Malajzia Malajzia

Hivatalos megnevezés: Malajzia
Főváros: Kuala Lumpur
Állami irányítás: föderatív alkotmányos monarchia
Vallás: iszlám, buddhizmus
Hivatalos nyelv: maláj
Időeltérés: +8 óra a közép-európaihoz viszonyítva

Malajzia - már 264 790 Ft-tól

MALAJZIÁRÓLMalajziát az álmok hazájának is nevezhetjük, mivel annyira sokszínű és kimeríthetetlen lehetőséget kínál a turisták számára. Megtalálható itt az egyedi természettől kezdve a gyönyörű tengerpartokon keresztül a mesés szigetekig és a korszerű nagyvárosig szinte minden látnivaló.

Lehetőség nyílik az idő eltöltésére egy lakatlan szigeten a kristálytiszta óceán közepén, vagy lehet itt búvárkodni, napozni, esetleg az esőerdőkben megcsodálni a hihetetlenül színes élővilágot. Ezenkívül érdemes még megnézni a történelmi műemlékeket, vagy az építészetéről híressé vált Melaky várost, illetve a maláj fővárost, Kuala Lumpurt, ahol a világ egyik legmagasabb építménye ékeskedik, a Petronas Towers.

Ez mind Malajzia részét képezi. Modern, fejlett város, amely mindenkit képes meglepni. Kellemes helyszín a kirándulás eltöltésére, és a helyi lakosok is nagy hatással vannak a kirándulókra. A kultúrák és vallások különös egyvelege jellemzi ezt az ázsiai országot. Egymás mellett élnek itt a malájok, az indiaiak, a kínaiak és a bennszülött törzsek képviselői is. Több vallás is képviselteti magát, itt helye van a buddhizmusnak, a taoizmusnak, a hinduizmusnak vagy a katolikus vallásnak is. A hivatalos vallás viszont az iszlám vallás. A portugálok, hollandok vagy a brittek jelenléte még a mai napig jelentős szerepet kap a térségben.

A tenger a kellemes időjárásnak köszönhetően 26-29 fokos, amely egész évben csábítja a turistákat. A víz alatti világ itt nagyon gazdag, sokféle növény és állatfaj megtalálható itt. A búvároknak pedig számos helyszín kínál jó merülési feltételeket. Különösen a szigetek körül nagyon tiszta és türkiszkék színű a tenger. A vízi sportok kedvelői számára is ideális helyszín a szórakozásra.

Malajzia - már 264 790 Ft-tól

Szállásértékelések - Malajzia

Összesen: 7.2 Régebbi szálloda. A medence nagyszerű volt. Személyzet.hajlandó. Használhatatlan strand.

  • 5.5 Elhelyezés
  • 7 Környék
  • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Régebbi szálloda. A medence nagyszerű volt. Személyzet.hajlandó. Használhatatlan strand. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta, de a szálloda régebbi. Teljesen akadálymentes

Szállás szolgáltatások
Segítőkész személyzet. Sok minden nem működött.

Tengerpart
A strand koszos volt. Senki nem fürdött, nem működött túl jól.

Antonín Z., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.06., Tartózkodás időpontja:: 2024.01.30 - 02.01.
Régió: Malajzia Malajzia, Penang, Szállás: Bayview Beach Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: Egyszerű, kétszobásszobás faházakban laktunk, melyek a sziklák és fák között terülnek el. Egyetlen negatívumot csak az jelentett, hogy...

Bevezetés
Egyszerű, kétszobásszobás faházakban laktunk, melyek a sziklák és fák között terülnek el. Egyetlen negatívumot csak az jelentett, hogy közös volt a terasz, de szerencsére nem voltak szomszédaink. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállodában több típusú szállás létezik, volt légkondícionálónk, hűtőszekrényünk és TV. Különben a szobákat nem takarítják, de kérésre cserélnek törölközőt.

