynek során művészettörténész kíséri a csoportot, aki segít elmélyülni az utazás témájában. Kifejezetten olyanoknak ajánljuk, akik szeretnének alaposabban megismerkedni egy-egy művészeti korszakkal.

Júniustól szeptember végéig tartó időszakunk kezdőprogramja a Leopold Múzeum helyett egy bővebb, több, köztük Klimt alkotásokat magába foglaló Szecessziós időszaki kiállítás lesz a Wien Múzeumban.


Összes időpont