Invia - Ahol megtalálhatod az utad

Az Invia Európa vezető online utazási ügynöksége. Közel száz utazási iroda kínálatának legjobb ajánlatait gyűjtik, rendszerezik és teszik elérhetővé egy egyéni preferenciák alapján szűrhető rendszerben. Kiegészítő szolgáltatásaikkal, mint a tanácsadás, biztosítás, parkolás, reptéri transzfer, stb., és szakértőik segítségével valódi élménnyé alakítják az utazást az ügyfeleik számára. Éppen ezért az Invia a csapatára alapozza a sikerét.

Az Invia.hu munkatársai egy a hazai piacon több, mint 10 éves múlttal rendelkező cégnél, biztos, nemzetközi befektetői alappal a háttérben, saját, belső fejlesztésű rendszereken dolgozhatnak. A folyamatosan fejlődő Inviában nincsenek kőbe vésett szabályok, organikusan és rugalmasan működnek.

A budapesti csapat jelenleg 40 főből áll. Legnagyobb létszámban az elhivatott utazási szakértők vannak. Ahhoz, hogy az Invia utazási szakértőjévé válhassunk, nyitottságra és a tanulás iránti vágyra , valamint a leendő utasaink igényeinek szem előtt tartására biztosan szükségünk lesz, viszont ami ezen felül kellhet a napi munkavégzéshez, azt már az Invia biztosítja számunkra. Az utazási szakértők önállóan végzik a feladataikat, de mindannyian egy kisebb csapat tagjaként, egymást segítve és támogatva dolgoznak, ezért némi talpraesettség és kreativitás is jól jöhet majd.

A sikeres kiválasztást követően, a munkába lépés előtt vár még egy próba a jelentkezőkre: válaszolniuk kell négy kérdésre, melyekből csapatuk tagjai többek között azt szeretnék megtudni, hogy mit vár el a leendő kolléga a csapattól, és hogy a csapat mit várhat az új kollégától. Így már az első közös nap során sem teljesen ismeretlenként köszöntik egymást az új belépők és a régi, rutinos versenyzők, és a közös téma is adott. Eddigi tapasztalataik alapján a legtöbben egy támogató csapatot keresnek, és ők büszkén mondhatják, hogy jó helyen járnak. Annak pedig külön örülnek, ha az illető barátságos, segítőkész és jól ismeri az aktuális mémeket.

A csapat felkészültségét oktatással, tréningekkel és maximális támogatással biztosítják. Az új kollégák első hete is betanulással telik, és utána sem engedik el a kezüket: a második héten a tapasztaltabb kollégákat figyelhetik – és faggathatják bátran - munka közben. A magabiztosság kulcsfontosságú a munkájukban, ezért különösen figyelnek arra, hogy mindenki a maga tempójában érhesse el a számára optimális szintet. A team leaderekkel mindent meg lehet beszélni, erre kéthetente külön alkalmat is teremtenek, az ott kapott visszajelzések pedig megalapozzák a további fejlődést és sikereket.

A csapat minden tagja ugyanazért a közös célért dolgozik, ennek eléréséhez az Invia igyekszik mindent biztosítani, többek között a soft skillek fejlesztését is. Utoljára, a főszezonban jellemző, kihívásosabb időszakban egy stresszmenedzsment tréninget szavazott meg magának a csapat, megrendelésük pedig természetesen teljesítésre került, és azóta is hatékonyan segíti a munkavállalókat a stresszel való megküzdésben. Szinte nincs olyan munkakör vagy feladat, ami ne járna időnként valamennyi stresszel, abban viszont már nagy különbségek vannak, hogy mennyi segítséget kapunk ennek kezeléséhez.

A csapat igényli a közösségi eseményeket is, amire szintén nyílik időnként lehetőség, új csapattag érkezésekor például biztosan. Emellett évente járnak együtt study tour-okra előszezonban, és a karácsonyt is együtt ünneplik Brnoban. Nem olyan régen indult el az Inviaktivista program, amin keresztül bárki, bármilyen programot kezdeményezhet: lehet keresni futóversenyre vagy akár textilfestésre társakat, és így lehet kitalálni a következő közös, batyus reggeli tematikáját is.

A közösség erején kívül a munkavállalók egészségébe is fektetnek. Úgy gondolják, munkáltatóként felelősséggel tartoznak munkavállalóikért, ezért több lehetőséget is kínálnak az egészség megőrzésére: például együttműködéseket alakítottak ki a környékbeli egészségesebb menüvel rendelkező éttermekkel, kávézókkal, amivel arra is ösztönzik a kollégákat, hogy ne a monitor előtt ülve ebédeljenek, hanem mozduljanak ki, egyenek valami táplálót,akár közösen is, hogy valóban felfrissülhessenek a délutánra. Az azt igénylő munkatársak kérhetnek AYCM sport pass-t is, az igazán sportos kedvűeket pedig Iniva brandelt pólóval is támogatják a sportversenyeken. Az irodaház által biztosított masszázzsal, a gyümölcs- és smoothie-napokkal is az egészségre és a pihenés fontosságára hívják fel a figyelmet, de a kiegyensúlyozottság jegyében néha kerül süti és fagyi is az asztalokra.

Náluk nem érték a túlóra, tudják, hogy alapvetően mindenki dolgozni jár be egy munkahelyre, és mivel a rendelkezésére álló időt valóban a munkával tölti, így túlóra helyett inkább a feltöltődésre szánják a szabadidőt.

Az Invia egy sokszínű és befogadó munkahely. Számukra nem kérdés egy csapattag világról alkotott nézete, szexuális hovatartozása vagy akár a megváltozott munkaképessége. Nekik az a fontos, hogy olyan légkörben dolgozhassanak, ahol mindenki önazonosnak érezheti magát.

Ha csak úgy véletlen betévedünk belvárosi irodájukba, jó hangulatú légkörben találjuk majd magunkat. A kollégák barátságosak, a menedzsment ajtaja nyitva áll bárki előtt, és az utazási szakértőket elhallgatva, valószínű utazni is megjön majd a kedvünk.

Forrás: dreamjo.bs

dreamjo.bs

Megjelent: 2019.11.04.