Ellátás
A szállodában van egy étterem, ahol a nyaralás végén kártyával lehet fizetni, az étel finom és olcsó, kb. 6 malajziai ringgitbe kerül, sört a szállodában is kapni, a 3 decis 5 malajziai ringgit. Az ABC áruházban, 17 és 19 óra között 3 sört kap 10 malajziai ringgitért.

Szállás szolgáltatások
Biztosítják a szálloda körüli közlekedést, kirándulásokat szerveznek a kisebb szigetekre, lehet búvárkodni, felszerelést is kölcsönöznek, bérelhető kajak, van vizitaxi. Marinában és Tekekben volt internet is.

Tengerpart
Közvetlenül a strandon is lehet búvárkodni, a strand homokos, körülötte gyönyörű, festői sziklák vannak. Láttam teknőst, ráját és korallokat, napsütésben jók a víz alatt a látási viszonyok.

Szállás általános értékelése
Ez egy egyszerű szálloda, de mivel idősebbek vagyunk, nekünk megfelelt, olyan családias volt, nem volt nagy zaj sem, pihenésre tökéletes. Úgy éreztük magunkat, mint az eltűntek...Annál jobban sokkolt Singapur.

Svobodová Patricia, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2007.06.27.
Régió: Malajzia Malajzia, Tioman, Szállás: Panuba Inn Resort

6 fénykép

Összesen: Nagyon jó volt a szállás és a recpeció szolgáltatásai, gyengébb volt a kiszolgálás a reggelinél és a kínálat is kisebb volt. A szálloda...

Bevezetés
Nagyon jó volt a szállás és a recpeció szolgáltatásai, gyengébb volt a kiszolgálás a reggelinél és a kínálat is kisebb volt. A szálloda mellett kert van medencével, de a strand alacsonyabb színvonalú. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy pótágyas szobát rendletünk, mivel gyerekkel utaztunk. A pótágy helyett 2 közönséges ágyat kaptunk, de ezt színvonalasabb szobával pótolták - superior apartman. A szálloda szolgáltatási és a takarítás különben tökéletes volt. Az Invia tájékoztatása ellenére, a konyha nincs felszerelve, csak egy gyorsforraló volt, ha a gyerek nagyon kicsi lett volna, ez gondot jelent, de így elviselhető volt.

Ellátás
Csak a reggelire vonatkozik az értékelés, ami mindig egyforma volt, meglepően kevés zöldséggel és gyümölccsel. A kiszolgálás néha nem győzte a vendégek rohamát - az ebédlő kapacitása a vendégek számához képest kicsi. 15 percet is várni kellett, míg felszabadult egy asztal.

Szállás szolgáltatások
Kitűnő a taxiszolgálat és a recepció, jól működött a csomagmegőrző, a személyzet barátságos és udvarias. Az étteremben gyengébb a kiszolgálás - főleg a malájok lassúbbak, a kínai és az india személyzet mindig valamivel jobb volt.

Tengerpart
A strand a szállodától pár lépésnyire van. A tenger azonban piszkos, senki sem fürdött benne, figyelmeztetnék, hogy medúzák vannak, de a víz igazán zavaros, néha gázolajtól bűzlött - motorcsónakok közlekedtek a vízen. Különben a strand terjedelmes, a nyugágyat azonban legkésőbb reggel 8-ig el kell foglalni. Kitűnőek a medencék - gyerekeknek és felnőtteknek is.

Szállás általános értékelése
A pozitív benyomás volt a több. Csak a szállodáról a web-oldalakon lehetnének újabb fotók is, ma már több magas épület veszi körül. Legnagyobb csalódást a tenger és környéke okozott - nem lehet a strandon sétálni- csak pár száz méteren. Máshová sem lehet járni - nagy a gépkocsi forgalom.

Krásná Barbora, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2006.02.21., Tartózkodás időpontja:: 2006.02.09 - 02.20.
Régió: Malajzia Malajzia, Penang, Szállás: Paradise Sandy Bay

Összes szállásértékelés Malajzia