Észak-és Dél-Vietnám körutazás tengerparti pihenéssel a tavaszi szünetben

Vietnám

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Észak-és Dél-Vietnám körutazás tengerparti pihenéssel a tavaszi szünetben

Időpont ID száma: SC398526

Fekvése

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Megtelt!

Észak- és Dél- Vietnam tájaival és városaival ismerkedünk meg az út során. Északon nem csak a fővárost és a legendás szépségű Halong-öblöt fedezzük fel, de Hoa Lu lenyűgöző karszthegyei közé is ellátogatunk. Délen pedig nem hagyhatjuk ki a Mekong deltát és Phan Thiet mesés tengerpartját sem!


Dátum: 2023. április 1-15.
Időtartam: 15 nap / 12 éj
Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Odaúton kb. 12 óra, visszaúton kb. 13 óra
Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban és hajón
Ellátás: 10 éj reggeli, 1 éj félpanzió, 1 éj teljes ellátás
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 18 fő

Észak-és Dél-Vietnám körutazás tengerparti pihenéssel a tavaszi szünetben ajánlatunk programleírása

1-2. nap: érkezés Hanoiba

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Hanoiba, éjszaka a repülőgépen. Másnap a délutáni órákban érkezés a vietnami fővárosba, transzfer a szállodába (2 éj).

3. nap: Hanoi

Egész napos városnézésre indulunk Hanoiban, a fő látnivalók: a Ho Chi Minh Mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egyoszlopú Pagoda és az Irodalom temploma, amit Vietnam első egyetemeként is emlegetnek. Délután látogatás a Hoa Lo börtönnél, az egykori hírhedt „Hanoi Hilton”-nál majd séta a nyüzsgő óvárosban és a Hoan Kiem tónál, ahol elénk tárul a Ngoc Son templom és a Felkelő nap hídjának csodás látképe. Este részt veszünk egy hagyományos vízi-bábszínház előadáson.

4. nap: Hoa Lu és Tam Coc

Délelőtt az ősi fővárosba, Hoa Lu-ba utazunk, ismerkedés a város érdekes templomaival. Hoa Lu mesés természeti környezetben, rizsföldek és karszthegyek között fekszik, a tájat „száraz Halong-öbölnek” vagy a „rizsföldek Halong-öblének” is szokás nevezni. Lélegzetelállító kilátást nyújt a folyóra és a rizsföldekre a vadregényes Hang Mua kilátópont. Délután hajókirándulás ezen a csodás tájon a Tam Coc barlangokhoz, majd látogatás a festői Bich Dong pagodánál. Késő délután transzfer a szállodába, Ninh Binh városába (1 éj).

5. nap: Halong-öböl

Reggeli után elutazás a fenségesen szép Halong-öbölhöz. A kb. 3,5 órás transzfer során apró falvak között utazunk, megfigyelhetjük az itt élők mindennapi tevékenységeit. A Halong-öbölben hajóra szállunk, a délutánt az apró szigetek és sziklaformációk között hajózva töltjük és ellátogatunk a lenyűgöző Sung Sot cseppkőbarlangba is. Ebéd, vacsora és szállás a hajón (1 éj).

6. nap: utazás Saigonba

Érdemes korán kelni, hogy megcsodálhassuk a napfelkelte fényeit és akár egy tai chi órán is részt vehetünk a fedélzeten! Délelőtt a Titop sziget kilátópontját és tengerpartját fedezzük fel, majd dél körül visszatérünk a kikötőbe. Visszautazás Hanoiba, transzfer a repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh városba (3 éj).

7. nap: Cu Chi alagutak, Saigon

Délelőtt kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. 3-4 méter mélyen a föld alatt irodák, konyhák, tárgyalótermek, fegyverraktárak hálózatát fedezhetjük fel. Délután ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist, a Jáde pagodát és a Ben Thanh piacra is ellátogatunk.

8. nap: Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével, látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Séta egy helyi faluban, majd utazás rizsföldek és farmok között egy helyi étterembe, ahol az ebéd során helyi specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

9. nap: utazás a tengerpartra

Reggel elutazás a tengerparti Phan Thiet-be, érkezés délután. Bejelentkezés a tengerparti szállodába, kikapcsolódás a pálmafák ölelte homokos strandon. Szállás Phan Thiet-ben (5 éj).

10-13. nap: Phan Thiet

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

14-15. nap: Phan Thiet, utazás Budapestre

Délelőtt szabad program a tengerparton, délután transzfer Ho Chi Minh város repülőterére, hazautazás dubaji átszállással az éjszakai órákban. Érkezés Budapestre másnap kora délután.

A programok sorrendje változhat.

x

Ártáblázat

Részvételi díj 2 fő részére Ft/fő Létszám /fő Összesen Ft/2 fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%) 799 900 2 1 599 800 Ft
Repülőtéri illeték kb. 179 000 2 358 000 Ft
Teljes csomagár 2 fő részére 1 957 800 Ft


A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 179 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: vietnami vízum és vízumügyintézés díja: 20 000 Ft/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

További árak:

· egyágyas felár: 220 000 Ft/fő

· felnőtt pótágyon kedvezmény: 10 000 Ft/fő

· gyermek pótágyon kedvezmény: 30 000 Ft/fő

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 20 000 Ft/fő kedvezmény.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.


Összes időpont