Sztárok nyomában: itt nyaralnak a hírességek

Mexikó, Thaiföld, Maldív-szigetek, Dubaj vagy Bali? A világsztárok, sportolók körében ezek is a legkedveltebb úti célok közé tartoznak, amikor ősszel pihenőt vesznek ki, hogy elvonuljanak a világtól.

De nem csak ők szeretnek elszökni a közelgő hideg elől. Idehaza is egyre többen utaznak el ezekre az egzotikus helyekre, a széles kínálatban pedig mindenki megtalálhatja az ajánlatok közt a legkedvezőbbet. Az Invia friss összeállításából kiderül, mely országokba érdemes az elkövetkező hetekben, hónapokban repülőjegyet, szállást foglalni, ha a kedvenceink nyomába akarnánk szegődni.

Thaiföld – Süttessük a hasunkat a napon Beyoncé-val!

A Grammy-díjas énekesnő rajong Ázsiáért, és ezen belül Thaiföld az egyik kedvenc üdülőhelye. Tavaly még az újévet is ott ünnepelte. Phuket szigetén strandolással, búvárkodással lendült túl az esztendő fáradalmain. A magyar turisták közül is sokan utaznak ide, hiszen rengeteg felfedeznivalót kínál az ország Bangkoktól kezdve a Nakula strandig vagy Samui szigetéig.

Maldív-szigetek – Szeljük a habokat Michael Phelps-szel!

Hol máshol érezhetné magát jól egy olimpiai bajnok úszó, mint a vízben. A londoni ötkarikás játékok után a pihenésre vágyó amerikai olimpikon az Indiai-óceán népszerű nyaralóhelyén töltötte vakációját, ahol a szigetvilág természeti csodái és színpompás állatvilága nap mint nap ámulatba ejtette. A zavartalan, szinte állandó 30 fokos meleg és a víz kellemes, 27 fokos hőmérséklete mindenkinek ideális célállomássá teszi a Maldív-szigeteket, aki a télből a nyárba szeretne kiruccanni.

Mexico, Cancun – Kate Hudson, aki legszívesebben haza sem menne innen

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? sztárja szerint a legjobb hely a családi kikapcsolódásra a festői Cancun. Az időjárás, a hely hangulata, az emberek kedvessége és a jó ételek komoly vonzerőt jelentenek számára. Sőt, sztárbarátait is elcsábította egy-két hét pihenőre Mexikóba. Cameron Diaz és Justin Timberlake is megfordult ezen a vidéken.

Bali – Mila Kunis és Ashton Kutcher is ide jött előnászútra

Hollywood turbékoló szerelmespárja számára az indonéziai szigetvilág gyöngyszeme nem csupán az időjárás vagy az árnyas pálmafák miatt volt ideális hely a közös vakációhoz. Bali sokszínű kultúrájával is elvarázsolta őket. A helyi zenében és táncban, a szebbnél szebb szobrokban, kézműves tárgyakban gyönyörködhet itt az utazó, ha a strandolás, napozás, búvárkodás mellett más programokra is kíváncsi.

Dubaj - Roger Federer a Burdzs Kalifa tetéjén

A világ jelenlegi legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burdzs Kalifa pompája, kényelme a világhírű teniszezőt is elkápráztatta. „Olyan hely, ahol bárki keleti hercegnek érezheti magát, és mintha megelevenednének előtte az Ezeregyéjszaka meséi” – jegyezte meg a döbbenetes méretű épületről Federer. Ugyanakkor Dubaj ezen kívül is rengeteg látnivalót kínál, amelyek a magyar turistáknak szintén kihagyhatatlan élményt jelenthetnek. A luxus szinte minden sarkon felbukkan. Mesterséges szigetek, gigantikus méretű bevásárló- és szórakoztatóközpontok, ahol fedett sípálya is található az üzletek mellett, számtalan múzeum, a keleti ízek különlegességeit kínáló éttermek és sok más program várja a Perzsa-öböl partjára érkező utazókat.

turizmusonline.hu

Megjelent: 2015.10.30.