Megnyitás | Vissza a főmenühöz

TOP 10 európai sziget, amit egyszer látnod kell

Horvátország szív alakú szigete

Horvátország szív alakú szigete

Európa lenyűgöző és rendkívül sokszínű kontinens, melynek minden szegletét érdemes felfedezni. Legismertebb nevezetességeire gondolván, minden bizonnyal olyan helyek jutnak eszünkbe, mint Párizs vagy London, pedig ez, az olykor hányattatott sorsú földrész, sokkal több csodát tartogat magában. Ha igazi szépségre és egzotikumra vágyunk, akkor nem kell mást tennünk, mint felkeresni Európa legszebb szigeteit és élvezni a különlegességüket. Az alábbi top 10-es lista bebizonyítja, hogy nem kell a világ másik végére utazni ahhoz, hogy káprázatos csodákat láthassunk.

1. Szantorini

A Görögországhoz tartozó sziget ámulatba ejtő szépségével garantáltan elvarázsol minden ide látogatót. Az Égei-tenger kék hullámai fenséges látványt nyújtanak a meredek domboldalba épült településről. A legújabb kutatások szerint a mai Szantorini lehet az elveszett Atlantisz. Ez persze nem 100%-os tény, ami viszont biztos, hogy ez a vulkanikus sziget hófehérre festett házaival és kék kupolás templomaival maradandó élményeket tartogat.

Santorini

Santorini

2. Tenerife

A Kanári - szigetek legszínesebb tagjaként Tenerife telis-tele van látnivalókkal. Az „örök tavasz szigete” viszonylag nagy kiterjedésű, így egy perc időnk sem marad unatkozni. Gyönyörködhetünk „a Loro parkban” fellelhető rengeteg állatfajban, vagy élvezhetjük a Siam Park izgalmas és néha félelmetes csúszdáit. Ha ez még nem lenne elég, akkor látogassunk el a Teide szunnyadó vulkánjához, vagy vegyünk részt egy bálnalesen.

3. Capri

Olaszországban, az Amalfi partvidéktől alig egy órás hajóútra található sziget méltán híres a gazdagok körében. A hegyek közé épült település igazi luxusparadicsomnak számít. Az összes fontos világmárkának van itt üzlete, ezért az utcákon bolyongva olyan érzés fog el, mintha a mediterrán Champs-Élyséesn sétálgatnánk. A domboldalakon növő citromfák, a tenger csodás kék színe, a semmihez sem fogható hangulat teszi ezt a helyet igazán különlegessé.

Capri szigete

Capri szigete

4. Szardínia

Olaszország különleges autonómiával rendelkező szigete a strandolás kedvelőinek paradicsoma. Kristálytiszta kék vizű lagúnáival, fehér homokos partjaival és nagyszerű szikláival varázslatos látványt nyújt. Mediterrán klímájának és gazdag kultúrájának köszönhetően egyre népszerűbb úti céllá vált az utóbbi időben.

Szardínia csodás szigete

Szardínia csodás szigete

5. Mallorca

Spanyolország talán legnépszerűbb turista célpontja, Mallorca kiváló helyszín egy tökéletes nyaraláshoz. A fürdőzés kedvelőit gyönyörű homokos part és tiszta tenger várja, ahol élvezhetik a kellemes mediterrán éghajlat előnyeit. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek sem kell aggódniuk, ugyanis lehetőség van sziklát mászni, biciklitúrára indulni, kirándulni, vagy búvárkodni. A helyiek vallásosságának köszönhetően sok szép templommal találkozhatunk a szigeten.

Mallorca szépségei

Mallorca szépségei

6. Madeira

Portugália ezen tartománya vulkáni eredetű sziget, ahol egész évben kellemes, tavaszias az időjárás. A hegyek közt megbújó, UNESCO világörökségi listáján is szereplő babérlombú erdők teszik zöldellővé ezt a helyet. A csodás, tiszta vízű tengerpart látványa mellett Madeira remek kirándulóhely, melyet érdemes maradéktalanul körbejárni.

Madeira színei

Madeira színei

7. Korzika

A francia sziget Bonaparte Napóleon szülőhelye. Korzika sokszínűségét jól tükrözi, hogy találunk itt csodálatos homokos tengerpartot és víz fölé meredő sziklákat is. A sziget belseje felé haladva gyönyörködhetünk a zöldellő völgyekben, ahol tiszta vízű hegyi patakok zúdulnak alá, vagy megpróbálhatunk felkapaszkodni a hegyek csúcsaira. Ha városi életérzésre vágyunk, akkor látogassuk meg a szigeten elterülő városokat, melyek igazi bájos, francia vidéki hangulatot árasztanak.

Korzika csodái

Korzika csodái

8. Hvar

A Dalmát tengerparthoz tartozó sziget strandjai kövesek, de ez cseppet sem von le a fürdőzés élvezeti értékéből. A horvátországi szigeten kedves kis városkákat lehet találni, ahol élvezhetjük a helyi ízeket. Gyönyörködhetünk a kis öblökben vagy motorcsónakot bérelve körbejárhatjuk a szomszédos szigeteket is, amelyek némelyikén homokos partszakaszokra is rálelhetünk. Az Adriai-tenger legnaposabb szigete elsősorban a fiatalok körében népszerű.

Hvar csónakokkal

Hvar csónakokkal

9. Mykonos

A Görögországhoz tartozó sziget pezsgő éjszakai életéről ismert, ezért főként a fiatalok kedvelt célpontja. Szépsége magával ragadó, köszönhetően csodásan tiszta kék vizének és kellemes, homokos partjainak. Remek szörfözési lehetőségeivel, klasszikus kükládi építészeti stílusával igazi turistaparadicsomnak számít.

Mykonos

Mykonos

10. Saaremaa

Az előző szigetek mind kellemesen meleg, déli éghajlatukkal, napfényes tengerpartjaikkal csábítják a turistákat, ezzel szemben Saaremaa egészen más különlegességeket tartogat. Észtország legnagyobb szigeteként, északon a Balti-tengeren fekszik és bővelkedik látnivalókban. Ilyen például a Kuressaare vár, mely az 1200-as évek óta érintetlenül áll. További érdekességei közé tartozik a Kaali meteorit kráter, a Panga szikla, a Sorve világítótorony és Vilsandi Nemzeti Park is. Aki a hidegebb időt és a túra-lehetőségekben gazdag utazást kedveli, annak feltétlenül be kell járnia ezt a csodálatos szigetet.

Saaremaa világítotornya

Saaremaa világítotornya

+1 Izland

Izlandról már több bejegyzésben is szót ejtettem, köszönhetően lenyűgöző, egyedi szépségének, így méltán tartom Európa egyik legszebb szigetének. Igazi bakancslistás hely, különösen a tél, a érdekességek és a Trónok Harca rajongók számára.

Izland természeti csodái

Izland természeti csodái

2019.07.05. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.