Királyi városok körutazás, Marokkó

Marokkó, Marrákeš

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Királyi városok körutazás, Marokkó

Időpont ID száma: Megnézem

Fekvése

Szállás: helyi besorolásnak megfelelő 4 *-os szállodákban.

Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.

Leírás

1. nap: Budapest – Marrakesh
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Marrakeshbe, egy európai átszállással a Budavár Tours által bérelt helyeken. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakeshben.

2. nap: Marrakesh
Reggeli után, Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése, a vörös várost a 11 században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Első látnivaló a Majorelle kert, amely egy csodás botanikus kert, a béke szigete a nyüzsgő város központjábana és a leglátogatottabb múzeuma Marokkónak. Majd a Bahia palota amely stílusában kicsit visszavisz a múltba és a Menara kert a víztározójával, távolban az Atlasz hegységgel (a Koutoubia mecsetet kívülről csodálhatjuk meg). A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, valamint látogatást teszünk egy Berber patikában is. A programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának és a tér, ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben.

3. nap: Marrakesh – Beni Mellal – Fes
Reggeli a szállodában, majd elutazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben.

4. nap: Fes
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram Fesben.
Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel (10 000 Ft / fő), az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. Felkeressük a 9–14 századokban épült Medina-t (a világ legnagyobb sétáló utcája, medinája, amely egy igazi időutazást, különleges hangulatot nyújt), a benne található Bou Inania Medersa-t (Korán iskola, amelyet belülről is láthatunk), majd a világhírű Karaouine mecset környékét. Itt a Nejjarine szökőkútat, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumát (kívülről), valamint a bőrcserzők, ötvösök és szövőműhelyek negyedét tekintjük meg. Fakultatív ebédlehetőség egy régi palotában a Medinában (kb. 13 EUR, 3 fogás ital nélkül). A medina kinti forgataga és titokzatosságának egy része megnyílik előttünk a helyi gasztronómiával és pihenhetünk erőt gyűjthetünk a hosszú gyaloglást illetően. Megközelítjük továbbá a 14 századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotát, majd a mellette található egyik legszebbnek tartott Mellah zsidó negyed csodás utcáján megyünk keresztül. A városnézés befejezése a város szélén lévő fazekas negyed, egy szövetkezet mestereinek munkáival ismerkedünk meg és megtudjuk milyen nehéz a mozaik készítése. A festők ennek is mesterei, hiszen a város jelenleg is az ország kulturális, spirituális és kézműipari központja. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fezben.

5. nap: Fes – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca
Ezen a napon korai indulással Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisben. Miközben a római építészet remekeiben és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a 17 század végén. Meknest 40 kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, amely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése (amennyiben nyitva van) után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Marokkói Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. A virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, amely egy különleges hangulatú városrész. Ráláthatunk az óceánra: a Hassan torony, háttérben a hihetetlen kék óceánnal, és az V. Mohamed mauzóleuma, amely egy szakrális helyen található. A mauzóleum amennyiben nyitva van, látogatható. Végül a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés az esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában.

6. nap: Casablanca – Essaouira
Reggeli a szállodában, délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, amely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről 13 EUR / fő). A különleges hangulatú szakrális épület betoncölöpökön áll az óceánban. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét. Majd továbbutazunk a legendás Mogador-ba Essaouiraba, az óceán partjára. Szállás és vacsora Essaouiraban.

7. nap: Essaouira – Marrakesh
Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Délután továbbutazás Marrakesbe. Remélhetőleg látjuk az út mentén közel Essauirához kecskéket az aggana fákon, egy rövid látogatás egy aggana olaj, krém termelő női (berber) szövetkezetben. Szállás és vacsora Marrakesh.

8. nap: Marrakesh – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre, menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, érkezés a menetrend függvényében.

A programok sorrendjének megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.

A teljes ár tartalmazza: repülőtéri illeték, idegenforgalmi adó, foglalási díj. A biztosítások aktuális díjai felől érdeklődjön irodánkban. A sztornóbiztosítás a teljes részvételi díjra és a teljes repülőtéri illetékre számítandó. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvételnek feltétele a teljes ár befizetése.

