• Teljes oltottságot igazoló oltási igazolvány
  • Oltással nem rendelkezőknek: 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt VAGY egy, az utazás megkezdése előtt 24 órával elvégzett TDR-AG antigén teszt

Az információk tájékoztató jellegűek és az aktuális fejleményeknek megfelelően folyamatosan frissülnek. Hivatalos hírekkel kapcsolatban minden esetben kérjük, hogy konzultáljon utazási szakértőjével, illetve keresse fel a Konzuli Szolgálat oldalát.

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Elérhető időpontok

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Időpont ID száma: Megnézem

Élmények az egész családnak - körutazás magyar idegenvezetéssel

Tunézia rendkívül jó adottságainak köszönhetően remek úti cél a családdal érkezőknek is. Ez a varázslatos észak-afrikai ország nem csupán egy napsütötte tengerparti úti cél. A látnivalók nyomába eredve különleges UNESCO-világörökségi emlékekkel, a Szahara varázslatos vidékével és az arab világ egzotikumával is találkozik az utazó. A kalandos tunéziai körutazás során bejárhatjuk a Star Wars forgatási helyszíneit, mely a rajongók számára kötelező program és hatalmas élmény. A Szaharában, a sivatagi sátortáborban eltöltött éjszaka betekintést enged annak a nomád életnek a puritán szépségébe, melyet sokáig csak a helyiek ismertek. A kalandokat az utazás végén a föníciaiak által alapított Sousse tengerparti üdülővárosában pihenhetjük ki. Az utazást Budapestről kíséri magyar idegenvezető. A nagyobb távolságok miatt az utazás egyes napokon hosszú buszutakat tartalmaz.

1. nap: Budapest – Tunisz

Elutazás repülőgéppel Tuniszba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap: Tunisz – Karthago – Sidi Bou Said – Hammamet

Reggeli után a főváros látnivalóinak felfedezése. A sokszínű város rengeteg kulturális és történelmi látnivalót kínál. Egy kis tó menti településből hatalmas várossá fejlődött, ami elsősorban az egyiptomiak által a X. században kiásott 10 km hosszú csatornának köszönhető, mely a várost összeköti a tengerrel. A csatorna ma a La Goulette nevet viseli. Tunézia egyik legrégibb mecsetje a grandiózus méretű Zitouna-mecset, mely egyben az első és sokáig egyben a legnagyobb egyetem volt az iszlám világban. Utazás Tunisz külvárosába, ahol az ókori történelem talán leghíresebb városa, Karthago fekszik. A fennmaradt romok megtekintése után Sidi Bou Said, a festői kisváros meglátogatása következik. A hangulatos mór stílusú épületekben képzőművészeti galériák, kávézók, éttermek és ajándékboltok találhatók. Késő délután szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Vacsora és szállás Hammametben.

3. nap: Tunisz – El Jem – Matmata – Ksar Ghilane

Korai reggeli után kezdetét veszi a kalandokban gazdag körutazás a Szahara irányába. Indulás El Jembe, ahol a világ egyik legnagyobb és legépebben fennmaradt amfiteátruma található. Az UNESCO Világörökség részét képező III. századbeli épület egykor mintegy 35 000 vendég befogadására volt képes. A monumentális látnivaló megtekintése után egy berber faluba, Matmatába vezet az út, mely a Csillagok háborúja rajongóinak ismerős lehet. A falu jellegzetességei a földbe vájt barlanglakások (trogloditok), ahol napjainkban is számos család él. Közelről is megtekinthetők ezek a különös, kör alapterületű föld alatti berber lakások. Ez a helyszín volt a Star Wars filmekben Luke Skywalker Tatooine bolygó-béli otthona; az itt működő földbe vájt szálloda számos rajongó zarándokhelye. A dombokba ásott lakások látképe olyan, mint a Hold kráterei, ezért a helyet gyakran hasonlítják holdbéli tájhoz. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Ksar Ghilane oázisa felé, mely a Szahara egyik kapuja. Útközben rövid megálló Tataouine-ban a Star Wars rajongók egyik ikonikus helyszínén, Luke híres kunyhójánál. Ksar Ghilane varázslatos oázisába megérkezve a pálmafák oltalmazó árnyékában lehetőség van fürdőzésre a melegvizű forrásban. Éjszaka a homokdűnék között megbúvó nomád sátortáborban a Szahara közepén, messze a város zajától. A sátortáborban szerény körülmények és közös fürdőhelyiség található.

