Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hosszú hétvégék 2020-ban

Shutterstock

Év eleje lévén úgy érzem, itt az ideje számba venni 2020 legfontosabb ünnepeit, munkaszüneti napjait. Különösen azért, mert így legalább időben meg lehet tervezni, nyaralásunk, vagy egy-egy rövidebb városlátogatásunk részleteit. E tervezési folyamatban igyekszem segítséget nyújtani, az egyes hosszú hétvégékhez kapcsolódó legtökéletesebb desztináció bemutatásával.

Itália, Róma városnézés

Itália, Róma városnézés Shutterstock

A következő ünnepünk március 15. sajnos pont vasárnapra esik, így nem hosszabbítja meg a hétvégénket, de ez nem jelenti azt, hogy egy 2 napos repülős utazás ne férne bele! Tehát, bánkódás helyett, inkább gondoljunk bele, hogy Madrid, Milánó, Róma, London, Oslo, vagy esetleg Amszterdam csak egy ugrásra van tőlünk, és tárt karokkal vár.

2 napos repülős utazás? - Igen, igen, igen!

Ez is érdekelhet:

2 napos repülős utazás? - Igen, igen, igen!

Szerencsére április 10-től már Nagypénteket és a Húsvétot ünnepeljük, melynek köszönhetően több szabadnapot kapunk. És ilyenkor mit lehet csinálni? Naná, hogy a Kanári-szigeteken kirándulni, vagy csak lábat lógatni! Spanyolország legdélebben fekvő autonóm tartománya (Marokkó partjaitól kb.150 kilométerre) egész évben nyárias időjárással és lenyűgöző programlehetőségekkel fogad.

Kanári - szigetek

Ez is érdekelhet:

Kanári - szigetek

Fuerteventura szigetén meseszép tengerpartok, Gran Canarián páratlan természet, míg Tenerifén számos izgalom, köztük Európa legnagyobb aquaparkja, a Siam Park várja, hogy felfedezzük.

Toszkána, Olaszország

Toszkána, Olaszország Shutterstock

A húsvéti időszakot követően szinte egyből jön május 1. péntek és a Munka ünnepe. Májusban Itáliánál jobb helyet keresve sem találni. Ilyenkor előszezonban még a turistaáradat előtt barangolhatjuk be semmihez sem fogható tájait. Induljunk akár Toszkána, vagy Szicília felé, egy biztos: a laza olasz mentalitás, a messze földön híres gasztronómia és az a bizonyos bizsergető érzés, amit csak Olaszország adhat garantáltan elkísér.

Válogass a legjobb szervezett városlátogatások közül!

A májusi pihenést követően csak egy hónapot kell várjunk június 1-ig, vagyis Pünkösdhétfőig. Ha június, akkor Portugália! Habár Portugáliáról nem írok olyan gyakran, mint mondjuk Itáliáról vagy Spanyolországról, azért kétségtelenül kifogástalan nyári úti cél. Az egyedi hangulatú Lisszabon felkeresése egy hétvégi programnak ideális: a különleges villamosok, főleg a 28-as villamos, az ámulatba ejtő panorámával bíró kilátóhelyek, mint például a Szent György vár, a kanyargós macskaköves utcák, vagy a művészi atmoszféra csak néhány érv mellette. Persze Portugália szigetei is remek választásul bizonyulhatnak, különösen nyár lévén. Madeira és az Azori-szigetek szépsége, egyedisége garantáltan rabul ejti minden ide érkező szívét.

11 kötelezően felkeresendő, de még nem nagyon ismert portugál helyszín

Ez is érdekelhet:

11 kötelezően felkeresendő, de még nem nagyon ismert portugál helyszín

Pünkösdhétfőt követően augusztus 20, az Államalapítás ünnepével kapunk ismét egy hosszú hétvégét. A nyár utolsó hónapjára Spanyolországot tudom ajánlani. A világhírű spanyol életérzés, a finom ételek, a minden igényt kielégítő, csodálatos tengerpartok ellenállhatatlan vonzerejének nehéz nemet mondani. De miért is akarnánk ellent állni neki, mikor Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol vagy Ibiza a felejthetetlen nyaralás élményével kecsegtetnek!

Spanyolországi nyaralások, a legnagyobb választékban, változatos kedvezményekkel!

Málta, Gozo sziget, Ta Cenc szikla

Málta, Gozo sziget, Ta Cenc szikla Shutterstock

A nyár édes illata már rég tovaszáll a következő ünnepnap, október 23 elérkeztéig, de Máltára látogatva még visszakaphatunk belelő egy kicsiny darabkát. Az őszi szünetet kihasználva érdemes egy teljes hetet eltölteni ezen az egyedi szigeten. A gazdag történelemmel rendelkező ország erdőkkel nem, viszont számos egyéb látnivalóval büszkélkedhet. A főváros, Valetta UNESCO Világörökség védelme alatt álló óvárosa, a több, mint 5000 éves múltra visszatekintő megalitikus templomok, vagy a középkori főváros Mdina kalandozásra inspirálnak. Persze az olyan szépséges tengerpartokról sem szabad megfeledkezni, mint a Rambla-öböl.

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Ez is érdekelhet:

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Az októberi ünnepet november 1. követi, mely a március 15-höz hasonlóan ugyancsak hétvégére esik. Ahogy tavasszal, úgy ősszel is érdemes lehet egy európai városlátogatásra adni fejünket, de talán a legideálisabb, ha valamelyik hazai wellnessközpontban pihenjük ki a hétköznapok fáradalmait.

Nézd meg belföldi ajánlatainkat!

Bali, Lempuyang Luhur templom

Bali, Lempuyang Luhur templom Shutterstock

December 24 elérkeztével az év utolsó ünnepe talál ránk, mely talán az egyik legszebb is. Karácsony ünneplése természetesen itthon is igazán különleges, azonban ez az időszak tökéletes alkalmat teremt egy felejthetetlen egzotikus nyaralás eltöltéséhez. A télből nyárba való utazás, egy egzotikus ország tengerpartján való láblógatás akár karácsonyi ajándékként is lehet. A Dominikai Köztársaság hófehér homokja, az Egyesült Arab Emírségek luxus hangulata, vagy Bali buddhista életszemlélettel átszőtt különleges templomai és tájai megigézik az embert. Így hát nem is kérdés, miért oly remek döntés a karácsonyt valamelyik messzi országban hasat süttetve eltölteni.

Egzotikus nyaralásra fel!

Ez is érdekelhet:

Egzotikus nyaralásra fel!

2020.02.04. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.