Utazás megnevezése:

Madeira mesés kertjei

Értékelés: 0/5

Madeira, Funchal

Megosztás

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Madeira mesés kertjei

Utazásleírás

Program

1. nap

Budapest - Funchal

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2.nap:Funchal és Monte

Reggeli után Funchal felfedezése. Pazar panoráma a tájra a Szent Katalin parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintik a színházat, az Amélia Királynő parkot, az óvárosban láthatják a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeresik a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpompás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. A városnézést követően továbbutazás az Eira do Serrado kilátóponthoz ( 1094 m) ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz , Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát tesznek a Monte Palace trópusi kertjében ( belépő a díjban), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utjukat. A kalandvágyók tobogánon ( helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban.

3. nap

Pihenés vagy Kelet-Madeira fakultatív kirándulás (29.900 Ft/fő)

Az út eukaliptuszfák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe, mely Madeira harmadik legmagasabb hegycsúcsa. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében). Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára visszatérés a szállodába

4. nap

Pihenés vagy Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás (29.900 Ft/fő)

Séta Camara de Lobos falucskában, színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezés Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve visszatérés a szállodába, pihenés. Fakultatív Madeira -est vacsorával.Megismerkedhetnek a tradicionális ízekkel,miközben jó hangulatú folklórprogramot élvezhetnek.

5. nap

Blandy kertek- hazautazás

Reggeli a szállodában, kijelentkezés. Kirándulás a Funchal közelében lévő Pico de Barcelos kilátóponthoz, ahonnan élvezhetik Madeira fővárosának látványát, mielőtt a Blandy kertek felé folytatják útjukat.

A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok valóságos édenkert, a virágkedvelők zarándokhelye (belépő a díjban). A séta a szabályos kialakítású Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vizmosásig igazán

ámulatba ejtő. Az élményekkel teli program után transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal az esti órákban.

A programok/látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!

Fakultatív programok

Kelet-Madeira fakultatív kirándulás: 29 900 Ft/fő
Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás: 29 900 Ft/fő
Vacsora felár (4X): 48 000 Ft/fő
Vacsora felár (3X): 36 000 Ft/fő
Folklórest vacsorával: 24 900 Ft/fő
Tudnivalók
  • A díj kisméretű kézipoggyászt tartalmaz,feladható poggyász felárért foglalható.
  • Utazás: közvetlen menetrend szerinti járattal
  • Elhelyezés: 4*-os szállodában, Funchalban
  • Ellátás: büféreggeli, fakultatív vacsora
  • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 2,00 EUR/éj
  • Minimum létszám: 18 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Funchal (FNC) 13.00 17.10
Funchal (FNC) - Budapest (BUD) 17.50 23 35

Összes időpont

Repülési idő

06:20

Leírás

Funchal-t, mint egy festői kikötővárost jellemezhetnénk, elbűvölő parti sétánnyal, melyet vulkanikus hegyvonulatok védelmeznek. A szűk kővel kirakott utcákban erkélyes kis házak állnak, míg a meredek dombokon a város felett fehér villák épültek. Annak ellenére, hogy a szigeten magas épületek nem épülnek, Funchal a sziget turisztikai központja. Figyelmet érdemel a város központja, ahol gyönyörű épületeket, templomokat, múzeumokat, számtalan éttermet és kellemes bárokat találunk.