Helyszínen (érkezést követően) fizetendő belépődíjak és helyi idegenvezetői költségek: 45 Euró / fő. Helyszínen fizetendő borravaló 30 Euró / fő / hét.
FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 159 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

Vízumkötelezettség: Marokkóba magyar állampolgároknak nincs, az országba történő belépéskor regisztrációs nyomtatványkitöltése kötelező (útlevéladatok).

Csomagszállítás: minden (2 éves kor feletti) utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

  • Egy darab fedélzeti kézipoggyász, amely mérete nem nagyobb mint 55 x 35 x 25 cm (maximum: 8 kg / db).

  • Egy darab feladott poggyász, amely súlya nem lehet több, mint 23 kg

  • Olyan árucikkek, amelyeket a repülőtéri ajándékboltban a biztonsági ellenőrzést követően vásárolt. A kétéves kor alatti gyermekek részére a babakocsi ingyenesen szállítható.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

KÜLÖNLEGES ÉTKEZÉS, ÉTEL INTOLERANCIA:

Körutazásunk során a szállodákban a reggelik és legtöbbször a vacsorák is büfé jellegűek. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre és a vacsorák is több fogást tartalmaznak. A vacsoráknál jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és vacsora esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.


Utazásszervező

Budavár Tours Utazási Iroda Cégjegyzékszám: 01-09-068296

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Anita, utazási szakértő

Repülési menetidő

04:00

Leírás

Marokkó egy kontrasztokkal teli ország, ahol az ezeregy éjszaka meséjének hangulatát idéző királyi városok váltakoznak a modern tengerparti üdülőhelyekkel. Marokkó természeti és kulturális szempontból is Afrika egyik leggazdagabb országa. Ősi kultúrája a domináns és impozáns Atlasz hegység ölelésében, annak gyönyörű és egzotikus panorámájában foglal helyet, melynek hegycsúcsai hóval borítottak, hangulatát pedig a homokdűnék és a Szahara datolyafáktól zöldellő oázisának látképe alkotják. Kulturális és történelmi emlékei egészen az ókori Főníciáig nyúlnak vissza az antik, az arab, és a barbár korokon keresztül napjainkig. Az ország híres történelmére és identitására több építészeti kincs is utal, amelyek között keleti stílusban épült pazar paloták, mecsetek vagy mauzóleumok is találhatóak. Az itt élő lakosok barátságosak és vendégszeretőek, mentalitásuk - független attól, hogy eredetileg barbárok voltak, akik többnyire pásztorsággal foglalkoztak és a hegyekben, falvakban éltek, vagy pedig azok a városokban élő arabok, akik elsősorban kézművességgel foglalkoztak -, kellemes és nyugodt nyaralást garantálnak az egzotikus hangulatú és természetű ország Atlanti-óceán partján elterülő aranyhomokos strandjain. A várfalakba épült, „medinának“ nevezett városközpontban olyan, mintha megállt volna az idő. A kovácsok, a szövők és fazekasok jelenléte a szűk utcákon visszarepít a múltba. A rendkívül ízletes marokkói konyha halak, húsok, zöldségek, szárított gyümölcsök vagy az értékes, aromás fűszerek kombinációjából létrejött ételeit számtalan étteremben és kocsmában kínálják. Egy marokkói mentatea mellett pedig akármeddig elüldögélhet valamelyik utcai kávézóban. A híres piacok, amelyekből számtalan található itt, a tipikus marokkói ajándéktárgyak széles választékát kínálják. A marokkóiak híresek az alkudozási szokásaikról, ezért ilyenkor az eredeti ár egy harmadát érdemes ajánlani. Ideális nyaralás lehet a keleti építészet, gasztronómia, folklór iránt érdeklődőknek, amely egyben egy egzotikus ország hegygerinceinek és sivatagainak felfedezésével is csábít.