Japán Japán

Hivatalos megnevezés: Japán
Főváros: Tokio
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: sinto, buddhista
Hivatalos nyelv: japán
Időeltérés: + 8 óra. (a mi téli időszámításunkkor), + 7 óra. (nyári időszámításkor)

Térségek és városok

Japán - már 333 932 Ft-tól

JAPÁNRÓL

Az ország sok olyat tud nyújtani, amelyet más ország aligha. Az egyik oldalon itt vannak a gazdag történelmi háttérrel és építészeti különlegességekkel rendelkező buddhista templomaik, másrészt viszont a modern nagyvárosoknak,a technika csodáinak, mint a gyorsvonatok vagy a számítástechnikának a hazája. Hol máshol tapasztalhatnánk meg a csendes, harmonikus japán kertek és a rohanó, nyüzsgő Tókió hatalmas kontrasztját?

Japán, másnéven Nippon, egy kis szigetország Távol-Keleten. Nippon jelentése felkeklő Nap. Az országot alkotó szigetek mintegy 2500 km hosszúak. Összesen 4000 sziget alkotja, de kiterjdését tekintve 4 jelentősebb szigetről beszélhetünk. Honsu, Hokkaido, Kiosu, Sikoku.

A legtöbb sziget vulkanikus eredetű és hegyvidék borítja. A legnagyobb és legtöbb lakossal rendelkező sziget Honsu. Ennek van a leggazdagabb történelme is.

Már a kezdetektől a japán civilizációnak szembe kellett néznie a természet pusztító hatásával. Földrengések,vulkánkitörések, cunami és tájfun váltják egymást ezen a területen. A sűrű erdők és a hegyek áthatolhatatlansága miatt a lakossák a tengerparti alföldeken él.

A japán kultúra gyökerei az ókorba nyúlnak vissza, az írástörténetük pedig az első századra vezethető vissza. Japán mindig is független volt a többi államtól, viszont sok tapasztalatot, gondolatot átvettek a kínaiaktól, kóreaiaktól, európaiaktól és amerikaiaktól. Igyekeztek viszont mindig saját ízlésük szerint formálni azokat.

A japánok szeretik a rendet, kötődnek a természethez, keresik a tökéletességet, és ez mind tükröződik munkájukban, az egész életstílusukban.

Érdekesség, hogy Japánban még mindig császár uralkodik, aki az első dinasztiából származik.

Japán - már 333 932 Ft-tól

Szállásértékelések - Japán

Összesen: Az utazási szerződésben nem szerepelt a szálloda. Jó volt és közel volt a vasútállomáshoz.

Bevezetés
Az utazási szerződésben nem szerepelt a szálloda. Jó volt és közel volt a vasútállomáshoz. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy kis szállodáról volt szó, ahol nem volt társalgó sem. Csak a recepció mellett volt 6 szoba. A szoba kicsi de tiszta volt, színes TV-vel. A személyzet kedves, beszélt angolul. Nem volt étterem, de volt automata, ahol kávét, teát, forró és hideg vizet vehettünk. Ingyenes volt az internet. A szálloda a központhoz közel volt, ahol ételt vásárolhattunk.

Ellátás
Étkezés nélküli nyaralásunk volt.

Szállás általános értékelése
Kis, lakályos szálloda, a városi közlekedéshez közel fekszik.

Chmelová Sonja, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2006.05.22., Tartózkodás időpontja:: 2006.05.12 - 05.19.
Régió: Japán Japán, Tokio, Szállás: Grand House Chang Tee

Összes szállásértékelés Japán