Svájc Svájc

 • Utazási iratok

  Magyar állampolgár útlevéllel, vagy új típusú személyazonossági igazolvánnyal 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet (100,- CHF/fő/nap), vissza-, illetve továbbutazásra szóló érvényes vonat- vagy repülőjegy felmutatásával utazhat be. Az útlevélnek a tervezett utazás és tartózkodás időtartamára érvényesnek kell lennie. A repülővel érkező turistát, ha nem rendelkezik érvényes visszautazásra szóló repülőjeggyel, visszafordíthatják. Nem turisztikai célú (keresőtevékenység vagy tanulmányok folytatása) vagy a 90 napot meghaladó svájci tartózkodás esetén az engedélyért és a további részletek tisztázása céljából közvetlenül Svájc budapesti Nagykövetséghez kell fordulni:.

  Cím:1143 Budapest, Stefánia út 107.
  Tel.: (06-1)-343-9491
  Fax: (06-1)-43-9492

  Ezen esetekben az útlevél érvényességének legalább három hónappal meg kell haladnia a vízum érvényességét, illetve a tervezett visszautazás időpontját.

 • Vám- és devizaelőírások

  Svájcban és Liechtensteinben az egy kézzel nyitható kések is fegyvernek minősülnek, a rendőrség komoly bírságot szab ki ezek engedély nélküli birtoklásáért, az országba való behozataláért.