Ciprus Ciprus

Hivatalos megnevezés: Ciprusi Köztársaság
Főváros: Nicosia - (Lefkosa)
Állami irányítás:
Vallás: keresztény
Hivatalos nyelv: görög, török, angol, francia, német
Időeltérés: + 1 óra

Ciprus - már 99 990 Ft-tól

CIPRUSRÓLCiprus, amelyet Aphrodité szigetének, valamint a szerelem szigetének neveznek, a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, mintegy tízezer négyzetkilométeren terül el. Itt járva még a legigényesebb turistának sincs oka panaszra. A homokos tengerpart és a szikrázó napsütés korántsem az egyetlen dolog, amiben gyönyörködhetünk.

A sziget egykor egységes egészet alkotott, jelenleg azonban két részre osztódik, merőben különböző hagyományokkal és előírásokkal.

Ciprus déli részét görög, míg északi részét török népesség lakja. Ebből kifolyólag előre el kell döntenünk, melyik részét látogatjuk meg. A sziget déli része az Európai Unióhoz tartozik, ezért előírásai megegyeznek az uniós tagországok törvényeivel, ideutazáskor elegendő felmutatni a személyigazolványt. Az északi rész határátlépéséhez azonban útlevél szükséges, amely a hazaérkezést követően még legalább hat hónapig érvényes.
Ciprust főként nyáron lepi el a turisták áradata, de akad legalább egy ok, miért érdemes egész évben idelátogatni - a történelmi műemlékek miatt. A leglátogatottabb helyek közé a főváros, Nikózia, ezen kívül Larnaka, Aiya Napa, Limassol, és Pathos tartozik.

Ciprus - már 99 990 Ft-tól

Legújabb értékelések Ciprus

Összesen: 8,2 Végülis kellemes 6 napot töltöttünk a szállodában.Kényelmes volt a tengerparti elhelyezkedés, de kieső helyen volt a vásárlási...

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 5 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Végülis kellemes 6 napot töltöttünk a szállodában.Kényelmes volt a tengerparti elhelyezkedés, de kieső helyen volt a vásárlási lehetőségektől, a tengerparton nem lehetett besétálni a központba. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Maga a szoba kényelmes és átlagos volt,nem a legmodernebb bútorokkal volt berendezve, de tiszta és elég tágas volt. A fürdőszoba viszont elég régimódi a fürdőkáddal és a berendezéssel.Szobacserére volt szükség az érkezésünk után, mert a légkondiból több helyen csepegett a víz. A személyzet rugalmasan megoldotta a cserét.

Ellátás
Pazar ellátást kaptunk.

Hotel szolgáltatások
Amiyen szolgáltatást igénybe vettünk, azzal nem volt probléma.Medencehasználat, törülköző a medencénél, bár.

Tengerpart
Közvetlen tengerparti szálloda, néhány méterre a parttól. Homokos és kavicsos partja is van, nem volt zsúfolt egyik sem. A víz lehetett volna szebb, tisztább. Mindig volt szabad napozóágy és napernyő.

Névtelen, 2019.08.23., Tartózkodás dátuma: 2019.08.07 - 08.14.
Régió: Ciprus Ciprus, Észak-Ciprus, Szálloda: Vuni Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,8 A szálloda elhelyezkedése kiváló. Sajnos pár év múlva el fogja veszteni családias jellegét, mert már most 4 szálloda épül a Sanda Beach...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
A szálloda elhelyezkedése kiváló. Sajnos pár év múlva el fogja veszteni családias jellegét, mert már most 4 szálloda épül a Sanda Beach területére. A szálloda nagyon kényelmes volt, a személyzet barátságos. Egy gondunk volt a légkondicionáló, ami központi irányítású volt és bizony csak néha működött. A tenger ezen a területen kiváló. Kristály tiszta, fürdésre, úszásra kiváló. A város közelsége is nagyon megfelelt a várakozásunknak, mert esténként jó program volt a hosszú séta a városban. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szép helyen lévő szálloda, kényelmes, viszonylag nagy szoba és fürdőszoba, az ágy kiváló volt. A recepción nagyon kedvesek voltak, a szobát a korábban jelzett időpontban átadták, figyelembe vették kérésünket, hogy az oldalra tengerre néző felső emeleten legyen. Takarítás megfelelő volt, naponta cserétek törölközőt, ágyneműt 2 naponta. Volt elegendő WC papír (néhány szállodában volt ezzel gondunk).

