Kolumbia Kolumbia

 • Elektromos hálózat tulajdonságai

  110V / 60 Hz

 • Következő figyelmeztetés

  Az illegális szervezetek működése miatt a terrorista cselekmények előfordulásának veszélye nagy. A külföldiek számára a legnagyobb veszélyt az e szervezetek által végrehajtott rendszeres emberrablások jelentik, ezért az országon belüli országúti közlekedés sem saját, vagy bérelt, sem pedig tömegközlekedési eszközzel nem tekinthető biztonságosnak, ezért kifejezetten ellenjavalt. Ezen kívül még a biztonságosnak mondott területeken belül is kerülendő az éjszakai utazás.
  A köztörvényes bűnözés igen elterjedt a fővárosban és a többi nagyvárosban egyaránt. Személyes holmi, poggyász és iratok eltulajdonítása igen gyakori jelenség, különös tekintettel a bogotai El Dorado repülőtérre. A különböző éjszakai szórakozóhelyeken gyakoriak az erőszakos cselekmények. A gyakran előforduló rablási kísérletek miatt a városon belüli tömegközlekedési eszközök (elsősorban az autóbusz) igénybe vétele sem tekinthető biztonságosnak.

  Taxit csak ismert társaságtól történt telefonos rendelésre célszerű igénybe venni.

  Sajátos helyi jelenség a kiszemelt áldozatok szkopolamin nevű szerrel történő elkábítása, melyet papírcsőből, vagy más módon fújnak a kifosztandó személy arcába. Ezen kívül külföldieket gyakran rabolnak ki rendőrnek álcázott személyek.
  Utas- és balesetbiztosítás megkötése a tervezett utazás előtt feltétlenül ajánlott. Meglévő biztosítás esetén célszerű ellenőrizni, hogy érvényessége kiterjed-e Kolumbiára is.