4. nap: Douz – Tozeur

Érdemes korán kelni, hogy a nem mindennapi környezetben, a homokdűne tetejéről csodálva a napfelkeltét, a reggeli kávét kortyolgatva kezdődjék a reggel. Utazás Douz felé, melyet a pálmák oázisának is neveznek a környéken látható mintegy 500 000 pálmának köszönhetően. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás az 5 000 négyzetkilométer területű Chott El Jerid sóstavon keresztül Tozeurba. Az út során többször felbukkan a szikrázóan fehér tó, megkövesedett homokdűnék és datolyapálma-ligetekkel övezett oázisok. Tozeur medináiban fellelhetők még a hagyományos arab építészet emlékei, melyek mellett az égbe nyúló pálmák árnyékában kanyargó vörös homokos kis ösvények teszik színessé a vidéket. Szállás elfoglalása, vacsora.

5. nap: Chebika – Tamerza – Tozeur

Reggeli után kalandos jeep túra keretében, a kopár hegyek közt megbúvó zöldellő pálmafák között haladva látogatás a romos kis faluba Chebika-ba, ahol csodálatos kanyonokban sétálva lehet eljutni egy forrás táplálta vízeséshez. Továbbutazás a vidék legnagyobb falujába, Tamerzába, ahol állítólag a legfinomabb datolya terem. A régi fallal körülvett óváros és a mintegy 1 km-re található újváros, a háttérben húzódó hegyvonulat pompás látképe a tájnak. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Star Wars filmek újabb ikonikus forgatási helyszínére, ahol ma is láthatók az eredeti díszletek. Az első forgatás 1976 tavaszán volt, és azóta is többször használták a helyszínt a később forgatott Csillagok háborúja filmek felvételeihez. „A klónok támadása” című epizód egyes jeleneteit forgatták itt többek között, valamint annak a rabszolganegyednek is helyszíne volt, ahol Anakin édesanyjával lakott. Visszautazás Tozeurba, ahol a program a város egyedi építészetének és különleges piacának megismerése lesz. A város a datolya fővárosa, így nem maradhat el a datolyamúzeum megtekintése, ahol az emblematikus déli gyümölcsnek számos fajtája, az édes vöröstől az áttetsző krémesig mind megtalálható. Érdemes megkóstolni a datolyagombócot is, melyet egy csipet sós vajjal fűszereznek. Szállás Tozeurban.

6. nap: Kairouan – Sousse

Reggeli után kirándulás Kairouan városába, melyet 670-ben a mekkai Umajja-törzs (Omajjádok) alapított. Az UNESCO Világörökség részét képező város, mely az iszlám világ egyik dicső helye, népszerű zarándokhely. Gazdag építészeti emlékei között látható a márvány és vöröses kőoszlopokkal díszített Nagy Mecset, valamint a IX. században épült Három Kapu mecset. A fő kézműves termék a helyiek által szőtt szőnyeg. Ebéd egy helyi étteremben, majd szabadidő a medinában. Szűk utcák, középkori temető, számos szentéj teszi érdekessé a várost. Továbbutazás Sousse-ba, a föníciaiak által alapított tengerparti városba. Szállás elfoglalása.

7. nap: Sousse

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív program keretében látogatás a szomszédos Monastir városába, melynek egyik látnivalója az i.e. 46-ban Julius Caesar által építtetett erőd, ami katonai támaszpontként szolgált. Emellett számos ribat, vagyis kolostorerőd őrzi a várost, melyek közül a legismertebb a háromszintes Harthema-ribat. A hatalmas arany kupolás épület a modern Tunézia megteremtője, Habib Bourguiba és családjának mauzóleuma. Visszautazás Sousse-ba, a délután hátralévő részében szabadidő. Szállás Sousse-ban.

8. nap: Sousse

Reggeli után egyész napos szabadprogram. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

9. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest – Tunisz – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a sivatagban sátorban, teljes panzióval
  • késői kijelentkezés felárát a 8. napon
  • a programban leírt kirándulások a szükséges belépőkkel
  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Anna, utazási szakértő

Repülési menetidő

02:20

Leírás

Tunisz kétarcúsága szembetűnő. A város régi része-medina, ahol az utcák mentén tuniszi kereskedők kínálják portékájukat, akik szinte bármit hajlandóak nekünk eladni, legyen szó aromatikus fűszerről, vagy plüsstevéről. Másfelől viszont elvarázsol a városfalakon belül található modern, zajos város. Ahhoz, hogy feldolgozzuk ezt a kettősséget, a zajos, de egyben mítikus helyet, segítségünkre vannak a szűk utcák kávézói, ahol megkóstolhatjuk a teát, vagy a kardamonnal ízesített erős kávét. Nagyon érdekes a Bardo Múzeumban tett látogatás, ahol többet megtudhatunk a Karthágóban használt építkezési szokásokról.