Ciprus Ciprus

 • Érdekes helyek

  Larnaka kisváros, amelyet Ciprus kapujának neveznek.A nemzetközi repülőtér közelében fekszik, itt található a sziget legrégebbi temploma, sok üzlet és megcsodálhatjuk a híres vízvezetéket, az aquaduktot is.

  Ayia Napa a legforgalmasabb és legjelentősebb üdülőközpont. A városközpontban található a 16.századból származó kolostor, amit érdemes megtekinteni.

  Limassol a sziget legjelentősebb kikötője. Érdemes megemlíteni az itt található, középkori életet bemutató múzeumot, a mecsetet és egy kisebb várat, amelyek egyenesen a városközpontban találhatóak.

  Nikózia Ciprus fővárosa, amely ketté van osztva a görög és török lakosság között. A várost jó állapotban fennmaradt városfal veszi körül. A látványosságok többsége a török területen található, ezek megtekintéséhez útlevélre lesz szükségünk.

  Troodos Ciprus legmagasabb hegyvonulata, amely hegyoldalain festői falvak találhatóak. A legmagasabb csúcs a Mont Olympos, amelyen télen síelni is lehet.

  Protaras kis üdülőközpont csodás stranddal, szélmalmokkal és gyümölcsöskertekkel. Fényképezőbe való filmet otthonról érdemes hozni, mert itt nagyon drágák. A múzeumok többségében érdemes külön jegyet váltani a fényképezéshez, amely egyébként nem engedélyezett. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a templomokban nem szabad fényképezni.