Ellátás
Bőséges reggeli (gyümölcs, zöldség, pékáru, felvágottak, meleg ételek (tojás, főtt kolbászok), reggelizőpehely, tejkészítmények), kávé, tea. tej, stb. Vacsora (félpanzión voltunk) is nagyon sokféle volt (leves, hideg előételek, zöldség, 3 féle hús, hal, minimum kétféle meleg köret, stb). Ebben a hotelben a cukrászat is kiváló volt. Ez sem jellemző, mert ahol jó a chef nem mindig jó az édesség, de itt nagyon jó volt mindkettő minősége.

Hotel szolgáltatások
A megbeszéltek alapján mindent biztosított a szálloda. Sőt még többet is, mert az előzetes tájékoztatások alapján azt az információt kaptuk,hogy tengerparton nincs törülköző biztosítva, De 10 Euro kaukció fejében volt lehetőség kapni. Igaz, rosszul választott a szálloda, amikor fehér-barna csíkosat vett, amit nem lehet szép tisztán tartani (a fehér rész szürkés barna volt.)

Tengerpart
A szálloda a tenger partra épült, tehát a medence és a tengerparti étterem mellett elsétálva 2 perc alatt elérhető volt. A part fehér homokos, lassan mélyülő, a víz kristály tiszta és nagyon kellemes hőmérsékletű. Van elegendő napágy térítés ellenében. A kiszolgálás itt is megfelelő volt. A tengerparti étteremben friss ételeket szolgáltak fel, a kávé és az italok minősége is jó volt.

Bors Erzsébet Jolán, 2019.08.22., Tartózkodás dátuma: 2019.08.09 - 08.16.
Régió: Ciprus Ciprus, Agia Napa, Szálloda: Pavlo Napa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9,4 tökéletes

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Elhelyezés
tökéletes Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
tökéletes

Hotel szolgáltatások
tökéletes

Tengerpart
atengerpart isjó,a víz kiváló,a kishalak csipkedése néha zavaró. A kövek is zavaróak.

Sőregi Andrásné, 2019.08.21., Tartózkodás dátuma: 2019.08.09 - 08.16.
Régió: Ciprus Ciprus, Észak-Ciprus, Szálloda: Concorde Luxury Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Egy felejthetetlen nyaralásban volt részünk.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Egy felejthetetlen nyaralásban volt részünk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba teljesen megfelelt, modern volt, a szobához tartozott egy kis kerti rész napágyakkal. Takarítás minden nap volt, illetve a minibárt is naponta töltötték.

Ellátás
Az étel bőséges volt, mindenki megtalálhatta a neki megfelelő típusú ételeket. Minden étkezésnél a pincérek italokat szolgáltak fel.

Hotel szolgáltatások
A szálloda hatalmas területen helyezkedik el, minden napszakban az animátorok gondoskodnak a programokról, hangulatról.

Tengerpart
Saját tengerparti résszel rendelkezik a hotel, mely rendszeresen karbantartott. A pincérek itt is gondoskodnak a megfelelő ellátásról. A tengerpart nem zsúfolt, a gyerekeknek külön kis játszótér is van.

Névtelen, 2019.08.20., Tartózkodás dátuma: 2019.08.09 - 08.16.
Régió: Ciprus Ciprus, Észak-Ciprus, Szálloda: Limak Cyprus Deluxe Hotel

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,2 Nagyon jó volt!

 • 7,5 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Nagyon jó volt! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta szoba,klímával voltak gondjaink,nincs hajszárító!

Ellátás
Ízletes ételek,finom gyümölcsök,iható gyümölcslevek!

Hotel szolgáltatások
Érdekes felszolgálók,ragsdós asztalok,kiszos tányérok,repedt poharak...ajtók koszosak.

Tengerpart
Könnyen és gyorsan megközelíthető part,nagyon tiszta,rendezett,nincs zsúfoltság,tökéletes minőségű tenger!

Illésné Angyal Dorottya, 2019.08.19., Tartózkodás dátuma: 2019.08.09 - 08.16.
Régió: Ciprus Ciprus, Agia Napa, Szálloda: Callisto Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Ciprus