Kolumbia Kolumbia

 • Utazási iratok

  Fontos a belépéstől számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél, visszautazásra szóló menetjegy, illetőleg a be és kilépést igazoló bélyegzők megléte. Hosszabb idejű tartózkodáshoz, munkavállaláshoz vízum szükséges, melyet célszerű a Kolumbiai Köztársaság bécsi nagykövetségén beszerezni.

 • Vízum

  Magyar állampolgárok turista célból vízum nélkül tartózkodhatnak Kolumbiában, évente összesen 180 napot. Mindazonáltal a kívánt tartózkodási idő függvényében a belépéskor igazolni kell a tartózkodás anyagi fedezetének és egyéb feltételeinek meglétét, melynek hiányában a hatóságok a beléptetést megtagadhatják, vagy korlátozzák a tartózkodás idejét.
  Az engedélyezett tartózkodási idő túllépését a kolumbiai hatóságok pénzbüntetéssel szankcionálják.

 • Vám- és devizaelőírások

  Az országba belépőnek vámnyilatkozatot kell kitöltenie. Az 1.500 USD értéket meg nem haladó személyes poggyász, útiholmi, valamint 10.000 USD értéket meg nem haladó valuta külön vámeljárás nélkül bevihető az országba. Az 1.500 USD- t értéket meghaladó holmi ideiglenes vámkezeléssel vihető be az országba, amennyiben a tulajdonosa kötelezettséget vállal arra, hogy távozásakor elviszi azt az ország területéről. A Kolumbiában vásárolt smaragd, arany és platina termékek kiviteléhez a vásárlásról szóló számla szükséges.