Libanon Libanon

Hivatalos megnevezés: Libanoni Köztársaság (Al-Džumhúríja al-Lubnáníja)
Főváros: Bejrút
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: muszlim, pravoszláv
Hivatalos nyelv: arab, francia, angol köznyelben használatos a libanoni tájszólás
Időeltérés: + 2 óra (+ 3 óra nyáron)

Térségek és városok

LIBANONRÓLLibanon - kicsi, de feletébb érdekes ország, mely az ókori Főnicia területén található. Területe megközelítőleg 7-szer kisebb hazánkénál, hossza csupán 200 km, ezáltal a részletes megismerése nem igényel sok időt.

Az ország földrajzi fekvése, természeti világa, történelme és jelenkora szintén elragadó. Megtalálják az általuk keresettet a tenger, a hegyek, a völgyek, a síelés és a karsztképződmények kedvelői is. Gyönyörű tengerpartokat, öblöket és sziklaszirteket találunk itt. A fennséges hegycsúcsok helyenként a tengerből emelkednek ki. Számtalan történelmi műemlék, természeti érdekesség és a városokban kultúrrendezvények hosszú sora várja önt. A libanoni konyha a legnagyobb ínyenceket is kielégítő specialitásokat kínál.

Libanon a természet adta szépségek és a történelmi műemlékek országa. A történelem nyomai minden sarkon megtalálhatók. Az őskortól napjainkig a főniciai, a görög, a római, a bizánci, az arab, a keresztes, a mameluk, a török és a francia kultúrák nyomait műemlékek formájában csodálhatjuk meg.

A főniciaiak a civilizáció fejlődéséhez számos találmánnyal járultak hozzá, megalkották az első abc-t, feltalálták az üveget, a színes ruházatot, cédrusfákból épített hajóikon a tengerentúli világgal üzleti kapcsolatot létesítettek és elnevezték Európát (Európa hercegnő Diem isten általi elrablásáról szóló legenda).

Szállásértékelések - Libanon

Összes szállásértékelés Libanon