Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nyaralás tömegek nélkül, avagy egy darabka paradicsom introvertáltak számára

Úticélok introvertáltak számára

Úticélok introvertáltak számára Shutterstock

Ha Téged sem vonzanak a túlzsúfolt üdülőhelyek, ahol színes napernyők sorakoznak, a sétányokon pedig folyton zajong valaki vagy valami, akkor van néhány titkos tippünk a számodra. Még a főszezonban is találhatsz olyan varázslatos helyeket, aminek az introvertált lelked örülni fog, társasága pedig csupán a tengerparti homokszemek lesznek.

Omán

Laguna Wadi Tiwi, Omán

Laguna Wadi Tiwi, Omán Shutterstock

A tapasztalt utazók azt javasolják, hogy minél hamarabb érdemes Ománba menni, még mielőtt sokan felfedeznék maguknak. Ez az ország elégedettséggel tölt majd el a biztonsági helyzetével, a keleti hangulatával, kiváló konyhájával, alacsony árszintjével, gyönyörű strandjaival és a Perzsa-öbölt szegélyező, mindenhol jelenlévő datolyapálmákkal. Az itteni természet elbűvöl hatalmas völgyeivel, meredek kanyonjaival és magas homokdűnéivel. Az egyedi hangulatú tradicionális piacok egzotikus fűszerektől illatoznak. A középkori Muscat városa a gazdagon díszített palotáival, mecsetjeivel a szűk és kusza utcákon található számos üzlettel, étteremmel és kávézóval örvendezteti meg a történelem szerelmeseit.

Válassz legkedvezőbb ajánlataink közül

Málta: Gozo-szigete

Málta: Gozo-szigete

Málta: Gozo-szigete Shutterstock

Gozo-szigetét a Földközi-tenger világoskék vize mossa, a mítikus Odüsszeia kényszermenedékeként is ismerheted. A napsütéses időjárás, a zöld növényzet, a homokos és sziklás strandok, az előkelő városok, a képeslapra illő falvak és a kellemesen álmos hangulat számos gyalogos- és kerékpárúttal együtt garantálja az aktív pihenést.

További 10 ok, amiért érdemes Máltára utazni

Bosznia-Hercegovina

Sutjeska Nemzeti Park, Bosznia-Hercegovina

Sutjeska Nemzeti Park, Bosznia-Hercegovina Shutterstock

Ez a balkániként nyilvántartott, de szolgáltatásaiban teljesen nyugati ország, a szomszédos, turisztikailag vonzó Horvátországgal, még a népszerűság legsűrűbb évei előtt van. Az érintetlen természettel, a vad folyókkal, a morajló vízesésekkel, a nap és a hold piramisaival, a kristálytiszta tengerrel és a falvak, városok tiszta szépségével mindenkit elvarázsol. A főváros, Szarajevó forró utcái pedig Európa élő történelemkönyveként is funkcionálnak.

Olaszország: Lipari-szigetek

A vulkanikus Lipari-szigetek

A vulkanikus Lipari-szigetek Shutterstock

Olaszországot sokan a tömegturizmus szinonimájának is tekintik - az ország északi részére kifejezetten nem jellemző a magány. A Szicília és Kalábria között elhelyezkedő Lipari-szigetek köztudottan bővelkednek a nyugodt, békés hangulatban. A hét sziget erőteljes, vulkanikus tájával és kellemes mediterrán éghajlatával csupán a töredékét vonzza a tapasztalt utazóknak, halászoknak, búvárkodást, sznorkelezést kedvelőknek, valamint a klasszikus olasz konyha szerelmeseinek. A kisebb, vulkáni homokkal borított strandok és az újonnan épített geotermikus gyógyfürdők pihenésre csábítanak. A szigetek az egyediségüknek köszönhetően az UNESCO világörökség részét képezik.

Utazz Olaszországba: egész évben remek ajánlatok várnak

Rodrigues

Bouteille part, Rodrigues szigete

Bouteille part, Rodrigues szigete Shutterstock

Az Indiai-óceán meleg vizében elrejtett, érintetlen természetbe első látásra beleszerettek, amely hatalmas szárazföldi teknősöknek, repülőkutyáknak, és több ezres állományú színes madaraknak ad otthont. A helyiek nyugodt élettempója kellemesen ragadós, és néhány nap alatt a turisták is a magukénak érzik. A sziget üzleteinek többsége délután néhány órára bezár és az sem ritka, hogy az eladókat ezalatt láthatod gyermekeikkel játszani a tengerparton. A legnagyobb luxus, amit a sziget nyújthat, azok az elhagyatott, emberektől mentes strandok, a kókuszdió illata és a csillagokkal teli égbolt.

Fedezd fel a világ 10 leggyönyörűbb tengerpartját

Görögország: Jón-szigetek

Kaladi tengerpart, a Kythira görög szigeten

Kaladi tengerpart, a Kythira görög szigeten Shutterstock

A mitológiából ismert, bájos Aphrodité szülőhelye a mai napig megőrizte egyediségét. A szigetlakók tárt karokkal várják a turistákat és a tipikus görög vendégszeretetet minden sarkon érezni lehet. A partot gyönyörű kavicsos és homokos tengerpartok szegélyezik. Itt nem találsz forgalmas sétányokat, vibráló üdülőhelyeket, sem tengerparti attrakciókat. Éppen ezért kiélvezheted a hamisítatlan görög konyhát, a kolostorok felszentelt légkörét és a mindenhol jelenlévő macskák kedvességét.

Nézd meg kedvezményes görögországi ajánlatainkat

Horvátország: Vis-sziget

Horvátország: Vis-sziget

Horvátország: Vis-sziget Shutterstock

Még egy olyan turisztikailag közkedvelt országnak is, mint Horvátország, vannak magányos strandjai, elhagyatott szőlőültetvényei, álmos városkái és a globalizáció hatásaittól mentes, tradicionális konyhája. Az egyik ilyen hely a közkedvelt Hvartól délnyugatra található Vis szigete. Az idelátogatók hódolhatnak a vízi szórakozásnak a festői öblökben rejtőzködő homokos vagy kavicsos tengerparton. A helyi napos lejtőkön termesztett szőlőültetvényekből előállított fehérbor, ízében és minőségében is kiemelkedő.

Fedezd fel a leghangulatosabb horvát falvakat

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.