Családi vakáció? Már most kezdjük el szervezni

Bár már egyre többen próbálják időben elkezdeni a családi vakáció megszervezését, a magyarok zöme még mindig utoljára hagyja az igényeiknek, elképzeléseiknek megfelelő szállás lefoglalását. A többtagú, gyerekekkel utazó csoportoknak viszont érdemes lenne ezzel kezdeni, mert a családi szobák kelnek el a leggyorsabban a nyári szezon kezdetén.

Évről – évre növekszik azoknak a száma, akik külföldi nyári vakáción pihenik ki a munkahelyi fáradalmaikat. Az utazók többsége egy hétre megy és elsősorban a tengerpartokat veszik célba. Különösen a családdal utazóknak érdemes jó előre megtervezni a nyaralást. Az olasz, görög, török, egyiptomi tengerpartok nem csupán a magyarok körében népszerűek. Sokan keresik fel ezeket más országokból is, ami együtt jár azzal, hogy a 2+2, 2+3 fős családi szobák fogynak el a leggyorsabban a külföldi szállodákban. Az Invia szakemberei szerint ezekben a napokban, mielőtt gőzerővel beindul a szezon, az érdeklődőknek érdemes körbenézniük a családbarát hotelek kínálatai közt és még időben kiválasztaniuk az elképzeléseiknek leginkább megfelelő szállodát. Már csak azért sem árt sietni, mert az iskolaszünet utáni hétre már most is nagyon kevés szabad hely van – derül ki az Invia legfrissebb felméréséből.

Mire ügyeljünk?

A pénztárcánk vastagsága mellett a családi vakáció megszervezésekor számos más szempontot is figyelembe kell venni. A legfőbb, hogy olyan szállást találjunk, ahol a gyerekek elhelyezése, foglalkoztatása is tökéletesen megoldott. Első körben alaposan fel kell mérni, hogy a szobák milyen elrendezésűek. Ennek alapján előre tervezhető a kicsik és nagyok elhelyezése, hogy a felügyeletük mindig megoldott legyen. Ha pici gyermek is van a családban, akkor olyan hotelt érdemes választani, ahol kiságyat is betesznek a szobába.

A gyerekek miatt a szállodákban igénybe vehető programok döntő fontosságúak, hogy a szülőknek is kikapcsolódást jelentsen a nyaralás. Ma már számtalan lehetőség közül lehet válogatni a külföldi szálláshelyeken. Üzemelnek játszóházak, játszószobák ingyenes gyermekfelügyelettel, illetve a legtöbb helyen foglalkoztatnak többnyelvű animátorokat is, akinek köszönhetően a felnőttek is tölthetnek egy kis időt kettesben.

Miután a tengerparti pancsolás még nem minden gyermeknek ajánlott, ezért jó, ha van a kiválasztott szállodában gyerekmedence is, ahol mindenféle veszély nélkül játszhatnak, fürödhetnek a legkisebbek. A szállodai ajánlatok szűrése közben erre szintén érdemes odafigyelni. Akárcsak a menükínálatra. Az étkezés sarkalatos pont a gyerekes szülők számára a hotel lefoglalásakor. A válogatós lurkók miatt érdemes az all inclusive ellátást választani, hogy garantáltan legyen olyan fogás, amit ők is szívesen fogyasztanak.

A bili is fontos szempont

Mindezek mellett külön pozitívum, ha a helyszínen bili, fürdető kád, illetve egyéb más, az anyukák és apukák életét megkönnyítő kiegészítők is elérhetőek a szálláson. Ezeknek köszönhetően kevesebb csomaggal kell utazniuk és ugyanúgy elláthatják a csemetéiket, mint normál körülmények között odahaza.

A biztonságos vakáció érdekében az utazás előtt ugyanakkor fontos az is, hogy komplex utasbiztosítást kössön a család. Ennek tartalmaznia kell az útlemondási, a betegség, a baleset és a poggyászbiztosítást is. Annak érdekében, hogy a váratlan események semmiképpen se borítsák fel a családi költségvetést, és döntsék romba a vakációt, érdemes a szükséges biztosításokkal rendelkezni. Ugyanakkor, ha ki szeretnénk próbálni valamilyen sportot (búvárkodást, ejtőernyőzést, vízisízést stb.) a nyaralás alatt, akkor nem árt emiatt kiegészítő sportbiztosítást is igényelni.

piacesprofit.hu

Megjelent: 2015.05.29.