Dél-Nyugat Magyarország

Magyarország, Dél-Dunántúl

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Dél-Nyugat Magyarország

Időpont ID száma: Megnézem

Kaposvár, Szenna, Szigetvár, Pécs, Pécsvárad, Máriagyüd, Siklós, Villány

2022. Június 17 - 19.
Október 14 - 16.

3 nap

Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Csatlakozási Lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 autópálya pihenői -Kaposvár – Szenna - Szigetvár - Pécs
Indulás a kora reggeli órákban. Rövid megállókkal érkezés Somogy megyébe a hét dombra épült Kaposvárra. Kaposvár megismerését a sétáló utcájában kezdjük, mely 2010-ben méltán nyerte el a "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet. (Múzeumok, szobrok, szökőkutak) Rövid szabadprogram után tovább indulunk Baranya megyébe, mely csodálatos természeti adottságain kívül tele van dicsőséges és kevésbé dicsőséges történelmi emlékekkel. Elsőként betekintést teszünk a Magyar – Török Szigetvári Barátság parkba. Ezt a parkot Zrínyi Miklósnak és I. Szulejmán szultán emlékére 1994 –ben nyitották meg török kezdeményezésre. Majd a gazdag történelmi múltat őrző Szigetvár legismertebb látványossága a Vár, valamint a török kori műemlékeinek megtekintése következik. Szigetvár története szorosan összefonódott a vár történetével, a vár pedig Zrínyi Miklós személyével. A várban lévő Zrínyi Miklós Múzeum kiállításai is elsősorban az ő hősi küzdelmét idézik fel.
Rövid szabadprogram után, érkezés szálláshelyünkre (Pécs környékén) (2 éj).

2. nap: Pécsvárad - Máriagyűd – Siklós – Villány – Pécs
Reggeli után a Keleti Mecsek déli lejtőjén fekvő Pécsváradralátogatunk. Megtekintjük. azt a Bencés kolost, melyben Asztrik apát élte életét (Őt küldte István királyunk Rómába, a koronáért). A Pécsváradi vár várfaláról csodálhatjuk meg a vidék panorámáját. Innen rálátni a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre. A vár hangulatos udvarán található romkert is kalandra hív. A Várkertet bebarangolva gyógynövények illatának kíséretében lelhetjük fel a kis patakot és a fűzfalabirintust. Következő programunkban a Basilica Minorrangot kapott Máriagyűdi kegytemplomot látogatjuk meg. Aztán a „Tenkes Kapitánya” film sorozatból is jól ismert siklósi vár meglátogatása következik. A váron a XIII. századi kezdetektől építészetileg minden korszak nyomot hagyott. Az épületegyüttes magja maga a várkastély, melyet várfalak, tornyok és bástyák öveznek. Befejezésként a „bor városába” Villányba indulunk. „Csak az íze kedvéért” kóstolási és vásárlási lehetőség a híres villányi főutca mindkét oldalán elhelyezkedő impozáns pincesoron. Visszaérkezés szálláshelyünkre az esti órákban, szabadprogram.

3. nap: Pécs – M7 asutópálya pihenői - Budapest - M3 autópálya pihenői - Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyedbe indulunk. A világ egyik legnagyobb keramikus családjának története a legszemléletesebb módon abban a környezetben tárul elénk, ahol éltek, és ahol a sok világhírt érdemlő mű született. A séta során felfedezzük a szép udvart, valamikori lakóépületüket, és a legcsodálatosabb műveket tartalmazó kiállítást. Majd a belvárosfelé folytatjuk utunkat. Pécs történetének fontos korszakait ismerjük meg a római, és a török kori emlékeket megtekintve. Magyarország egyetlen éppen maradt dzsámiját, és minaretjét, majd az ókeresztény emlékeket őrző Cella Septichoralátogatóközpontját fedezzük fel. A Dóm tér, a bazilika, és Pécs legszebb helyszíneinek bemutatását követően a főtéren szabadprogram lesz. A késő délutáni órákban hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 73.800 Ft / fő
(A részvételi díjat 30 fő fizető utasra kalkuláltuk)
A részvételi díj 830 Ft/ liter űzemanyag árig garantált.

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás Pécs 3* szálloda
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- 2 reggeli + 2 vacsora: 9.000 Ft / fő
(a reggelit és vacsorát előre kell megrendelni, de helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek kb. árai:
- Szigetvár: Magyar-Török Szigetvári barátság park belépő: kb: 500 Ft /fő
- Szigetvár: Zrínyi vár: 1800 Ft/fő
- Pécsvárad: Vár kb: 1800 Ft /fő
- Máriagyüd: Kegytemplom (múzeum) tárlatvezetéssel: kb: 1.000 Ft/fő
- Siklósi vár: belépő 1.900 Ft /fő + 600 Ft/fő tárlatvezetés
- Pécs: Zsolnay negyed kb.5.500 Ft/fő
- Pécs: Cella Septichora (ókeresztény temető együttes) kb.1.900 Ft/fő

Egyágyas felár kidolgozás alatt.
Minden utas megválaszthatja, hogy hova szeretne bemenni. Részvételi szándékát viszont megkérjük, hogy előzetesen jelezze irodánkban írásban, mert mindenhova csak előzetes regisztrációval mehet be a csoport.


Utazásszervező

Nyírség Utazási Iroda Kft. Cégjegyzékszám: 15-09-064094

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Ildikó, utazási szakértő