Emlékút II. Rákóczi Ferenc születésnapjára

Szlovákia, Kelet - Szlovákia

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Emlékút II. Rákóczi Ferenc születésnapjára

Emlékút II. Rákóczi Ferenc születésnapjára

Időpont ID száma: Megnézem

Háromnapos csavargás Torna és Zemplén vármegyékben, városnézés Kassán, részvétel II. Rákóczi Ferenc születésnapi ünnepségén Borsiban.

Programok

1. nap. Indulás Budapestről, utazás Kassára. Séta a főutcán Rákóczi házától a Nemzeti Színházig, majd látogatás a Rodostói-házban, ahol a fejedelem személyes tárgyai és általa készített bútorok is megtekinthetők. Sét a Lőcsei-háztól a Szent Erzsébet Székesegyházig. Felmehetünk a tornyokba, és bemegyünk Rákóczi-kriptába. Szabad program után Borsiba utazunk, a szépen felújított kastélyba, ahol Rákóczi Ferenc született. Itt elfoglaljuk szobáinkat a Brigadéros Hotelban, majd vacsora.

2. nap. Reggeli után kisfilmek megtekintése a kastélyban Rákóczi életéről és a Rákóczi birtokokról, madártávlatból. Ezután szakszerű vezetéssel járjuk be a Rákóczi három születése című, rendkívül színvonalas és szórakoztató kiállítást. Kisétálunk a vasúti megállóhoz és fogadjuk a zarándokvonattal Budapest-Miskolc felől érkezőket. Közös ebéd a vonat utasaival, majd séta vissza a kastélyhoz. Itt emlékünnepség és koncertek. A Rákóczi induló a legkülönbözőbb előadás módokban szólal meg, a vonósnégyestől a Szent Efrém Férfikarig. A zarándokvonat elindulása és a koncertek vége után fakultatív borkóstoló a kastély pincéjében a Borsi határáig is felnyúló tokaji borvidék északi (felvidéki) részének boraiból.

3. nap. Utazás Regécre, a regéci vár látogatóközpontjába. Itt volt gyermek a Nagyságos Fejedelem. Regécről hazautazás Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

Utazásról

Időpont: 2023. március 25-27.

Elhelyezés: a borsi kastélyban a Brigadéros Hotel*** kétágyas szobáiban, a kastély VIP szobáiban és a kastély vendégházában

Ellátás: két reggeli, két vacsora, egy ebéd és egy csomagolt ebéd.

Idegenvezetés a látnivalóknál

Utazás: kényelmes autóbusszal.

Részvételi díj, mely a borsi kiállítás belépődíját is tartalmazza:

  • a kastély szobáiban: 93.000 Ft/fő
  • a kastély melletti vendégház szobáiban: 88.000 Ft/fő

VIP szobák felára (Lorántffy Zsuzsanna, Zrínyi Ilona és Báthori Zsófia szobái): 5.000 Ft/fő

Egyágyas felár: 26 000 Ft

Fakultatív borkóstoló: 6.800 Ft/fő

Utasbiztosítás: 1800 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: 2,5 %

Belépődíjak: 14 EUR a kassai helyszíneken és 600 Ft Regécen.


További időpontok