Brazília Brazília

  • Utazási és közlekedési lehetőségek

    Az országba távoli fekvése miatt a leglogikusabb és legegyszerűbb módon repülőgéppel juthatunk. Brazíliában több nemzetközi repülőtér található, pl. 20 km-re Rio de Janeirotól, ezen kívül a fővárosban és Sao Paulo közelében. A repülőjegyet az európai légitársaságok biztosítják, de igénybe vehetjük a brazil légitársaságok kombinált ajánlatait is. A legkedvezőbb repülőjegyeket a Tap Portugal és az Aerolineas Argentinas kínálja.Az országon belül a Brasil Air Pass légitársaság szolgáltatásait vehetjük igénybe. Az országon belül legkényelmesebben autóbusszal utazhatunk. Ez a közlekedési mód igen elterjedt, közkedvelt és mindenki számára könnyen hozzáférhető. A közúti hálózat jó állapotban van és egyre több új útszakasz épül. Rio és Sao Paulo között szinte állandó rendszerességgel indulnak autóbuszjáratok. Az autóbuszhálózat délen a legsűrűbb.A buszok színvonalasak, a klasszikus járatok comum és convencional név alatt közlekednek, míg az executivo jelzésűek valamivel drágábbnak számítanak.

    A taxiszolgáltatás mindennaposnak számít. Hosszabb út esetében érdemes a taxisofőrrel előre megegyezni az árban. Egyébként fix árakra számíthatunk. Ha úgy döntünk, hogy autóval járjuk be az országot, legyünk nagyon óvatosak. A brazilok durván vezetnek, figyelmen kívül hagyva a kereszteződéseket, még a piros lámpát sem respektálják.

    Vonattal Brazíliában nem jutunk messzire.Bár a nagyvárosok természetesen kiépített vasúthálózattal rendelkeznek, a szerelvények csak korlátozott számban közlekednek. Mivel a városok között nagy a távolság, ez a fajta közlekedési mód elég kényelmetlen lehet. A hálókocsikkal felszerelt vonatok Rio de Janeiro és Sao Paolo között közlekednek.

    Ezen kívül a tengeren is utazhatunk. A legnagyobb kikötő Rio de Janeiroban található, ezen kívül Manaus, Recife és Salvador városaiban. Az amazóniai deltavidéken elterjedt a folyami hajózás. A turisták a nagy kompokat ,vagy a magánhajókat veszik igénybe. Ilha Bela és Ilha Grande szigeteire hajókirándulást is szerveznek.