Izland Izland

  • Utazási iratok

    Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet, a tovább-, illetve a hazautazást biztosító hajó- vagy repülőjegy felmutatása mellett legfeljebb 90 nap időtartamra vízummentesen utazhat Izlandra.

  • Vízum

    Izland részese a schengeni egyezménynek, így magyar állampolgár ott-tartózkodása a schengeni térségen belüli tartózkodásnak számít, és mint ilyen, 6 hónapon belül csupán abban az esetben minősül 90 napig vízummentesnek, ha a jelzett időszakban nem tartózkodott ennyit más schengeni tagállamokban. A túltartózkodás kiutasítást vonhat maga után. Az útlevélnek az ország tervezett elhagyását követően még 3 hónapos érvényességgel kell bírnia. A három hónapot meghaladó tartózkodás vízumköteles. Ez esetben vízum a budapesti dán nagykövetségen igényelhető.

  • Vám- és devizaelőírások

    Meglepően szigorú az alkohol behozatal ellenőrzése. Tilos a behozatala: a kábítószereknek, húsnak és hústermékeknek, különleges ellenőrzés alá esik: a fegyvereknek, lőszereknek, telekomunikációs készülékeknek (GSM készülékeken kívül), élőállatoknak, növényeknek és gyógyszereknek (melyek meghaladják a saját használatra szánt mennyiséget) az ellenőrzése.