Libanon Libanon

 • Utazási iratok

  Az útlevélnek rövid időtartamú tartózkodás esetén a tervezett beutazás napjától számított fél évig, hosszabb tartózkodás (egyéves) esetén 18 hónapig érvényesnek kell lennie.

 • Vízum

  Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be a Libanoni Köztársaság területére. A beutazási engedélyeket Libanon budapesti nagykövetségén, illetve legfeljebb egy hónapos tartózkodásra a bejruti repülőtéren valamint a közúti határátkelőhelyeken lehet beszerezni.

  Libanon budapesti nagykövetsége három hónapig érvényes, többszöri vízumot adhat ki magyar állampolgárok részére, az ügyintézés ideje egy munkanap. A három hónapos érvényesség hat hónapra meghosszabbítható.

  A vízumkérelemhez csatolandó iratok.

  - Útlevél + az útlevél adatoldalának fénymásolata
  - 2 db fotó
  - Repülőjegy foglalás
  - 2 vízumkérő adatlap

  A vízumkérelmek elbírálása a beadástól számított 2-3 napon belül történik.Izraeli vízumot vagy izraeli illetve Izraellel szomszédos arab határállomások be-,kiléptető bélyegzőit tartalmazó úti okmánnyal nem engedélyezik a beutazást Libanonba, még akkor sem, ha a libanoni vízum érvényes.

 • Vám- és devizaelőírások

  A külön engedély alapján bevihető, vagy tiltott eszközök, tárgyak, anyagok stb. (Lőfegyver, robbanószer, veszélyes anyagok stb.) jegyzéke megegyezik a nemzetközi gyakorlattal. A személyes ingóság bevitele vámmentes. A turisták két üveg alkoholt (személyes használatra) és 500g dohányt (400 cigaretta, vagy 20 db szivar) hozhatnak be az országba.