India - inspirációk és ajánlatok

A Himalájától délre elterülő országot évezredek óta egyfajta misztérium lengi körül. A világ egyik bölcsőjének tartott ország mindig is vonzotta a zarándokokat és a hódítókat, ezért is nehéz pár szóval jellemezni. A Himalája hófödte csúcsai északon, az örökzöld Kerala délen, Delhi iszlám műemlékei, Andaman korallszigetei a smaragd tengerben, hosszan nyúló pálmákkal övezett partok a Goa és Kerala térségben, a banán- és kókuszpálma-ligetek, teaültetvények, ősrégi templomok - mind ez India. Több ezer évvel ezelőtt itt született a hinduizmus és a buddhizmus, melyek tanításukkal és megtestesülésükkel jelentősen formálták a mai országot is. Ezen kívül felülhetünk elefántra vagy tevére vagy csupán kóborolhatunk az elhagyatott völgyekben.

Legjobb értékelést kapott indiai szállodák

Nagyon nehéz választani egy több ezer éves történelemmel rendelkező, a rengeteg lakosú és nagy területű Indiában desztinációt, hiszen legszívesebben az egészet bejárnánk. De nézzük pár kiemelt helyszínt: ott van Agrában a leghíresebb szimbólumok a Taj Mahal, ami pároknak kiemelten ajánlott. Ott van a mindig nyüzsgő Delhi, Mumbai vagy Bengaluru. Ezek mindegyike rengeteg látnivalót kínál valami őrült forgatagként, hiszen mind 8 millió fő feletti metropolisz. De ott vannak a tengerpartok és hindu templomok sokasága.

Térségek és városok a környéken

Összes térség és város

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-V: 8-20.

+36 1 501 5640

Térkép

India időjárása

Az indiai időjárásban három ciklus váltakozik: hideg és száraz telek, a meleg és száraz nyarak valamint a monszunok időszaka, amelyek erős esőzéseket hoznak. A téli időszakban a hőmérséklet sok helyen fagypont közelébe esik, délen mérsékelt hőmérséklet uralkodik. Nyáron a hőmérséklet átlagosan bőven 30 C felett van, akár 10-15 fokkal is, de az intenzív forróságok véget érnek a monszunok júniusi beköszöntével. Ami európai szemmel még nehezen megszokható, a 80-100% körüli páratartalom a nyári időszakban, ez rendkívül izzasztóvá teszi még az árnyékban is a kirándulást.

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből