Szingapúr Szingapúr

 • Utazási iratok

  Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ha az utazó 6 hónapon belül érkezik sárgaláz járvány által veszélyeztetett országból, akkor érvényes, sárgaláz elleni oltási igazolvánnyal kell rendelkeznie.

 • Vízum

  Magyar állampolgár 2004. november 1-től 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet, vissza- illetve továbbutazásra érvényes repülőkegy bemutatásával utazhat be Szingapúrba.

  Tekintettel arra, hogy az engedély nélküli túltartózkodást Szingapúrban súlyosan büntetik, fontos tudni, hogy a Szingapúrral hatályban lévő 90 napos vízummentességi megállapodásunk nem jelent automatikus 90 napos tartózkodási jogosultságot, s 30 naponként a tartózkodási engedélyt feltétlenül meg kell hosszabbítani, amit díjmentesen a Szingapúri Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságnál (Immigration and Checkpoints Authority – ICA) formanyomtatványon lehet kérelmezni.

 • Vám- és devizaelőírások

  Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében a beutazó magyar állampolgároknak célszerű figyelembe venni az alábbiakat:


  * a kábítószerek behozatala szigorúan tilos (a drogokkal való kereskedelem Szingapúrban halálbüntetést von maga után!),
  * az alkohol és cigaretta behozatalát a szingapúri vámhatóságok jelentősen korlátozzák (alkohol esetében 1 üveg, cigaretta esetében 1 doboz a megengedett kvóta, az azon felüli mennyiségért jelentős vámot kell fizetni),
  * rágógumi behozatala tilos (a rágógumi forgalmazása Szingapúrban tiltott),
  * pornográf sajtótermékek, videokazetták, CD-k behozatala szintén tiltott,
  * nem eredeti, tisztázatlan jogeredetű filmek, CD-k, videokazetták, műszaki termékek az országba nem importálhatók,
  * lőfegyverek behozatala tilos,
  * szúró- és vágóeszközök (kések) kézi poggyászban való behozatala nem megengedett,
  * lőfegyverek, szúró- és vágóeszközök utánzatainak (akár öngyújtó, vagy kulcstartó formájában is) behozatala ugyancsak tiltott.

  A felsorolt vámrendelkezések esetleges megsértése nem csak jelentős bírságot, hanem őrizetbe vételt is maga után vonhat.