Szingapúr Szingapúr

Hivatalos megnevezés: Szingapúri Köztársaság
Főváros: Singapur
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: budhizmus, taoizmus, iszlám, kereszténység, hinduizmus, konfucionizmus, hinduizmus a szikk
Hivatalos nyelv: angol, kínai, maláj és tamil
Időeltérés: +8 óra a közép európai időhöz viszonyítva

Térségek és városok

Szingapúr - már 263 921 Ft-tól

SzingapúrrólSzingapúr történelme az állatokkal áll kapcsolatban. A maláj legendával kezdődik, mely szerint a szumátrai herceg egyszer a dzsungelben Temasek szigetén (Szingapúr akkori neve) meglátott egy oroszlánt. A herceg ezt pozitív jelként fogta fel és Temasek szigetén megalakította a Singapura (Oroszlán Városa) nevű települést. Oroszlánok a szigeten sohasem éltek és amit látott valószinűleg tigris volt. A név azonban megmaradt és ma, mikor Szingapúr ekonómiailag vadul tör előre a megnevezés kiváltképp helyénvalóvá vált.

Dél-Kelet-Ázsia legmodernebb nagyvárosában 5 millió ember él és a világ egyik legmodernebb repülőterét találjuk itt. A Maláj-félszigettel híd köti össze. 130 km-rel az egyenlítő felett kedvező trópusi égövben fekszik a Maláj-félsziget legkeletibb csücskénél, ahol a Maláj-öböl és Dél-Kínai-tenger találkozik. Szingapúr városállam köztársasági státusszal. Megtalálhatók a gyarmatosítás jelei: a brit építészet jellegzetességei, kínai negyedek, egy körzet melyet "Kis India" néven emlegetnek, "Arab Street", muszlim kerület teli mecsetekkel. Mindezek mellett felhőkarcolók, tiszta parkok, dzsungel és az "Orchard Road" egyike a legismertebb boltokkal teli utcáknak az egész világon találhatók itt. Szingapúrban szokás, hogy a modern szállók, adminisztratív épületek, bevásárlóközpontok egyedülálló gyakran föld alatti egységet alkotnak.

Érdekes a helyi lakosság keveredése is, mely teljes harmóniában él és respektálja egymás nyelveit, kulturáját és szokásait. A kínaiak alkotják a lakosság 77 %-át, a malájok a 14%-át, az indiaiak a 8 %-át és a maradék a világ minden pontjáról származó keverék. A város megoldotta a tisztaság, korupció és a drogok problémáját. A szigorú büntetések következtében a világ egyik legbiztonságosabb országává vált.

Tökéletes úthálózata, modern metrója, autópályái, kiválóan szervezett közlekedése, a rendben tartott zöld területek és a világ első légkondícionált utcája az amúgy is egyedülálló helyet világattrakcióvá változtatja. Szinagpúr ismert, mint a vásárolni kedvelők paradicsoma. Emellett egész évben állandó hőmérsékletű tengerpartjaival várja a turistákat. Ideális megálló Európa Ázsia és Ausztrália közt.

Az atraktív várost nemcsak az üzletemberek, de turisták ezrei is felkeresik. Az ínyenceknek a gasztronómiai finomságok végtelen paradicsomát jelenti.


Szingapúr - már 263 921 Ft-tól

Szállásértékelések - Szingapúr

Összes szállásértékelés Szingapúr