Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fedezd fel a földi paradicsomot: a világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja Shutterstock

A szépség nehezen rangsorolható, ennek ellenére megpróbáljuk bemutatni a világ 10 legszebb tengerpartját. Némelyik végtelenül hosszú, míg mások az öböl sziklái között vannak elrejtve Európában. Mindegyik a legjobb tengerparti úticélok közé tartozik. Melyik lehet az igazán Neked való?

1. Anse Source d'Argent, Seychelle-szigetek

Anse Source d'Argent, Seychelle-szigetek

Anse Source d'Argent, Seychelle-szigetek Shutterstock

Bolygónk egyik legfotogénebb tengerpartja az Anse Source d'Argent, amely ragyogóan fehér homokos partjával átnyúlik az Indiai óceánon La Digue szigetére. A ragyogó tengerpart az óriási gránit sziklákkal lenyűgöző látványt nyújt. A tengerparti zátony védelmet nyújt a hullámok elől, így kiélvezheted a fürdőzést és nyugalmat. Figyelj azonban oda, hogy ne zavard a veszélyeztetett madarakat és teknősöket.

Olvasd el hasznos tanácsainkat a tökéletes egzotikus utazáshoz

2. Polihale Beach, Hawaii, USA

Polihale Beach, Hawaii, USA

Polihale Beach, Hawaii, USA Shutterstock

Nem csoda, hogy Polihale a Hawaii-szigetek egyik legszebb strandjai közé tartozik. A látszólag elhagyatott, 11 km hosszú finomhomokos partszakasz a festői Kauai sziget nyugati részén fekszik, néhány kilométerre a legközelebbi várostól. Ennek köszönhetően ez a part megőrizte titokzatos atmoszféráját.

Ismerkedj meg a TOP 5 egzotikus úticéllal

3. Camps öböl, Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

Camps öböl, Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

Camps öböl, Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság Shutterstock

Fokváros méltán foglal helyet a Világ legszebb városainak ranglistáján, nem utolsó sorban a közelében lévő gyönyörű strandjainak köszönhetően. A legnépszerűbbek közé tartozik a csillogó homokos, hideg vízű Camps-öböl. A lélegzetelállító naplemente a háttérben húzódó káprázatos hegységekkel mindenkiből elővarázsolja a romantikus énjét.

Ismerd meg a Világ többi, felfedezésre váró partszakaszát is

4. Maya-öböl, Koh Phi Phi, Thaiföld

Maya-öböl, Koh Phi Phi, Thaiföld

Maya-öböl, Koh Phi Phi, Thaiföld Shutterstock

A Maya-öböl egy védett terület a fehér homok gyűrűjében, amelyet mangrove fák és sűrű növényzettel borított mészkőfalak ölelnek körül. Ennek ismeretében nem nehéz megérteni, hogy miért épp ezt a helyszínt választotta Danny Boyle filmrendező a Part című film forgatásához, Leonardo DiCaprioval a főszerepben. A tiszta tengerfelszín alatt rejlenek a legszebb színes korallok és a gyönyörű egzotikus halak.

Thaiföld sokkal több, mint Phuket

5. Long Beach, Vancouver, Kanada

Long Beach, Vancouver, Kanada

Long Beach, Vancouver, Kanada Shutterstock

Nem csak a trópusi tengerpartok káprázatos szépségétől eshet le az ember álla. Ennek ékes bizonyítéka a leghosszabb (16 km) homokos part, a kanadai Vancouver-szigetén található Long Beach, amely a Pacific Rim nemzeti park területén fekszik. Elbűvölő kilátást és egyedülálló tengeri érintetlenséget nyújt – minden év tavaszán a part körül 20.000 szürke bálna vándorol.

fedezd fel Európa legszebb nemzeti parkjait!

6. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília Shutterstock

A Brazil tengerpartok gyöngyszeme, az aranyhomokos Baia Do Sancho, a pezsgő azurkék vízével és a sziklaszirteken zöldellő dús növényzetével az Atlanti-óceánon, Fernando de Noronha szigetén bújik meg. A szigetre hajóval vagy gyalogosan a sziklafal több tucatnyi lépcsőjén keresztül vezetett földúton juthattok el. A tengerpart tökéletesen alkalmas a búvárkodásra (sznorkelezés) és pihentető sétákra.

A Copacabana híres strandja is megér egy látogatást

7. Whitehaven Beach, Queensland, Ausztrália

Whitehaven Beach, Queensland, Ausztrália

Whitehaven Beach, Queensland, Ausztrália Shutterstock

A leghíresebb ausztrál tengerpart 7 km hosszú és a Nagy-korallzátony szívében fekszik, ami a Világ legnagyobb korallzátonya és az UNESCO természeti örökség része. Az itt található homok ragyogó fehérséggel kápráztat el. A partot helikopterrel, hidroplánnal vagy pedig kirándulóhajóval lehet megközelíteni.

Irány Ausztrália – fedezd fel ezt a hatalmas szigetet!

8. Grace-öböl, Turks és Caicos a karibi szigetek

Grace-öböl, Turks és Caicos szigetek

Grace-öböl, Turks és Caicos szigetek Shutterstock

A Grace Bay-öbölben minden megtalálható, amire az ember vágyik egy tengerparton – puha homok, a korallzátonyokat befedő tiszta víz, csodálatos helyek búvárkodáshoz és snorkelezéshez, no és a 19 km hosszú part. Az utóbbi években a part mentén új üdülőhelyek nőttek, így kényelmes szálláshelyből és modern hotelekből biztosan nem lesz hiány.

Nézd meg a Karib-térség legszebb strandjait

9. Navagio Beach, Zakynthos, Görögország

Navagio Beach, Zakynthos, Görögország

Navagio Beach, Zakynthos, Görögország Shutterstock

Az elszigetelt és feltűnően gyönyörű homokos Navagio-öböl a görög Zakynthos szigetén minden évben turisták ezreit csábítja ide a mészkőszikláival, fehér homokjával és a kristálytiszta kék tengerével. Csak hajóval megközelíthető.

Keresd meg álmaid görögországi nyaralását!

10. Tulum, Maya riviéra, Mexikó

Maja erőd romjai, Tulum Beach és a gyík

Maja erőd romjai, Tulum Beach és a gyík Shutterstock

A Tulum Beach egy széles, világos homokos szakasz, amely a Mexikóban található egyik legszebb maja romok közelében található, ami még egyedibbé varázsolja. A középkori óváros romjai egy sziklaszirten fekszenek, ahonnan gyönyörű kilátás nyúlik a tengerpartra, amely nap mint nap látogatók tömegét vonzza.

Tulum, Maya riviéra, Mexikó

Tulum, Maya riviéra, Mexikó Shutterstock

Ismerd meg a mexikói konyha titkait!

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Felfedeznéd személyesen is? Csak válaszd ki a Te utadat: