Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indiai utazás - ajánlatok és tippek

A Himalájától délre elterülő országot évezredek óta egyfajta misztérium lengi körül. A világ egyik bölcsőjének tartott ország mindig is vonzotta a zarándokokat és a hódítókat, ezért is nehéz pár szóval jellemezni. A Himalája hófödte csúcsai északon, az örökzöld Kerala délen, Delhi iszlám műemlékei, Andaman korallszigetei a smaragd tengerben, hosszan nyúló pálmákkal övezett partok a Goa és Kerala térségben, a banán- és kókuszpálma-ligetek, teaültetvények, ősrégi templomok - mind ez India. Több ezer évvel ezelőtt itt született a hinduizmus és a buddhizmus, melyek tanításukkal és megtestesülésükkel jelentősen formálták a mai országot is. Ezen kívül felülhetünk elefántra vagy tevére vagy csupán kóborolhatunk az elhagyatott völgyekben.

Melyik régió érdekli?

Goa

A volt portugál gyarmat, tele pálmafákkal, vízesésekkel és dzsungellel.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 33 °C

Repülési idő: : 14:25

már 405 000 Ft-tól

Kerala

Az ország déli részén terül el, homokos tengerparttal, keresztény emlékhelyekkel.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 32 °C Tenger hőmérséklete: 30 °C

Legjobb értékelést kapott indiai szállodák

További szállások

A tökéletes szállást keresi?

Nagyon nehéz választani egy több ezer éves történelemmel rendelkező, a rengeteg lakosú és nagy területű Indiában desztinációt, hiszen legszívesebben az egészet bejárnánk. De nézzük pár kiemelt helyszínt: ott van Agrában a leghíresebb szimbólumok a Taj Mahal, ami pároknak kiemelten ajánlott. Ott van a mindig nyüzsgő Delhi, Mumbai vagy Bengaluru. Ezek mindegyike rengeteg látnivalót kínál valami őrült forgatagként, hiszen mind 8 millió fő feletti metropolisz. De ott vannak a tengerpartok és hindu templomok sokasága.

Térkép

Térkép Megtekintés a térképen

Időjárás Indiában

Az indiai időjárásban három ciklus váltakozik: hideg és száraz telek, a meleg és száraz nyarak valamint a monszunok időszaka, amelyek erős esőzéseket hoznak. A téli időszakban a hőmérséklet sok helyen fagypont közelébe esik, délen mérsékelt hőmérséklet uralkodik. Nyáron a hőmérséklet átlagosan bőven 30 C felett van, akár 10-15 fokkal is, de az intenzív forróságok véget érnek a monszunok júniusi beköszöntével. Ami európai szemmel még nehezen megszokható, a 80-100% körüli páratartalom a nyári időszakban, ez rendkívül izzasztóvá teszi még az árnyékban is a kirándulást.

Minden úticél időjárása

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből