Kazahsztán Kazahsztán

 • Utazási iratok

  Az országhoz való belépéshez szükséges érvényes útlevél. Az útlevél érvényessége nincs különösen meghatározva, csupán az országban való tartózkodás idejére köteles.

 • Vízum

  A belépéshez a Kazah Köztársaságba vízumra van szükség.

 • Vám- és devizaelőírások

  A behozható és kivihető cikkek mennyisége nem teljesen egyértelműen meghatározott. Valuta behozatalánál szükséges a deklaráció. A behozható mennyiséget azonban nem korlátozzák. 3000 USD összegig az országból kivitt pénzt is be kell jelenteni, e összeget meghaladó készpénz esetén számlával kell bizonyítani a pénz eredetét. Nincs kötelező valuta váltási szabály, és nincs minimális mennyiségű anyagi fedezetről az itttartózkodáshoz szóló szabály. Személyes tárgyakat személyenként 70 kg-ig vagy 2000 USD értékig lehet kivinni és behozni az országba. Ha csak az egyik korlátozást meghaladják a behozott cikkek, a behozott-kivitt tárgyak értékének 20%- át vámként kell befizetni.

  Megengedett vámmentesen behozható mennyiségek:
  cigaretta max. 1000 db (5 karton),
  sör max. 5 liter,
  bor, alkoholpárlat -együtt max. 2 liter

  Megengedett vámmentesen kivihető mennyiségek:
  Konkrét cikkekre nem vonatkozik, érvényes azonban a már említett, személyes használatra szánt cikkeknél a 70 kg és a 2000 USD összérték.
  A kaviárra és az értékes halakra vonatkozó kivehető mennyiség 1 kg.

  Az országba való belépéskor nem kell minimális anyagi fedezetet felmutatni és nincs kötelező valuta váltás. A rövidtávú otttartózkodáskor különös indoklás nélkül a behozott pénzmennyiségnek nem szabadna meghaladnia a megadott értéket.

  Élő állat vagy növény behozatala vagy kivitele esetén szükséges az állatorvostól igazolvány.