Omán Omán

Hivatalos megnevezés: Ománi Szultánság
Főváros: Muscat
Állami irányítás: szultán irányítású abszolutista monarchia
Vallás: muszlim
Hivatalos nyelv: arab, használatos az angol nyel
Időeltérés: + 4 óra

Omán - már 311 850 Ft-tól

OMÁNRÓLFogadja el az Ománi szultánság meghívását. Az ország fővárosa Muscat és az Arab-félsziget keleti csücskén fekszik. Omán turista látványosság. Az ország kiváló klímával, gazdag kultúrával, sok turista érdekességgel, fehér homokú tengerpartokkal és modern szolgáltatásokkal vonza ide látogatóit. Hosszú évekig Omán a turisták számára hozzáférhetetlen hely volt. Talán ez a tény járult hozzá ahhoz, hogy megörződtek itt a hagyoményos arab jegyek nem csupán a vallásban és az építészetben, hanem a helyi lakosság mindennapi életében is. A "fekete aranyból" származó gazdagságnak köszönhetően, mely természetesen véges, sikerült új szállókat és turista központokat kiépíteni, ahova Omán várja látogatóit az egész világból.

Ománban talán az összes természeti szépség megtalálható. Talál itt szép tengert, magasan kiemelkedő hegyeket, gyönyörű homokdünéket, káprázatos oázisokat, pálmaligeteket vagy tiszta patakokat. Az Arab-tenger, mely a dél-keleti partjait mossa 1700 km hosszan, teli van delfinekkel, bálnákkal és teknősökkel. E tény miatt is Omán ideális hely az aktív pihenésre - búvárkodhat, hegyet mászhat, tevés kiránduláson vehet részt, sétálhat a pálmaligetekben vagy akár vitorlázhat is.

Omán - már 311 850 Ft-tól

Legújabb értékelések Omán

Összesen: 9.8 Családi nyaralásra tökéletes!

  • 9.5 Elhelyezés
  • 10 Ellátás
  • 10 Környék
  • 10 Alapár

Összegzés:
Családi nyaralásra tökéletes! Teljes leírás

Elhelyezés
Osztályon felüli szállás!

Ellátás
Kiváló, változatos konyha, nagyon finom sütemények.

Hotel szolgáltatások
Megfelelő szolgáltatást nyújtó szálloda, mosolygós, segítőkész dolgozókkal.

Tengerpart
Tiszta tengerpart, néha az erős hullámzás kitesz a partra tengeri növényzetet, de nem zavaróan sokat, mindig lehet nyugodtan fürödni.

Veres Lajos, 2022.03.16., Tartózkodás időpontja: 2022.03.03 - 03.12.
Régió: Omán Omán, Salalah, Szállás: Crowne Plaza Salalah

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 Felejthetetlen nyaralás. Mindennel maximálisan meg voltunk elégedve.

  • 10 Elhelyezés
  • 10 Ellátás
  • 10 Környék
  • 10 Alapár

Összegzés:
Felejthetetlen nyaralás. Mindennel maximálisan meg voltunk elégedve. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba olyan volt, mint a képeken, csodás kilátással a tengerre. A hotel tiszta és rendezett.

Ellátás
Finom, változatos ételek. Segítőkész és kedves személyzet.

Tengerpart
Több tengerpartja is van, mindenki megtalálja a számára legjobbat. A part tiszta és rendezett. A tenger tiszta, és szép.

Ágnes N. G., 2020.02.19., Tartózkodás időpontja: 2020.02.07 - 02.15.
Régió: Omán Omán, Salalah, Szállás: Fanar Residences

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: Jó szálloda, azért értékelem csak jóra, mivel egy 5 csillagos szállodával szemben az embernek nagyobbak az elvárásai. Az ottlétünk idején...

Bevezetés
Jó szálloda, azért értékelem csak jóra, mivel egy 5 csillagos szállodával szemben az embernek nagyobbak az elvárásai.
Az ottlétünk idején még nem működött minden, néhány szolgáltatás még nem volt 100 %-os. Különben a várakozásnak megfelelt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba jól berendezett, de látszott az 5 csillagos, és az 5 csillagos de lux színvonal közötti különbség. Őszintén szólva, színvonalasabb bútorra számítottam, a bútor elég hétköznapi volt és attól tartok, hamar tönkre megy - nem túl minőséges , világos fából készült. A fürdőszoba egyszerű, de a csempeburkolatnak köszönhetően luxushatást keltett.

Ellátás
Az étteremben kínált étel minősége és mennyisége is megfelelő, de nem minden étterem működött - erre azonban a szálloda felhívja a figyelmet. Voltak ételek, melyek hiányoztak - a kínálat kb. 10 %-a.

Hotel szolgáltatások
A személyzet hihetetlenül barátságos és segítőkész, egyszer sem történt meg, hogy valaki a kollégája után küldött volna, még akkor sem, amikor a pincértől kérdeztünk rá a masszázsokra - felírta a szobaszámunkat és megígérte, hogy hagy üzenetet. A prospektusban reklámozott fürdők ugyanis még nem működtek.

Tengerpart
A strand rendes, megfelelt a várakozásnak, sajnos a tenger 2 nap hínáros volt. Kevés volt a nyugágy - a megérkezéskor, 2006.2.7-én volt belőlük elég, de az utolsó 3 napban már hiányzott. A személyzet tökéletes, bejárták a strandot és a medence környékét és igyekeztek nyugágyat biztosítani a vendégeknek.
Különben több nyugágyra lenne szükség, mivel ez ront a jó benyomáson.

Összegzés
Kellemes nyaralóhely, 3 féle kategóriájú szállásuk volt, az egyik fajta kimondottan családi nyaraláshoz való. A medencék között lazy river-ek vannak, ami főleg a gyermeks családoknak okoz örömet, de mi idősebbek is igénybe vettük.

Horton Eva, 2006.02.14., Tartózkodás időpontja: 2006.02.05 - 02.12.
Régió: Omán Omán, Muscat, Szállás: Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (13) Nem (9)

összes ajánlás Omán