Kirgiz Kirgiz

 • Utazási iratok

  útlevél

 • Vízum

  Magánútlevéllel utazó magyar állampolgárok csak vízum birtokában léphetnek be az országba. A kirgiz vízum elvben a budapesti kazah nagykövetségen is kérelmezhető, elutasítás esetén az ország bécsi nagykövetségén szerezhető be.Magyarországra a bécsi kirgiz nagykövetség van akkreditálva. A külföldi állampolgárok a belépést követően három munkanapon belül kötelesek a rendőrségen bejelenteni tartózkodásukat. Ennek eleget tehetnek érkezéskor a repülőtéren is. Biskekben magyar tiszteletbeli konzulátus működik. Kiutazás előtt célszerű tájékozódni, kiérkezés után pedig bejelentkezni az almati magyar nagykövetségen.

 • Vám- és devizaelőírások

  Csak szükséges mennyiségű pénzt vigyünk magunkkal. Ha a vámos az ország elhagyásakor észreveszi a deklarációból , hogy az idegen nagyobb mennyiségű USD-t visz magával (nagyobb mennyiségnek az 1000 USD-t meghaladó mennyiség érthető), mindenképpen indokot talál a büntetés fizetésére, hogy azután az idegen elhagyhassa az országot.
  Tanácsos a vám deklarációs iratokat különös figyelemmel kitölteni. Ha az illető nem tünteti fel valamilyen árút, de főleg a pénzre vonatkozik, még börtönbe is kerülhet.