India - Goa India

 • Repülési menetidő

  14:25

 • Leírás

  Goa, hosszú-hosszú ideig portugál gyarmat volt (Portugál India, Daman és Diu gyarmatokkal együtt), ma India legkisebb tagállama, az Indiai Únió legjobban jövedelmező tagállamai közé tartózik. A főváros Panaji (másnéven Panjin, konkánul Ponnje, régebben Nova Goa), további nagyobb városok Margao, Mapusa és Vasco da Gamma.  Goa az indiai szubkontinens nyugati partján található, a Maharastra a Karnataka tagállamok szomszédságában, a nyugati partjait az Indiai-óceán (Arab – tenger) mossa.

  Az tagállam területe 3.702 km², a legmagasabb pontja Songsor 1.167 m t.sz.f.m-al (a Western Ghats-hegységben), a tengerpart 101 km hosszú, gyakran hatalmas strandokkal. Goa - nak sűrű a vízhálózata, területét két hatalmas folyó a Mandovi és a Zuari folyók és számos kisebb folyó hálózza be.

  Goa adminisztratív szempontból két körzetre osztott (Északi Goa és Déli Goa), melyeket 11 ún. taluka - járás alkot (északról délre: : Pernem, Bardez, Bicholim, Satari, Tiswad resp. dříve Ilhas, Mormugao, Ponda, Salcete, Sanguem, Quepem, Canacona).

  Goa klimatikus viszonyai földrajzi elhelyezkedésének felenek meg: nagyon forró nyárral (30 ° C-tól 39 ° C-ig) kitűnően magas páratartalommal a monszunoknak köszönhetően (junius és szeptember között), és az európai számára felettébb kellemes téllel (decemberben és januárban a napi hőérsékletek 20-30 ° C közöttiek, a csapadék elszórtan fordul elő).  Az első látványt partra és a szárazföldre nézve a számtalan pálmafa jelenti. A kiadós esőknek a monszun időszakban és a sok folyónak köszönhetően, Goa buja növényzete máshol is megnyilvánul. India egyes tagállamamitól eltérően, ahol az erdőségek nagy részét kiirtották, Goa területének egy harmadát ma is az eredeti dzsungelek alkotják. A különböző lomblevelű és ritka fafajtákon kívül kesudiót, mangót és ananászt termő fákat találunk itt.

Legújabb értékelések India - Goa

Összesen: A Firo Tour-ral nyaraltunk, ami szuper volt, az idegenvezető minden kirándulásra elkísért - elefántokkal kirándultunk, bevásárolhattunk a...

Bevezetés
A Firo Tour-ral nyaraltunk, ami szuper volt, az idegenvezető minden kirándulásra elkísért - elefántokkal kirándultunk, bevásárolhattunk a fővárosban, voltunk a vízeséseknél. Goa egy varázslatos hely, az emberek kedvesek, egyszerűen csodálatos. A helyi autóbusszal feledhetetlen volt az utazás. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda 4 csillagos, Indiához képest megfelelő volt. Nekünk egy de lux szobánk volt - igazán nagy, mindig tiszta szoba volt. 3x virággal díszítették , a szobaszervízt nem vettük igénybe. A szobán volt egy ingyenes széf, minibár - ami nem volt az AI része - erkélyünk is volt, a fürdőszobában kád és hajszárító.

Ellátás
All Inclusive-ot rendeltünk, az étel ízlett - de kisebb volt a választék mint pl. Egyiptomban, különben megfelelt. Az étel az európai ételekhez hasonló, sok curryt használtak, volt marhahús, disznóhús, csirke, hal, tenger gyümölcsei, 2 féle leves, zöldség, gyümölcs, fagylalt, desszertek, stb. Alkoholt és üdítőket is kínáltak, az AI keretén belül 11 és 23 között koktélokat is kaphattunk. Napközben voltak frissítők - hamburger ,hot dog, stb. Este volt grillezett hús, reggelire omlettek, rántotta, stb.

Hotel szolgáltatások
A szállodában kínáltak masszázsokat, de nem próbáltam. Volt medence, ahol 32 fokos a víz és tiszta. A tengerhez a szálloda kertjén keresztül jutni, a strand nyugágyai és napernyői nem tartoznak a szállodához. A medence mellett és a kertben is voltak nyugágyak fürdőlepedőkkel. A szállodában volt pár üzlet, további üzletek közvetlenül a szálloda előtt vannak. A legközelebbi városkába megéri taxival utazni, ami 200 rúpiába kerül - 2 órát várt is ránk a taxis. A városkában több üzlet van. A szállodában volt fitness is, - de nem próbáltam. 3-4 alkalommal a héten élő zene volt, estefelé a medence mellett játszott egy szaxofonista. A halas étteremben grilleztek - de ott fizetni kellett. Esténként volt tüzijáték, karaoke, stb.

Tengerpart
A strand viszonylag tiszta - néha valamit partra vet a tenger - nagyon kevesen voltak rajta, a homokban rengeteg a kagyló, rákok, tengeri csillagok - csodálatos. A tenger kicsit vad volt, de néha úszni is lehetett, elég ha elkerüli azokat a helyeket, ahol megtörnek a hullámok. Érdemes a szállodától balra menni, ahol a folyó a tengerbe torkollik - csodálatos látványt nyújt és kb. egy órás sétával elérhető. A víz kb. 31 fokos volt.

Összegzés
A nyaralást a férjemmel együtt nagyon élveztük. Szuper kirándulások voltak, főleg az elefántos és a vízeséshez szervezett kirándulás. Mivel nincs még tapasztalatunk az exotikus nyaralásokat illetően, számunkra ez egy csoda volt - fürödtünk az elefántokkal, a vízesésnél, etettük a majmokat, stb. A szálloda is tetszett. Megérte a 12 órás repülés?

Vondráčková Helena, 2006.12.08., Tartózkodás időpontja: 2007.03.26 - 04.05.
Régió: India India, Goa, : Holiday Inn

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (10) Nem (0)

5 fénykép

összes ajánlás India - Goa